Google Play видалив культову візуальну новелу Doki Doki Literature Club через зображення чутливих тем
Привіт, спільното! Google видалила культову візуальну новелу Doki Doki Literature Club зі своєї крамниці Google Play. Гра нібито порушує «Умови надання послуг» сервісу через зображення чутливих тем.
Doki Doki Literature Club вперше вийшла на ПК у 2017 році, а з часом її портували на Nintendo Switch, Xbox, PlayStation та мобільні платформи. Гра стала справжнім феноменом і відома своєю зміною тону та підходом до чутливих тем. У Steam візуальна новела має 95% позитивних відгуків серед 219 тисяч рецензій. Нещодавно розробник Ден Салвато та видавець Serenity Forge опублікували спільну заяву щодо видалення гри з майданчика Google:
«Вчора компанія Google вирішила видалити Doki Doki Literature Club із магазину Google Play. Їхнє пояснення полягає в тому, що контент гри порушує Умови надання послуг через зображення чутливих тем.
DDLC широко цінують за те, що вона зображує ментальне здоров’я у спосіб, який знаходить глибокий відгук у гравців по всьому світу, допомагаючи їм відчути себе почутими, зрозумілими та менш самотніми на їхньому шляху. Те, що вдалося цього досягти — реально змінити життя на краще, використовуючи силу художнього твору для зв’язку з іншими — це те, за що я вдячний найбільше. Це надихає мене щодня продовжувати створювати круті нові речі, які дійсно можуть достукатися до людей. Особливо до тих, хто потребує підтримки», — йдеться у повідомленні.

Салвато зазначає, що DDLC доступна на багатьох інших основних платформах, і він із командою Serenity Forge продовжує «робити все можливе, щоб знайти спосіб повернути DDLC у Google Play Store».
«Тим часом ми також вивчаємо потенційні варіанти альтернативних методів розповсюдження на пристроях Android. Ми наполегливо працювали, щоб перенести DDLC на Android, і за останні кілька місяців побачили неймовірну любов та ентузіазм від відданих користувачів цієї платформи. Щиро дякуємо спільноті за те, що ви продовжуєте висловлювати свою любов та підтримку DDLC протягом усіх цих років. Ми триматимемо вас у курсі щодо майбутнього DDLC на Android», — резюмує розробник.
У політиках Google Play Store дійсно є положення щодо обмежень на зображення самогубства. Там йдеться про заборону додатків, які «пропагують самоушкодження, суїцид, розлади харчової поведінки, ігри з удушенням або інші дії, що можуть призвести до серйозних травм або смерті». Звісно, Doki Doki Literature Club не «пропагує» самогубство. Однак гра може здатися набагато менш прямолінійною у засудженні таких дій, ніж того вимагає Google.
Нагадаємо, раніше юрист Ярослав Огнев’юк у своєму блозі розповідав, за що платформа Google Play може забанити гру.
4 коментарі
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментарівОстанній раз, коли я релізив свій проект і взагалі лазив по Гугл Плею це було у 23 році і це вже було неможливо, бо майданчик був схожий на повну звалку, де майже кожний другий проект це ассет-фліп гра, в якій навіть не змінювали темлпейтовські назви на скріншотах. Зараз я навіть не представляю яке там зараз болото
Краще б відкрили свій власний гугл плей, все одно та помийка існує лише поки немає альтернатив у людей.
Альтернативи намагалися запускати ще в 14 році — але їх ніхто з виробників телефонів не ставить замість Гугл Плей, бо тоді на телефоні не буде ані ігор, ані софту — голий андроїд.
Знову чізбургери змушують всю планету жити по їхнім моральним нормам.