«Мій 20-річний досвід більше не гарантує роботу». Аудіоінженер GTA V про кризу в індустрії
Глобальна криза в геймдеві та масові звільнення дійшли до того рівня, коли навіть потужне портфоліо не рятує від безробіття. Роб Керр — аудіоінженер з двома десятками років стажу, що працював над GTA V, RDR та Overwatch 2, розповів про труднощі в пошуку роботи.
У свіжому інтерв’ю він поділився, що ще пʼять років тому знайти роботу було б не проблемою. Але зараз все змінилося.
«Втрачати роботу неприємно в будь-який момент. Але коли тисячі людей опиняються в такій самій ситуації одночасно, я розумію, що мого
20-річного досвіду вже недостатньо для того, щоб отримати посаду. Хоча ще п’ять років тому цього вистачило б із головою», — каже Керр.
За словами Роба, сьогодні на одну вакансію претендують десятки фахівців із ідентичним списком успішних AAA-проєктів в портфоліо. Конкуренція стала настільки щільною, що процес вибору кандидата часто перетворюється на лотерею.
«У мене 20 років досвіду в індустрії, я працював над найбільшими тайтлами у світі. Але поруч є ще 35 хлопців із точно таким самим стажем та проєктами за плечима. Коли я отримую фідбек, мені кажуть, що з моїм резюме та портфоліо все чудово. На цьому етапі вибір кандидата — це вже просто підкидання монетки», — додає він.
Ситуацію Роба Керра підтверджує і нещодавній кейс іншого ветерана — Александра Брендона, композитора Deus Ex та Unreal із
5 коментарів
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментарів