Проблеми з OLED-панеллю чи звуком? У гравця Resident Evil 9 перезавантажується телевізор після кожного пострілу в грі

Один з гравців Resident Evil 9: Requiem поділився вкрай дивною технічною проблемою — під час проходження нещодавно випущеної Resident Evil 9: Requiem його OLED-телевізор вимикається та перезавантажується щоразу, коли він стріляє з револьвера.

Як повідомив користувач Reddit під ніком u/yorgo332, це трапляється при пострілах з револьвера Requiem, коли він грає від першої особи за Грейс. Кожен постріл з цієї зброї супроводжується яскравим спалахом і гучним звуком, після чого його LG C1 OLED миттєво йде на перезавантаження.

Користувачі на Reddit зробили кілька припущень щодо причин такої поведінки телевізору. Одні вважають, що причиною можуть бути інтенсивні низькі частоти пострілу, що викликають вібрацію, яка збиває роботу внутрішніх плат чи процесора. Інша гіпотеза в тому, що яскравий спалах під час пострілу активує захисний механізм, оскільки на максимально білих ділянках кадру OLED-телевізор споживає багато енергії. Тож гравцю радять знизити яскравість у налаштуваннях HDR, щоб зменшити навантаження на пристрій під час спалаху.

Нагадаємо, Resident Evil Requiem стала своєрідною одою тридцятирічній історії франшизи. Проєкт поєднує в собі найкращі напрацювання попередніх ігор та пропонує різноплановий геймплей — від вдумливого дослідження локацій до динамічних погонь на мотоциклах. Розробники адаптували гру як для ветеранів серії, так і для новачків. Детальніше про гру читайте в нашому огляді.

Чи стикалися ви з чимось подібним під час гри на власних OLED-телевізорах? Чи все ж для геймінгу надійніше залишатися на перевірених IPS-матрицях? Діліться думками в коментарях.

Підписуйтеся на Telegram-канал @gamedev_dou, щоб не пропустити найважливіші статті і новини про геймдев

👍ПодобаєтьсяСподобалось1
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Ctrl + Enter
Ctrl + Enter

у мене EW 3290U. Це IPS 32«, Я не граю (так вже вийшло). Тільки програмую.

У мене в кінофільмах в самих окремих випадках в певних моментах КІНО, незалежно від освітлення і режиму rec709/sRGB/HDR — інші зауваження (також повторювання умов — підтверджує проблему, що вона статична).

Зразу з підозри: чіпсет погано щось оброблює.
Я думав відеокарта. бо там 3 метри+ сплітер + 5 метрів (так треба для роботи). Ефект: ніби сигнал пропадає як не якісний з втратою, чи заважає сам собі .. чи іншим сигналам рядом, чи навпаки зовнішніперешкоди.
Фізично не маю часу витрачати тестувати з меншими довжинами проводів.

Але бувають випадки як описано (я спочатку думав що це від певного насичення радіохвиль навколо). Пропадання зображення на 3 сек, в певний момент певного кдру з відео, або не статично, в випадковий момент роботи з вікнами / програмами Windows.

Потім з’явилась нова проблема при умовах: Якщо Монітор працює як USB-Hub, то при підключеному до такого хабу, вебкамеру (яка жере 400-600mAh), і при умові що ПК переходить в енергозберігаючий режим, то в моніторі починає клацяти Реле, з швидкістю автомобільного поворотного ліхтаря. Це стає дивним. А по факту = небезпечним.
Бо при виході з енергозбереження — двічі замітив ситуацію що весь екран став ніби мерехтіти як від поламаного інвертору для фонових світлодіодних ламп, не стабільне світло а саме мерехтіння. Незалежно від скидування «Ctrl+Shift+Win+B», пробував вимикати з розетки не надовго, пробував перепідключати шнури DHMI / USB-хабу.

Затямив собі одне: USB-HUB — заборонено навантажувати чимось більшим «за мишку», бо сплячий режим — вбиває щось по електронній частині живлення в Моніторі = Benq EW 3290U. Монітор «клацяє при навантаженому USB-Hub».
Згодом виявилось, що мерехтіння на екрані бувають видимі тільки при певному кольоровому зображенні, малюнку, градаціях кольору (не сіро-білі).

А потім був випадок ще цікавіше: мерехтіння ніби тільки в окремій частині прямокутника а не по всьому екрану. Там де колись було якесь вікно з браузером «Chrome». Саме там мерехтить , ніби чіпсіет запам’ятав колишнє положення колишнього вікна. Знову подумав, що відеокарта. Скидування «Ctrl+Shift+Win+B» не дає результату, якщо відеокарта барахлить — то вона повинна була скинути ОЗП, а рамочну фантомність минулого зображення — чіпсет відеокарти не повинен пам’ятати. Тому вважаю, то не чіпсет Відеокарти, а чіпсет Монітору.

Тому я думаю це все вина , рідкісної прояви в ЧИПСЕТІ монітору, оскільки нам продають спеціальні можливості: режими «HDR» та інші, навантажуючи моніторні чіпсети для умовного ефекту «побажань клієнта». І саме він думаю, в моєму випадку спотворює всю ситуацію бо чипсет думає зо він щось «корисне оброблює», але зациклюється, і десь хибить.
По факту я користуюсь всього 9% яскравості, і тільки в режимах rec.709 або іноді якщо треба ті самі 9% в режимі sRGB. Більше нічого мене не цікавить в режимах. Тільки якісний кольоровий простір (відповідність), і не навантажені очі.

Дякую що вислухали, вичитали.
Це все виявлено в режимі rec.709, 9% , переключення в інші режими не змінюють ефект.
Може у кого в моніторах присутніінші проблеми, , нехай буде нагадуванням для ваших висновків.

Ситуація з мерехтінням виникає «рідкісно». Вебку прийшлось прибрати з USB-Hub vмонітору.

ребутов не видел, но работа лимитера яркости на OLED телевизорах в видеоиграх бесит неимоверно

У мене така ж проблема, до речі, було в Dave the Diver кожен раз під час спалахів камери та в Death Stranding :( LG OLED GS95QE

Але це саме в режимі HDR

Цікаво. Тобто проблема таки в OLED та HDR

Підписатись на коментарі