Гра про постапокаліпсис на кордоні між Фінляндією та рф за добу після виходу «закрила питання бюджету на роки вперед»

Привіт, спільното! Минулого тижня фінський розробник Антті Лейнонен випустив у дочасний доступ Road to Vostok — гардкорний сурвайвал-шутер, події якого розгортаються в постапокаліптичному світі на кордоні Фінляндії та рф. Вже за добу після релізу Лейнонен заявив, що гра «закрила питання бюджету на роки вперед».

«Ваш шлях починається в Зоні 05 — евакуйованому районі на південному сході Фінляндії. Спокій у Зоні 05 часто порушують ворожі бандити — анархістське угруповання, що користується безвладдям у регіоні. Щойно ви зберете достатньо спорядження та припасів, ваш шлях проляже далі на схід, до Прикордонної зони — охоронюваної лінії розмежування між Фінляндією та росією», — зазначає розробник.

При цьому сам він описує проєкт як «хардкорну однокористувацьку гру про виживання, події якої розгортаються в постапокаліптичній прикордонній зоні між Фінляндією та росією», що зараз може «здаватися дещо тривожно близьким до реальності».

Гра вийшла 7 квітня. Максимальний онлайн у Steam склав понад вісім тисяч гравців, а рейтинг на момент написання цього топіку — 78%. При цьому раніше розробник зазначав, що у демоверсії Road to Vostok було понад мільйон завантажень, а гра зібрала близько 600 тисяч вішлістів. Для цього він зробив понад тисячу постів у соцмережах, 43 відео на YouTube та підготував сім демо.

«Минула доба — абсолютне безумство. Road to Vostok зараз у лідерах продажів у багатьох країнах та на головній Steam із „Дуже позитивними“ відгуками. Згодом я опублікую цифри, як тільки прийду до тями, але головне: цей запуск став неймовірно успішним і повністю закрив питання бюджету на розробку на роки вперед», — зазначив Лейнонен.

Як думаєте, в чому секрет такого успіху? Діліться думками в коментарях!

Підписуйтеся на Telegram-канал @gamedev_dou, щоб не пропустити найважливіші статті і новини про геймдев

👍ПодобаєтьсяСподобалось5
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Ctrl + Enter
Ctrl + Enter
в чому секрет такого успіху?

Приведу цитату слів людини на ім’я Антті Лейнонен, сказане ним на інтерв’ю за кілька тижнів до випуску гри в дочасний доступ, за кілька тижнів до успіху:
Для гри Road to Vostok, якби у мене не було жодного Steam wishlists списку бажаного, жодного підписника на Parteon, жодного учасника Discord, я б все одно робив цю гру як хобі, бо мені справді подобається її створювати. Я б все одно ходив у ці місця, фотографував текстури, бо мені подобається. Отже, розробка ігор має бути для вас цікавою by default за замовчуванням, без будь-якого потенціалу для заробітку грошей чи чогось такого.

Щоб цього досягти, було багато віх (milestones) і одна з них — це успіх на Patreon. Без цього успіху автор Road to Vostok не міг дозволити собі покинути роботу викладача у Фінляндії і працювати повний робочий день над своєю грою, як він це зробив кілька років тому. Аби вивчити історію створення і розібрати цей випадок як успіх на Patreon. Бо без цього у автора не було б часу на втілення проекту у життя.

У моєму розумінні успіх на Патреоні для соло інді розробника ігор — це зарплата як у GameDev Senior Software Engineer або більше. (За лінком дані актуальні на 2025 рік). Такі суми мають надходити з Patreon.

Цікаво, які ще є автори, розробники ігор, які стали успішними на Patreon і це їм дозволило звільнитися з основного місця роботи і працювати виключно над своїм проектом?

Секрет в сінглплеєрі, де тобі не заважають чітери чи токсіки, як в інших мультиплеєрних проєктах побідної тематики

Якась особлива біль відчутна в цьому коментарі)

Підписатись на коментарі