Steam закрив для українців доступ до російської гри про Гостомель

Привіт, спільното! Раніше ми писали про Ukrainian Warfare: Gostomel Heroes — гру від російської студії Cats Who Play про події в Гостомелі. Днями Steam закрив до неї доступ в Україні та Німеччині, про що заявили самі розробники. При цьому в інших країнах вона залишається доступною.

Нагадаємо, що це «стратегія в реальному часі з високим рівнем реалізму». Її розробники консультуються з російськими військовими та хочуть «показати, що сталося в Україні на початку цієї війни». У минулому топіку ми закликали скаржитися на гру в Steam. Це дало результати, і росіяни навіть згадували про це у своїх соцмережах. Цього разу звертаємося до представників нашої спільноти в інших країнах: якщо ви бачите цю гру в Steam — обов’язково поскаржтеся на неї. Для цього потрібно:

• знайти сторінку гри в Steam;
  • натиснути на прапорець для скарг (праворуч знизу, біло кнопки «Вставка»);
  • обрати відповідний пункт і вказати додаткову інформацію;
  • бути коректними та вичерпними у своїх аргументах.

Також цікавить ваша думка: чому Steam закрив гру в Україні та Німеччині, однак залишив її доступною в таких країнах, як Польща та Чехія? Можливо, так вчини самі Cats Who Play, щоб українці не псували їм рейтинг? Діліться версіями в коментарях!

Підписуйтеся на Telegram-канал @gamedev_dou, щоб не пропустити найважливіші статті і новини про геймдев

👍ПодобаєтьсяСподобалось3
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Ctrl + Enter
Ctrl + Enter

На жаль, тільки цей «продукт» ще доступний в багатьох інших регіонах.
Наскільки я знайшов інфу, на цей момент він заблокований тільки в Україні, росії( що забавно)) і Німеччині. Якась так собі політика в стім, тобто гра може порушувати багато правил платформи і коли на це звертають увагу, стім такий: «На тобі картонку перед очима» ВСЕ, гри ти не бачиш... проблеми немає.

Я так розумію гра містить еротичні або навіть сексуального характера, моменти. Бо так відсмоктати пістрюна як відсмокати кацапи, це треба було вміти...
Хто знає, навіщо вони ще про це гру зробили? Вони що мазохісти?

Вони що мазохісти

Згадується оце легендарний шортс)

Якби хтось створив гри про де ти граючи за ІДІЛ можеш вбивати американців і знищувати літаками будівлі у Сполучених штатах, цікаво, чи заборонив би таку гру Steam для продажу в США, чи зняв би її з продажу взагалі?! Враховуючи те, що ІДІЛ зробив кратно менше біди ніж нусня Україні.

Про США то пофіг, є повно ігор де можна воювати за ворогів Америки і вбивати американців.

Але я жодного разу не бачив гру де можна воювати проти Ізраїлю і вбивати, кхм, ізраїльтян.

Якби хтось створив гри про де ти граючи за ІДІЛ можеш вбивати американців і знищувати літаками будівлі у Сполучених штатах, цікаво, чи заборонив би таку гру Steam для продажу в США, чи зняв би її з продажу взагалі?! Враховуючи те, що ІДІЛ зробив кратно менше біди ніж нусня Україні.

Не знав би про цю гру, якщо б не ця стаття. Найс маркетинг

Шановні, я тут помоєему ТУТ встарягав нещодавно в дискусію з розробниками та власниками ігор щодо Steam.
Вони хотіли там реліз зробити

Я їм росскзав про такі речі як плагіат та привласнення ідей
Valve часто запозичують чужі фічі та видають їх за власні.
Судові процеси щодо цього тривають уже понад 8 років.(це суд Українських розробників проти Valve)
Їх юристи компанії намагаються затягнути час або домовитися про мирову, але поки що безрезультатно.

У разі перемоги
Компанія має виплатити чималі штрафи та компенсації за моральну шкоду, а також офіційно визнати авторство розробників, чиї ідеї були використані. Оскільки ці функції вже стали невід’ємною частиною клієнта, видалити їх неможливо — гравці сприймуть це вкрай негативно.
Потіми ми погодились що Valve фактично утримують монополію на ринку. Але для більшості стане новиную, що вони використовують нечесні методи боротьби з конкурентами: від маніпуляцій думкою спільноти до технічного тиску (DDoS-атаки).
Так вони да.ють команду лояльемм блогерам аби вони налаштоували комюнти атакувати ініші платформи.

Повернимось до розробників, з яким я спілкувався, вони звісно після негативного досвіду зі Steam перейшов на GOG.
Так команда дуже обіклась з Valve
Результатом на GOG вони дуже задоволений: польська платформа виявилася набагато лояльнішою, а гравці там тепло зустріли проєкт.
Більше того гра дуже зайшла на внутрішній ринок...

Тому стім це точно не еталон на який треба рівнятись... це вже кольорва калюжа з джакузі але з протухшою водою

А можна трохи конкретики, хто з Valve судиться і що вони вкрали?

Українці, Це було ммм тимчасове співробітнество... суть налашутвання сервісів (аутсорс замовлення)
Тоді командою було запронованні рішення та фічи, було показанно доцілність їх на локальному клієнті. Valve взяли це на «обробку» всередені компанії показати потестувати...
Через деякий час вони відмовились але через 4 місяці це ввели в оснвоний клієнт разом з новим інтерфейсом

Так вони да.ють команду лояльемм блогерам аби вони налаштоували комюнти атакувати ініші платформи.

Легіони Габена, до зброї! Знищити клятого Тіма та Боббі Котіка! :)

ibb.co/VYPJ1LsQ

Стім не реагує на скарги що під кожним ураїномовним коментарем збираються рашисти. Вони не блочать аккаунти порушників та не видаляють повідомлення. Їм буквально пофіг на порушення їх же правил. Зате коли пишеш про ігнор адмінами скарг на грубі порушення, то одразу йдуть попередження та видалення. Зайдіть під обговорення Warhammer vermintide 2 і напишіть українською що шукаєте україномовних друзів для гри. Побачите ситуацію та реакції адмінів. Проведіть експеримент. Що ж ви хочете від них у відповіть на скарги на русняву помийну гру?

Стім не реагує на скарги що під кожним українським коментарем збираються рашисти і не блочить аккаунти та коменти порушників. Їм буквально пофіг на порушення їх-же правил. Зате на коментарі про відсутність реакції на порушення від адміністрації моментально йдуть попередження та видалення.

Редакция не выучила что все пиар, кроме некролога?
Вместо того, чтобы дать тихо утонуть в забвении российской агитке вы делаете ей прессу.

До речі, що примітно, мультиплеєру в грі нема. На відміну від самі знаєте, в якій грі.
Тобто ці довб***би точно знають, що і як треба робити. На відміну від наших довб***бів.

Glory To The Heroes?

Не зрозуміло, на що ви сподіваєтесь.Політичні та військові теми не заборонені в стім, вони можуть робити на цю тематику все що завгодно в ДУЖЕ широкому діапазоні. Нагадую, що у Стім продається Hatred. Якщо все ще не заблочили, значить гра в Стім вже на радарі.

Німеччину вони закрили, бо там найбільше українських біженців.

Не зовсім навіть зрозуміло, на що конкретно скаржитись. У вас написано, що треба при скарзі обрати «відповідні пункти» та «бути коректними та вичерпними у своїх аргументах», але самих пунктів і аргументів немає.

Треба не боротись з вітряками, а своє бачення робити і пушити.

Думаю Steam нічого не закривав. Просто розробник попросив закрити гру в окремих країнах.

Не думаю що розробнику було сенс це робити. Бо в нього топ-1 вішів з України було. Список вішів у себе публікували і це гарно для їх маркетингу. Типу «ігра про всю правду на Украінє і єє добавілі в топ-1 украінци»

Не факт що стім прибирає віші якщо країну заблочили після віша. До того ж мб заблочили тимчасово, поки тема хайпова. Коли про це за пару тижнів забудуть то розблокують, лол.

Віші не прибирає, але доступу до продукту вже не буде.

Доступ і сповіщення буде, коли перед релізом повернуть доступ. На справді геніальна стратегія щоб не загубити українські вішлісти.

Можте якось це підтвердити? Наскільки мені відомо, доступу навіть після релізу не буде, якщо регіон заблокован

Ще раз прочитайте що я написав. Перед релізом розблокують регіон. На релізі регіон заблокований не буде -> придуть оповіщення по вішлістам. Які саме вам треба цьому докази? :)

Щоб продавати в цих регіонах гру і щоб людям цих регіонах, у яких ця гра у вішлісті, прийшли оповіщення про реліз, як я і писав вище.

Так не вони подавались, а стім їм закрив регіон

Не думаю що розробнику було сенс це робити. Бо в нього топ-1 вішів з України було. Список вішів у себе публікували і це гарно для їх маркетингу. Типу «ігра про всю правду на Украінє і єє добавілі в топ-1 украінци»

Тут ви наче спекулювали на тему чи стім, чи девелопер, і сказали, що не думаєте, що девелопер, бо багато вішлістів. Я контраргументував, що якщо вони закрили самі, і потім відкриють самі перед релізом, то вони і срач обійдуть і вішлісти збережуть. Тобто зараз, відповідно до вашої попередньої тези, більш ймовірно що вони самі закрили.

Так, розумію про що ви. Але все ж таки не думаю що то вони заблокали. Час покаже.

Підписатись на коментарі