Нізащо не вгадаєте. Творець Kingdom Come: Deliverance назвав свою поки що улюблену гру 2026 року
Даніель Вавра відомий як «батько» Mafia та геймдиректор дилогії Kingdom Come: Deliverance. Він нерідко висловлюється про ігри інших розробників, і нещодавно назвав свій улюблений проєкт 2026 року, принаймні з тих, що вже вийшли.
Йдеться про Replaced — псевдотривимірний трилер в антуражі альтернативних
«Як людина, яка виросла на Sinclair та Amiga, я обожнюю якісні ігри в стилі піксель-арт. Особливо, коли в них є щось, що робить їх чимось більшим, ніж просто ностальгією за ретро. І Replaced — саме така! Сьогодні вранці я її пройшов. Дуже сподобалося. Графіка просто чудова! Настійно рекомендую! Чудова робота Sad Cat Studios! Для мене це найкраща гра цього року», — написав Вавра в Х.
Варто зазначити, що Sad Cat Studios заснована білорусами. В 2022 році команда висловилася проти повномасштабного вторгнення рф і підтримала Україну.
На пост Ваври звернув увагу співзасновник студії-розробника Ігор Грицай. Він подякував за підтримку і поділився деякими особливостями створення Replaced. Наприклад, він написав, що всі персонажі реалізовані як 2D-спрайти. Герої перемальовуються кожен раз, коли рухаються. Через такий підхід Sad Cat довелося створити велику кількість анімаційних заготовок.
Нагадаємо, нещодавно Kingdom Come: Deliverance 2 номінували на Gayming Awards — церемонію, де нагороджуються ігри з ЛГБТК+ репрезентацією. Вавра заявив, що пишається цим.

1 коментар
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментарівЩо не відмнінює того що «реалізовано» не значить «намальовано вручну». Робиш у будь якому DCC перса, рендериш у lowres секвенції, правиш пікселі що не подобаються, готово)
Не критикую підхід, та не кажу що вони так зробили, просто вирішив докопатись до слів бо здалося дивним