У Steam вийшов науково-фантастичний горор про Київ LYSA HORA: The Haunted Hill

У Steam вийшла українська гра LYSA HORA: The Haunted Hill. Це науково-фантастичний горор, де давні ритуали переплітаються з радянськими експериментами. Її розробник — Денис Рудий, колишній Team Lead Level Designer S.T.A.L.K.E.R. 2.

«Ви — студент, який щойно переїхав до великого міста в пошуках нового життя. Але замість спокійного початку вас починають переслідувати нав’язливі кошмари. У снах ви бачите таємничу гору. Вона ніби кличе вас. З кожним днем сни стають усе реалістичнішими: підземні тунелі, занедбані споруди та дивний пристрій, який колись стримував щось небезпечне.

Намагаючись розібратися в тому, що відбувається, ви виходите на слід засекречених документів, прихованих у міському архіві. Відкрита правда змушує вирушити до самої гори. Щоб припинити кошмари, потрібно дістатися їхнього джерела. Але не все, що спить під землею, варто пробуджувати», — описує свій проєкт розробник.

Нагадаємо, що Денис раніше розповідав про цей проєкт у нас на форумі. Окрім того, ми писали про його іншу гру BRUTALIST, яка присвячена медитативному дослідженню постапокаліптичного світу, наповненого радіацією.

Додати гру до списку бажаного або придбати її можна за цим посиланням.

Окремо звернемо увагу, що в LYSA HORA: The Haunted Hill є російська локалізація. Про свою позицію Денис розповідав в інтерв’ю:

«Я з Кривого Рогу, для мене рідна мова — російська, нею я найчастіше спілкуюся в житті. Як і мій рідний брат, що пішов добровольцем на фронт. Так історично склалося — і в цьому немає нічого ні хорошого, ні поганого. На мою думку, не мова робить людину поганою: подивіться на всі корупційні скандали — багато людей дуже патріотичні, і вони говорять українською мовою.

Продаж у росії мене не цікавить. Малим інді-розробникам важко брати на себе такі питання — це більше до великих корпорацій. Я просто хочу робити ігри, ділитися ними з людьми та заробляти на життя своєю творчістю».

Підписуйтеся на Telegram-канал @gamedev_dou, щоб не пропустити найважливіші статті і новини про геймдев

👍ПодобаєтьсяСподобалось4
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Ctrl + Enter
Ctrl + Enter
Продаж у росії мене не цікавить. Малим інді-розробникам важко брати на себе такі питання — це більше до великих корпорацій.

Трішки смішно. Продаж у росії мене не цікавить, саме тому я буду продавати її там і ще й дешево.

Я малий інді-розробник і заблокував продаж на росії для своєї гри за 5 хвилин. Це вирішується одним листом в підтримку Steam, потім потрібно підтвердити їм і все.

А як писати не хотілося, то треба було ціну підняти вище, бо рек. валв 240 ₽, а автор поставив 290₽
steamdb.info/sub/1391807

Гру пройшов, дуже сподобалось.

мені сподобалось хоч і проблем багато. Чесно кажучі на шутере я видалив, ну це шо попало для мене. )) . Сил не вистачило. Навіщо мені давати іншу гру, якщо я купив зовсім не це. Взагалі с геймдізайном не дуже, що псує просец. Скрімери... ну таке )) ...

З іншого боку, купіть гру, підтримайте розробника. Вона гарна, хоч і купа проблем. Комусь зайде прям точно.

Я дивився проходження цієї гри. Максимально примітивні скрімери, скучний геймдизайн. Історія, у якої є потенціал, але він не розкритий. Ну і окреме питання про російську мову. Я теж з Кривого Рогу. Якщо людина живе в Україні, зрозуміє гру українською. Радує, що гра максимально примітивна і все одно не здобуде достатньо популярності. Може, якісь казахи чи білоруси пограють і поставлять позитивні рецензії. Розробнику бажаю переосмислити питання мови і навчитися, як робити цікаві історії та геймдизайн.

Підписатись на коментарі