Ludum Dare у 2028 році може стати останнім. Співзасновник геймджему вже рік шукає роботу та готується попрощатися з проєктом
Привіт, спільното! Ludum Dare — найстаріший регулярний онлайн-геймджем, заснований у 2002 році. Зараз триває вже
Він опублікував листа, в якому перепросив за затримку Ludum Dare 59 і розповів про проблеми у своєму житті. За словами Майка, весь минулий рік він «невтомно намагався (і безуспішно) знайти роботу».
«Мій останній рік пошуку роботи був повчальним. Я подавався і проходив крізь жорнова багатоетапних співбесід з „технологічною елітою“: від найбільших імен у соцмережах, Linux, веббраузерах та браузерних технологіях до компаній, що займаються залізом, графікою, іграми та ігровими рушіями, а також деяких інших дивних контор...
Минулий місяць (березень) був одним із найзавантаженіших: 6 компаній одночасно проводили зі мною співбесіди та тести. Мій оптимізм зашкалював. Настільки, що я боявся, ніби мені доведеться обирати, що це я буду тим, хто „водить за ніс“ компанію на випадок, якщо отримаю роботу мрії. Ну що ж... Це був не перший раз, коли я так помилявся», — написав Каспржак.
Він також подякував усім, хто підтримував його багато років, зазначивши, що був би «реально бездомним прямо зараз», якби не всі ці люди.
«Тож, будь ласка, зрозумійте: моя відсутність відданості Ludum Dare не через те, що я вас не люблю, а через те, що я не можу „робити це добре“, коли боюся втратити свій дім», — додав Каспржак.
У своєму дописі Майк зазначає — він не впевнений, що багато хто помітив, але протягом багатьох років він називає себе «співзасновником і доглядачем Ludum Dare». Не генеральним директором, божеством і навіть не «провідним розробником». Співзасновник геймджему наполягає, що фактично він — «його бісова мама».
«Попри всі мої амбіції бачити Ludum Dare чимось більшим і кращим, ніж будь-коли, моїм завданням № 1 завжди було забезпечення того, щоб Ludum Dare продовжувався. Навіть зараз, у фінансовій руїні, я все ще тут, щоб він жив. Річ у тім, що навіть я не хочу, щоб Ludum Dare закінчився. У певному сенсі він не мусить, але в іншому — я думаю, що мусить.
Ludum Dare 64 у жовтні 2028 року стане останньою запланованою подією Ludum Dare! Жовтень 2028 року буде святковою прощальною подією. Після цього Ludum Dare повертатиметься „за потреби“.
Так, це буде „остаточний кінець“ Ludum Dare, принаймні доки не з’явиться потреба в іншому. Що означає „потреба“ — вирішувати організатору (ймовірно, мені), але скажімо, якщо знову станеться щось масштабу пандемії COVID-19, наші наступники припинять свої заходи, або хто знає, можливо, нам просто захочеться (вечірка на 50 років Ludum Dare у
2052-му?). Спонтанність — це наша фішка. Ви не повинні вважати, що подія буде, поки вона не з’явиться, але на мене можна тиснути авторитетом спільноти. Я маю продовжувати існувати в мережі в тій чи іншій формі», — зазначає Каспржак.
9 коментарів
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментарівПам’ятаю, як ще у 2013 році мене вразилі ігри з LD і надихнули теж серйозно займатись геймдевом. А тепер людина, яка стільки зробила для розвитку міжнародної спільноти, має жити в страху залишитися без даху над головою. Ганебно, що таке відбувається.
Поясніть, я не в темі. Що це за трешовий ринок праці де засновник популярного геймджему не може знайти роботу?
При цьому він же не тільки в геймдев пробується, а багато куди.
Знайшов ще його пост 5місячної давнини, де він просить допомоги з роботою.
www.linkedin.com/...=c09paXvmCYKINgHxLDKRfw==
Посилання на лист не працює.
Доречі там ще скандал, бо люди кажуть що треба не нищити свою спадщину, а передати факел
www.gamedeveloper.com/...ially-end-in-october-2028
І я згоден, бо на Ludum Dare була заснована абсолютно дика кількість легендарних ігор, більше, ніж на будь-якому іншому геймжемі.
Якась дичина, бо на сайті його пост є, але лінк не працює((
Ну там Каспржак наводить кілька своїх аргументів, чому він не передає факел і чому інший джем не варто називати LD. Подивимося, як будуть розвиватися події
Прикол у тому, що не він створим Ludum Dare, він сам отримав факел коли Ludum Dare був ДУЖЕ відомим івентом. Він дійсно керував найдовше, але по суті це був занепад. Дивно не передавати факел коли ти його сам отримав від когось. Івенту чверть століття, втф.
Так, це якось дуже дивно. Тим більше, що його аргументи на рівні «ой не хочу, втомився»
Я почитав, він походу отримує десь 1.4k-2k баксів на місяць з його патреону.
www.reddit.com/...&utm_content=share_button
www.reddit.com/...&utm_content=share_button
www.patreon.com/mikekasprzak/home
Походу не хоче губити дохід