«Мій 20-річний досвід більше не гарантує роботу». Аудіоінженер GTA V про кризу в індустрії

Глобальна криза в геймдеві та масові звільнення дійшли до того рівня, коли навіть потужне портфоліо не рятує від безробіття. Роб Керр — аудіоінженер з двома десятками років стажу, що працював над GTA V, RDR та Overwatch 2, розповів про труднощі в пошуку роботи.

У свіжому інтерв’ю він поділився, що ще пʼять років тому знайти роботу було б не проблемою. Але зараз все змінилося.

«Втрачати роботу неприємно в будь-який момент. Але коли тисячі людей опиняються в такій самій ситуації одночасно, я розумію, що мого 20-річного досвіду вже недостатньо для того, щоб отримати посаду. Хоча ще п’ять років тому цього вистачило б із головою», — каже Керр.

За словами Роба, сьогодні на одну вакансію претендують десятки фахівців із ідентичним списком успішних AAA-проєктів в портфоліо. Конкуренція стала настільки щільною, що процес вибору кандидата часто перетворюється на лотерею.

«У мене 20 років досвіду в індустрії, я працював над найбільшими тайтлами у світі. Але поруч є ще 35 хлопців із точно таким самим стажем та проєктами за плечима. Коли я отримую фідбек, мені кажуть, що з моїм резюме та портфоліо все чудово. На цьому етапі вибір кандидата — це вже просто підкидання монетки», — додає він.

Ситуацію Роба Керра підтверджує і нещодавній кейс іншого ветерана — Александра Брендона, композитора Deus Ex та Unreal із 30-річним стажем. За останній рік Брендон надіслав понад 50 резюме, але отримав лише одне запрошення на співбесіду.

Що думаєте про цю ситуацію? Якщо ветерани такого рівня кажуть, що найм перетворився на лотерею, то як почуватися мідлам та джунам? А з якими проблемами ви стикалися під час пошуку роботи? Пишіть у коментарях!

Підписуйтеся на Telegram-канал @gamedev_dou, щоб не пропустити найважливіші статті і новини про геймдев

👍ПодобаєтьсяСподобалось2
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Це вже настільки масово і довго проходить, що на мій погляд, великі ігрові компанії втратили будь-який фактор довіри. У час коли будь-яка людина може сама створити гру, продати 1000 копій і отримати профіт у 5 разів вищий, ніж корпорація яка продала 1 млн копій, і все одно скорочує робітників, бо аналітики на кавовій гущі нагадали інші циферки в ексельці, я не бачу як компанії зможуть покращити своє становище чи віру у себе.
Вважаю, треба обьеднуватися, ділитися ідеями, підтримувати одне одного і створювати самостійно повноцінні ігри, або скооперувавшись зі знайомими.
Нажаль, я й сам помічаю, що зараз швидше і простіше створити самому продукт з нуля, ніж продати себе на спеціальність у який ти вже 10 чи 20 років варишься.

Тому, якщо комусь треба консультація технічного чи дженерал дизайнера, допомога з баченням гри чи візуальним програмуванням — нумо кооперуватися!

Тому я зі своїм досівдом пішов у дупу, а там полазивши почав робити свою гру. Нарешті. І вона чудова )

Дуже круто! А можешь поділитися назвою чи посиланням на неї, чи вона поки що в розробці? Надзвичайно потужний вайб посилаєш позитиву! :)

Підтримую, якщо є щось хороше в цій кризі, то це те, що вона може стати поштовхом до низової кооперації між розробниками та колективних форм боротьби за свої права. Але все одно прикро, що людина яка присвятила цій індустрії все своє життя залишається кинутою на призволяще. Принаймні, вона заслуговує на якусь форму підтримки з боку корпорацій, які живилися її працею. Чи то у формі допомоги з працевлаштуванням, чи перекваліфікацією

Підписатись на коментарі