EA прирівняла емблему бригади «Азов» до геноциду та заблокувала українського гравця в Battlefield на 168 годин
Привіт, спільното! Компанія Electronic Arts заблокувала обліковий запис українського користувача Battlefield на тиждень за шеврон бригади спеціального призначення «Азов». У компанії це пояснили «неналежними згадками про насильство та трагічні події».
Про ситуацію розповів користувач одного з українських сабреддітів. Він виклав два знімки екрана, згідно з якими його акаунт призупинили на 168 годин. В EA так пояснили своє рішення:
«Ми виявили у вашому обліковому записі EA неналежні згадки про насильство та трагічні події. Це стосується згадок про геноцид, масові вбивства або трагічні події реального світу з метою героїзації осіб, які вчинили ці дії, або приниження тих, хто постраждав від цих подій. Сюди також входить поширення реальних медіафайлів, що демонструють надмірне насильство, жорстокість або знущання з тварин із наміром переслідувати або шокувати інших».

Інші дописувачі зауважили, що при цьому модерація в Battlefield ніяк не реагує на символіку ПВК «Вагнер» чи ZOV. Окрім того, ще одна користувачка поділилася аналогічним рішенням з боку EA.
«Була схожа ситуація десь у 2024 році. Грала лише у BF1 та ще з
2022-го бігала з отаким шевроном. Десь у ~2023-му в мене був бан акаунту, але — увага — БЕЗ ПРИЧИНИ. Тобто просто бан ні за що, вони не писали нічого. Я так тижні два просиділа, потім знов почала грати. Пройшов рік — і опа, за цей шеврон перманентний бан. На питання: „Чому бан, на якій основі та за яким рішенням це було зроблено?“, прилетіла відповідь: „Ось Вам посилання, там правило, тут все написано“. Відкриваю і читаю щось приблизне: „Заборонено використання заборонених законом та законодавством (чого саме — не уточнювали) емблем, які можуть нести агресію“...
- У першому бані не було вказано причину. Якби було вказано, я б дотрималася розпоряджень і прибрала емблему, бо було неприємно втрачати прогресію акаунту.
- На 2024 рік це вже був старий значок „Азову“, який ні на що не схожий. На той час уже використовувалася нова емблема. І так, я знайшла ще 3 клани зі схожими значками „Азову“.
- Якого біса за посиланням немає пояснень, за законодавством якої країни приймаються ці рішення, та й взагалі — хоча б написали список заблокованих до використання емблем, я вже не кажу про фото. На червень 2024 року США, де розташована штаб-квартира ЕА, прибрали зі списку тер. організацій „Азов“, бан я отримала восени. DICE взагалі шведська компанія, і там теж не забороняли „Азов“. Маю підозру, що досі уся техпідтримка ЕА у Східній Європі працює у рашці, через що вони спокійнісінько пропускають інше.
До того ж у грі спокійно бігають чуваки з Z-етками, „Вагнерами“, прапором РФ, прапором та гербом совка. Єдине, що я зрозуміла: хвиля банів проходить десь у середині осені. Цю новину я колись писала і постила в українську спільноту геймерів у Телеграмі, але майже через 1,5 року натрапляю на таке у Реддіті. Мені здається, що тут буде швидше та зрозуміліше достукатися до ЕА та DICE», — йдеться у коментарі. Користувачка також додала знімок екрана з емблемою, яку вона використовувала.

Нагадаємо, що минулої осені компанія Electronic Arts підтвердила, що кілька українських регіонів підпадають під санкції, тому її ігри там недоступні. Зокрема, мова йде про Луганську, Донецьку, Запорізьку та Херсонську області.

Найкращі коментарі пропустити