Конкурс на створення логотипу Української асоціації досліджень ігор та ігрової освіти
Привіт, спільното! Українська асоціація досліджень ігор та ігрової освіти оголошує відкритий конкурс на створення офіційного логотипу Асоціації.
Про Асоціацію:
Незалежна академічна спільнота, що об’єднує дослідників, викладачів, студентів і практиків, які займаються дослідженням ігор та розвитком ігрової освіти в Україні та світі.
🎨 Хто може брати участь:
-індивідуальною (фізичні особи);
-колективною (група фізичних осіб);
-інституційною (юридичні особи).
📅 Дедлайн подачі робіт:
до 8го квітня 2026 року (23:59 за київським часом)
📄 Умови конкурсу:
🔗 drive.google.com/...0jEPyausGUatFlcGFtXE/view
📝 Подати роботу:
🔗 forms.gle/EidwSDHXjq4Uef3n7
🏆 Переможець отримає приз і сертифікат, а логотип стане офіційним символом Асоціації.
17 коментарів
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментарівЗнаю Ярослава, як людину з проукраїнською та антиросійською позицією, у тому числі щодо «хороших рускіх». Дай боже таку багатьом українцям. Додам, що на різних конференціях і заходах ми ніколи не спілкувалися російською, бо крім білоруської Ярослав володіє і українською (знов таки, дай боже усім співвітчизникам....).2022-го) youtube.com/watch?v=...kDtcs?is=K6e__l7I7VLKDzmW ,
А от посилання на кілька проєктів, до яких він дотичний:
Член команди ComBat Vision, тактичної цифрової системи для поля бою https://combat.vision/ (ще до
Співорганизатор: www.ggconference.com,
Голова оргкомітету: gamesofwar.ug.edu.pl
Те, що він робить у Українській асоціації досліджень ігор та ігрової освіти — важливо. Не знаю, як би я ще зустрів стількох різних українських фахівців, які займаються іграми.
Якби ж я знав про Ярослава тільки те, що він колись був учасником якоїсь російської асоціації, я б теж міг поставитись упереджено. І це нормально, що нам болить. І це нормально — шукати і перевіряти інформацію про людей, які дотичні до проєктів в Україні. Та давайте будемо чесні: чимало українців були раніше учасниками якихось російських асоціацій, або навчалися чи працювали на росії, або давали інтерв’ю російською... Але українець — це шлях. І білорус — це шлях (лише русня це тупик). І висувати людині претензії просто за те, що вона — білорус, не знаючи її поглядів та шляху — це.... (оберіть визначення свій смак. Мені спадає на думку «неконструктивно»).
Дякуємо всім за увагу до діяльності Асоціації та небайдужість. Як Голова Асоціації хочу прояснити ситуацію. Асоціація є українською ініціативою, створеною для розвитку досліджень ігор та ігрової освіти в Україні. Усі рішення щодо її діяльності ухвалюються відповідно до українського законодавства та в межах нашої місії. Ми відкриті до перевірки будь-якої інформації і не співпрацюємо з особами або структурами, які мають відношення до держави-агресора (більше того — серед нашої board-команди, наприклад, Артур Кадельник, який зараз служить в ЗСУ). Судити людину по національній приналежності чи громадянству — остання справа, але, на жаль, дуже поширена.
Назва — стандартна, академічна. Я, наприклад, є також учасником Української Асоціації дослідників освіти. Звісно, при бажанні у цій назві також можна побачити офіціоз.
Щодо конкурсу логотипу: це стандартна практика для молодих організацій — залучати спільноту до створення візуальної ідентичності. Умови конкурсу відкриті, добровільні, і кожен учасник сам вирішує, чи брати в ньому участь.
Ми за прозорість і готові публічно відповідати на конструктивні запитання. Водночас просимо утримуватися від безпідставних звинувачень і мови ворожнечі.
Якщо є конкретні факти або запитання — будемо вдячні за діалог у коректній формі.
«українська» ассоціація під керуванням русні. знову? ЗНОВУ!
Швидко перевіряється
1) читаємо «Положення про проведення відкритого конкурсу на створення логотипу» (сама назва дуже рофльна, стільки офіціозу — імперська душа не дозволяє менше пафосу?) за посиланням (скопіював поки не «вичистили») :
Буквально 1 хв гуглінга виводять нас на оце:
shorturl.at/7f9hI — відео з інтерв’ю з ним, якщо шо у мене збережено на всяк випадок кому цікаво)
Потім ця асоціація буде пиляти грошики виділенні українцям від західних партнерів й просувати «справді українські» ігри, «чесне слово».
Власне тому й така «тиша» — ніякої публічності — хто це, шо це, звідки ця асоціація вилізла.
Бо як завжди мармизи кацапські.
Ну а якщо там навіть українці замазані — то виходить, що не ну може кріпачок без закордонного пана ну аж ніяк.
А вишенька на торті: а зробіть-но дурні вкраїнчики нам професійний логотип нахаляву (бо $60 — ціна гри в стімі — це смішно).
но он же беларус, который во всех странах делает никому не нужную ассоциацию
Для науковців це потрібна річ. Бо так вийшло, що в Україні дослідники відеоігор працювали майже кожний у своїй бульбашці. А зараз більшість з нас зібралися, хтось знайшов собі опонента для дисертації, хтось отримав можливість взяти участь у закордонній конференції про відеоігри, а комусь вийшло знайти людей для роботи над дослідженнями, які вимагають колективної роботи.
Додайте може до лінків це й оце: gamesofwar.ug.edu.pl
А взагалі зараз його покличу у коменти
Ну і з нещодавнього:
Взагалі, не приписуйте, будь ласка співрозмовникам видуманих фраз та намірів. Ми запустили проект дизайну логотипу як конкурс, щоб збільшити увагу спільноти. Як буде сайт з біо оргкомітету, такі питання зникнуть самі по собі
Шановний, стилістика вашого допису дозволяє припустити що його автор — школяр чи кремлебот.
У другому випадку вас легко «кікнути» раз і надовго. У першому — мені неважко терпляче пояснити, що бути білорусом не значить бути Z-ником, так само як далеко не кожен американець підримує ініціативи Трампа.
Режим Лукашенка давно точить зуб на пана Ярослава, його переслідує КГБ, а сам він уникає контактів з так званою «руснею» куди принциповіше за багатьох геймдевів України.
Якщо ж ви побачили пафос у доволі типовій назві типової ініціативи зі створення логотипу — зазирніть хоч раз у наш «не до ночі згаданий» Єдиний Марафон, і збагнете, де справжній пафос і пустопорожність.
Таким чином щиро закликаю замість того щгб розводити тут «зраду і ганьбу», зосередитись на виключних пропозиціях ідей по логотипу.
Ярослав Кот один з учасників організації, а не керівник.
Зустрічі асоціації відкриті, інформація про створення відкрито публікувалась із запрошенням всіх бажаючих.
Більше того, до неї і зараз можна долучитись, якщо є бажання робити вклад в дослідження ігор.
у вас багато ваших фантазій з практично відсутністю фактів. мали б бажання — перевірити — дійсно б перевірили перед тим, як щось писати. Тим більше асоціація публічна і кота в мішку не тримає.
а якщо ваш коментар штибу — аби ляпнути.... ну що ж. напевно тільки на вас і тримається український геймдев.
Тон спілкування, який Ви, пане Даниле, обрали, більше схожий на емоційну реакцію, ніж на спробу розібратися в ситуації та з’ясувати факти.
Якщо говорити по суті: про те, ким є пан Ярослав і якою є його позиція щодо війни в Україні, вже писали. Більше того, знайти актуальну інформацію про нього за бажанням досить просто.
Пан Ярослав не є керівником асоціації. Управління здійснює рада, обрана на загальних зборах, і її склад повністю оновиться скоріше за все вже наступного року. За бажанням будь-хто, хто займається дослідженням ігор, геймдев-освітою чи розробкою ігор, може долучитися до асоціації та запропонувати свою кандидатуру до керівного органу.
Якщо Ви звернете увагу на склад чинного керівництва, то твердження про «зраду» виглядатимуть щонайменше безпідставними.
Більше того, вже зараз Ви маєте можливість приєднатися до асоціації та впливати на її діяльність.
Щодо «грошей від західних партнерів». На даний момент асоціація створена щоб просто забезпечити можливість існування геймдев-освіти та наукових досліджень у цій сфері в Україні (конференції, публікації, рецензування робіт...). Без спільних зусиль зробити це не просто.
Говорю про це не абстрактно: ще у 2015 році я заснував першу в Україні освітню програму з розробки ігор і до сьогодні є її гарантом.
Що таке отримати кошти у вигляді гранту від західних партнерів в сфері розробки або дослідження ігор взагалі писати не хочу 🤣
Тому краще долучайтесь і допоможіть розвивати, ніж критикуйте не до кінця розібравшись.
А оплата за роботу планується? Виглядає як використання чиєїсь роботи безкоштовно.
ой, та в чому проблема, це просто добровільне долучення до активності у спільноті
Так, призи як переможцю, так і кільком роботам, які не будуть обрані у якості логотипу
особисто мене здивувало що конкурс є, а посилань на спільноту нема, статуту нема, гугл нічого знайшов окремий пост, там вже знайшов у коментарях посилання на сайт, але шо у пості що на сайті організація має інші назви. Але перш за все, у конкурсі немає технічного завдання(те що в умовах то не тз). Команді ентузіастів бажаю тільки успіхів, не гнівитесь на мою критику
Дякую дуже, так-так, зараз основна робота ведеться у групі, веб-присутність будемо будувати, але Ukrainian.games це не ми :) Ми зібрали саме освітян та науковців, які займаються іграми, з вже проведених активносетй — конференція Games of War gamesofwar.ug.edu.pl готуємо ще. Для індустрії так само аналогічна організація потрібна, щоб говорити однією мовою з нашими європейськими колегами та мати змогу включатися у спільну проекти. Думаю, до цього також дійде
Сторінка Асоціації запланована.
Вивішувати порожній анонс відверто зарано. Узгоджено назву, на порозі — статут. І звісно ж потрібна символіка.
Саме для цього й оголошено цей конкурс. І лише після його фіналізації, коли основні цеглинки UA GS&GE зберуться докупи, — тоді й можна буде спілкуватися про офіційні сторінки чи канали в мережі.