«Побачив, як компанію псують і розбивають на частини». Ексбос Bethesda про причини свого звільнення та зміни в студії

Піт Хайнс, колишній віцепрезидент Bethesda Softworks з маркетингу та PR, вперше детально пояснив свій вихід із компанії після 24 років роботи. Це рішення було зумовлене втратою автономії студії та неможливістю захистити внутрішні процеси після поглинання Microsoft.

Як Хайнс повідомив в інтерв’ю Firezide Chat Gaming, в останні місяці перед відставкою він відчував повне безсилля.

«Я залишався там, тому що компанія все ще потребувала мене. Але я був безсилий зробити те, що було необхідно для належного управління, для захисту цих людей і збереження того, над чим ми так важко працювали. І коли я не зміг виконувати роботу так, як вважав за потрібне, щоб це місце залишалося якщо не найефективнішим видавництвом в ігровій індустрії, то десь дуже близько до того. Коли я не зміг захистити компанію й побачив, як її псують, розбивають на частини та, чесно кажучи, кепсько з нею поводяться, зловживають — називайте як хочете — я сказав собі: я не збираюся сидіти тут і дивитися, як це відбувається прямо у мене на очах»«, — заявив Хайнс.

Офіційно Хайнс пішов з компанії у 2023 році, але він зізнався, що планував звільнитися набагато раніше. Проте відчував відповідальність за реліз Starfield і не хотів кидати студію посеред циклу розробки.

«Я знав, що піду, ще за рік до цього. Щоразу, коли Тодд [Говард, — ред.] відкладав Starfield, я думав: „Чорт, я стирчу тут ще вісім місяців“», — згадує Хайнс.

Ексвіцепрезидент Bethesda також додав, що Тодд Говард був єдиною людиною в компанії, хто знав про його наміри. За словами Хайнса, саме підтримка Говарда допомогла йому «зберегти глузд» і допрацювати до релізу в умовах нового корпоративного тиску.

А як ви вважаєте, Microsoft дійсно «вбиває» самобутність своїх придбаних компаній, чи це просто Хайнс не зміг адаптуватися до нових реалій?

Підписуйтеся на Telegram-канал @gamedev_dou, щоб не пропустити найважливіші статті і новини про геймдев

👍ПодобаєтьсяСподобалось0
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Ctrl + Enter
Ctrl + Enter

А він ігри свої бачив взагалі ?) Всі дочірні студії робили на дві голови ліпші ігри, ніж сама Бесезда)

Підписатись на коментарі