Діти — це не кінець: розмова з художницею Дар’єю Кожемякіною про роботу і життя (HI Podcasts #17)

Привіт, спільното! Мене звати Хелен Ільницька, я environment concept artist, і вже деякий час я записую подкаст HI Podcasts — розмови з українськими художниками, які працюють в геймдеві та суміжних індустріях.

Я почала записувати цей подкаст, бо мені самій завжди були цікаві не тільки фінальні роботи, а й те, як художники думають, як вони прийшли в професію, як влаштована їхня робота, з якими складнощами вони стикаються і як приймають рішення. Тому це подкаст не стільки про «успішний успіх», скільки про реальний досвід, шлях, сумніви, розвиток і робочі процеси.

У подкасті ми говоримо про:

• шлях в професію;
  • портфоліо і пошук роботи;
  • роботу в студіях і на фрилансі;
  • пайплайни і робочі процеси;
  • менторство і навчання;
  • використання нових інструментів, зокрема AI;
  • і загалом про те, як розвиватися художнику сьогодні.

Серед гостей — концепт-артисти, 3D-художники, арт-директори, ментори та художники, які працюють у геймдеві.

Сьогодні виходить новий випуск подкасту, і він трохи про іншу сторону життя художника — про поєднання роботи і батьківства.

Моя гостя — Дар’я Кожемякіна, художниця і мама двох дітей. Зараз вона не працює в студії, але продовжує малювати і шукати спосіб поєднати творчість і материнство. У цьому випуску ми говорили про те, як змінюється життя і робота після появи дітей, чи реально продовжувати працювати художником, коли в тебе маленькі діти, про почуття провини, втому, брак часу, і про те, що кар’єра на цьому не закінчується, хоча дуже часто так може здаватися.

Мені здається, це важлива розмова, бо про це майже не говорять, але з цим стикається дуже багато людей.

Подкаст можна подивитися на YouTube — прем’єри виходять по п’ятницям о 13:00, а також послухати на подкаст-платформах — Spotify, Apple Podcasts, YouTube Music, Deezer, Amazon Music.Я поступово викладаю туди всі випуски, тому якщо вам зручніше слухати в аудіо — можна підписатися на зручній платформі.

podcasts.apple.com/...​/hi-podcasts/id1890125785

open.spotify.com/...​K57RT?si=71f4843d50bc48fb

Підписуйтеся на Telegram-канал @gamedev_dou, щоб не пропустити найважливіші статті і новини про геймдев

👍ПодобаєтьсяСподобалось1
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Круто що у дівчини є чоловік, який її забезпечує і у неї є можливість займатися малюванням для душі у перервах між доглядом за дитиною.

Згодна! Але загалом 2 малі дитини то важко, навіть коли тебе забезпечує чоловік, не всі продовжують в ту крихту вільного часу займатись малюванням і вчитись.) Ну і ідея подкастів була не в історіях успіху, а про те щоб познайомити арт спільноту між собою, показати трохи закулісся з того, як у різних людей по різному складається життя і як це впливає на творчість.)

Та ні, що ви, карʼєра не закінчується, вона просто застигає на місці або ледь повзе (:

Звісно, на якийсь час.) Але в когось застигає на місці, а в когось все ж потроху рухається)
Про це і розмовляємо саме в цьому подкасті)
Маю ще 16 штук на інші теми — запрошую до перегляду!)

Підписатись на коментарі