Порівняння ігрової Зачепилівки з реальною: як я переніс справжнє село на Харківщині у свою гру
Всім привіт! Я Віталій Чиж, розробник з Полтави. І сьогодні ми з вами дамо відповідь на головне питання в The Hollow: що таке «Зачепилівка».
Це не тільки зона аномальної активності, а ще і село, яке запустіває через відсутність перспектив, і знаходиться в Харківській області, хоча раніше там було доволі велике, як для села, населення. Майже вся інфраструктура цього місця була знищена, і саме тому воно стало прототипом для гри. «Те, що мало бути народним прогресом, стало місцем пустоти і забуття» — приблизно таку річ в першому трейлері хотів би нам донести Григорій Многогрішний в озвучці Владислава Писаренка.
Село, що по факту мало б стати такою агломерацією, як Краматорська, чи Констянтинівська, стало в деякому виді аналогом Цукроварова чи Чорнобиля. І так, саме там, серед цього я і виріс. Народився я якраз в «Зачепилівці».
Власне, порівняння
Не будемо про сумне. Давайте краще про гру поговоримо. Зрозуміло, що коли ти живеш в чомусь подібному, то воно може надихнути тебе сказати про це на весь світ. Малі села, а також потенційні міста вмирають доволі швидко в Україні. Колись Селище Міського Типу Зачепилівка вмирати почало дуже швидко.
І перша локація гри, яка називається «Нагірна Зачепилівка» — тому яскравий приклад. І основою для неї дійсно послужило село «Нагірне», яке в самій Зачепилівці в щось окреме не виділяють. Все, що лишилось от оригіналу — це шось типу Шлагбауму. Але ще на перших скрінах тут була вулиця Будівельна, на якій, власне, пройшла більша частина мого дитинства.

Це максимально несхожа локація на першочерговий задум повтору. Причиною тому виступає те, що в мене щось не виходило з оптимізацією геометрії на перших етапах розробки локацій гри. Доволі тяжко вона йшла, геометрія ця. На луках, на яких в дитинстві ми грали в футбол, я розмістив здоровенну яму, яка символізує частково назву гри. І зробив цю локацію лісистою, сосновою.

Власне, центр Зачепилівки, або ж локація «Ванавара»
А от що я вирішив повторювати максимально, це центр самої Зачепилівки. Почнемо з клубу, в якому колись навіть відбувались якісь заходи. І тут моя бабуся була частиною ансамблю народної пісні «Калина». Клуб в 2010 році реставрували, проте це не дало ефективності використання. Я ж робив на основі того, який був до реконструкції.

А ось тут колись була Зачепилівська Райдержадміністрація. Зараз будівля, фактично, не використовується.

А ось, наприклад, колишня типографія. Так, в Зачепилівці була власна газета, яка спочатку звалась «Перемога», а потім — «Горизонти Зачепилівщини», Сьогодні її немає.

І ще трошки центру Зачепилівки. Як ігрової, так і реальної.

Третя локація — «Лучезар».

І це знову село «Нагірне». І це найкраща локація.
І остання локація: той дім, де починалось все.

На цьому все!
Локації змінювались, як того требував геймплей
Тож якщо є бажання — додавайте нашу «Долину» в бажане. Ми стараємось робити її цікавою!
store.steampowered.com/app/4381460/The_Hollow — додати тут)
Всім на все добре!
9 коментарів
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментарів