«Вони будують міст для виходу з ринку консолей». Наступний Xbox може коштувати від $1000 до $1200
Привіт, спільното! На думку техножурналіста і ютубера Moore’s Law is Dead, Project Helix (ну, або ж просто «наступний Xbox») коштуватиме від $1000 до $1200. Він переконаний, що новий продукт від Microsoft буде потужнішим за PlayStation 6.
«Я вважаю, що Sony у наступному поколінні обере підхід, подібний до PS4, а Xbox... ну, вони будують міст для виходу з ринку консолей, і тому, ймовірно, проситимуть за цю штуку $1000 або більше.
У мене є документ, де прямо сказано, що AMD хоче, аби їхній наступник 9070 XT використовував RDNA5 AT2. AMD прямо вказала в документі, що вони орієнтуються на ціну $550. Тепер хто знає, що це насправді означає, якими будуть ціни — можливо, наступного року це виллється у $650.
Але якщо сама відеокарта, яка використовує ті самі чиплети, що і Helix, і той самий тип оперативної пам’яті, коштує — скажімо, $600 — тоді що далі? Вам потрібно додати більше оперативної пам’яті для Xbox. Гаразд, скільки це буде насправді? Ну, ще десь $200. Потім кристал процесора для Xbox (Helix), очевидно, дорожчий за вихідний кристал, який був би у відеокарті. Але навіть тоді, знаєте, це не такий вже й великий кристал. Хоча це
3-нанометровий техпроцес — ще $100», — говорить Том із Moore’s Law is Dead.
Він додає: якби Microsoft хотіла продавати нову консоль за собівартістю, то вони могли б це зробити приблизно за $900 за умови масового виробництва у великих масштабах. Однак, на його думку, компанія захоче отримати хоча б невеликий прибуток.
«Я думаю, вони могли б вийти на собівартість деталей у близько $900, де закладено $100 маржі, бо вони точно захочуть на цьому заробити. І в такому світі, я думаю, вони могли б досягти ціни у $999. Я все ще певною мірою підозрюю, що вони зроблять $1200 або $1500 як максимум. Але я вважаю, що $999 стало б певним сигналом», — додав Том.
Нагадаємо, що раніше аналітики спрогнозували, скільки коштуватиме Steam Machine, яку восени 2025 року показала Valve. Їхні оцінки розійшлися, однак серед варіантів називають цінники у $749 та $1000. Водночас минулого тижня нова генеральна директорка Microsoft Gaming Аша Шарма підтвердила кодову назву для Xbox наступного покоління — Project Helix. Вона додала, що пристрій запускатиме ігри як для Xbox, так і для ПК.
2 коментарі
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментарів