Автор Papers, Please не розповідає про нові проєкти через страх, що їх «здере ШІ»
Привіт, спільното! Творець Papers, Please та Return of the Obra Dinn Лукас Поуп розповів про страх ніколи не повторить успіху цих ігор. Окрім того, він пояснив, чому зараз не ділиться інформацією про проєкти, над якими працює.
Поуп дав інтерв’ю подкасту Mike & Rami Are Still Here. У ньому ігророб пояснив, що не прагне збирати команду розробників — йому достатньо просто «сидіти за комп’ютером, малювати всяку фігню, писати музику, складати код і намагатися робити ігри». Водночас один із ведучих зауважив: якщо він сам є типом розробника, який «однією ногою в творчості, а іншою — у бізнесі», то Поуп «повністю занурений у середовище». Лукас своєю чергою зізнався, що не так часто доходить до стадії готовності гри. При цьому йому подобається ділитися напрацюваннями, однак зараз він втратив таке бажання.
«Я не так часто доводжу справу до фіналу. У мене є таке собі „прокляття“ — я дуже хочу завершувати розпочате. Я сфокусований на виробництві в тому сенсі, що хочу, аби процес працював. Хочу, щоб він був ефективним, щоб він закінчився і щоб у результаті з’явився реальний продукт.
Але мені також подобається говорити про те, над чим я працюю. Та зараз ситуація здається інакшою: ти не розповідаєш про розробку, бо не знаєш, чи не здере це штучний інтелект, чи не скопіюють це люди, чи щось подібне. Це не те щоб суворе правило. Просто в мене з’явилося таке відчуття, і мені стало некомфортно знову говорити про свої поточні справи. Сподіваюся, цей бар’єр зникне, і я знову зможу спокійно обговорювати свої проєкти», — зауважив він.
Розробник також додав, що зараз обережніше ставиться до випуску великих нових ігор. Після неймовірного успіху Papers, Please та Return of the Obra Dinn він боїться розчарувати гравців.
«Є відчуття, що я лишився задоволений Obra Dinn та Papers, Please, і... знаєте, можливо, я не зможу повторити цей успіх. Чи справді я хочу випустити щось нове, ризикуючи піти на спад? Навіщо тягнути себе вниз наступною грою, яка може не сподобатися людям? Мені пощастило з тими двома іграми. Я можу знову робити те саме — фокусуватися на наративі, ігроладі та механіках, але хто знає, можливо, це буде повний провал. І я не дуже хочу занадто випробувати долю в цьому плані», — підкреслив він.
6 коментарів
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментарів