Як просувати покрокову тактичну настільну гру в Steam? Потребую порад з маркетингу

Вітаю, спільното! Мене звуть Максим, я Indie Solo Gamedev безробітний ігророб із Києва xD.

Останні пару років перебиваюсь невеликими підробітками на фрілансі, що спонукало почати розробку власної гри. За 2025-2026 було доволі багато зроблено, левел-дизайн, ефекти, логіка, Network, і все ± запрацювало як треба (ну майже). Десь тут я вирішив, що мабуть ПОРА.

Тож я заплатив Габену 100$ і поліз у Steam створювати сторінку гри Dice’n’Go. Знайшов 2D артіста — вона гарно намалювала мені весь потрібний capsule-art «не за всі гроші світу», бо я сам не художник взагалі — більше по технічній частині. Наробив скріншотів (ще десь на підході трейлер) і опублікував сторінку.

Дороблюю гру і паралельно дивлюсь відоси від Кріса Жуковськи — як просувати свою гру. Роблю пости всюди де трапляється нагода — від лінкедіну і телеграму до Редіту. От останнє для мене взагалі темний ліс — не всі сабредіти відкриті для шоукейсу і не всюди пропускають пост.

Це ще та робота, не дарма паблішери просять половину, а то і більше виручки.

Можливо тут знайдуться бувалі розробники які добре розуміються на маркетингу і просуванні, і будуть не проти дати безцінну (читай безкоштовну) пораду?

Сторіночка тут —
store.steampowered.com/app/4321670/DicenGo

Підписуйтеся на Telegram-канал @gamedev_dou, щоб не пропустити найважливіші статті і новини про геймдев

👍ПодобаєтьсяСподобалось3
До обраногоВ обраному2
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Привіт, як людина що хоче просто пограти від душі оціню,коротко й по темі.Виглядає дуже цікаво,тут всього так багато що хочеться одразу поринути в неї.Не бачу тут ніяких помилок,а те що не вписується в звичайний шаблон не обов’язково є поганим.Я почав писати книгу ,й оказалося що такого стилю зовсім не має,й те що пишу є новим в літературі.Отжезай щастить друже 👍

Дякую за коментар і підтримку. Ну деякі речі я таки поміняю — попереду ще робота над UI і стиль хочу вирівняти щоб виглядало більш-менш однорідно. І нехай щастить з книгою!

На жаль не можу дати поради з просування. Сам боюсь, що коли/якщо стану безробітним розробником своїх ігор, вони нікому не будуть навіть за безкоштовно цікаві.

Але мене зачепило, як тут в коментах жовчі налили на рівному місці. Можу порадити як користувач стіма, як зробити сторінку привабливішою.

Прям сходу мені подобається підбір кольорів на скріншотах.

ЮАй рівня трошки краще за перший прототип, ще й неузгоджений сам з собою одразу кидається в очі і погіршує враження.

Справді незрозуміло, як виглядає ігровий процес ні по скріншотам, ні по гіфці, яка відображається, але дає мало інформації (ну є якась карта, якісь кроки і якийсь кубик, і що?). Тим паче для людини, яка з настільких ігор такого плану тільки монополію бачила, та й то було за царя Панька.

Я не думаю, що цей ігровий процес треба повністю висвітлювати, щоб ще до запуску гри все було зрозуміло. Але наразі розуміння настільки мало, що сторінка ніби продає кота в мішку. Найголовніше — незрозуміло, як буде відбуватись PvP, щоб мені захотілось запросити якихось друзів в нього.

І на цьому фоні різкі відчуття викликає текст. «tension never fades». «arena becomes a living puzzle». Багато зайвих (можна прибрати без втрати змісту) позитивних характеристик. Сприймається як текст нахвалює кота в мішку. Неузгоджено з контекстом. Думаю, такий стиль опису підходив би майже готовому дабл-А продукту, але на Вашій сторінці не сприймається щиро. Для контрасту, стиль цього поста з «я Indie Solo Gamedev, точніше безробітний ігророб із Києва» суттєво краще сприймається. Мені подобається.

Розуміючи, наскільки зараз непросто плавати в інді геймдеві, бажаю вдалого плавання і попутного вітру!

Так, я зібрав якісь цікаві моменти і спробував передати це скріншотами, ще є що доробити і тоді вже буду фільмувати процес, робити трейлер і мабуть зміню скріншоти. Частина арту вже готова і підібрана, частина в розробці ще тому трейлер поки на холді.

До речі ще уточню, а чи справді для гри треба NVIDIA GeForce GTX 750 Ti?

для «Комфортної» гри) поки гра ще на стадії активної розробки і це все не зовсім фінальне тому най буде — може додам якогось убер візуалу)). А так-то сучасних інтегрованих має вистачити.

Трошки порад по арт дирекшену. Ти обери стиль. Якщо полігони -то роби все полігони, а то світ полігони, а вода шейдерна. Але прості кольори на полігонах не дуже гарно, то краще або якісь текстури або стилізувати під папір або дерево. В інтерфейс також, якщо дерево то все дерево, а не один елемент дерево а інші прості прямокутники.

дякую за пораду! UI ще не перероблював — накидав з кнопок які більш-менш метчаться і були під рукою — зараз як раз сідатиму за менюшки і цю частину. Стільки всього треба виправити ДО трейлера) охохо)

Яку б ціну Ви поставили? І що саме так вразило в грі що ви написали цей коментар? Чи Ви дитина просто?
Бо прийти і, вибачте, накакати в коментарях любий дурень може.

Жуковськи говорит, что сначала надо сделать хорошую игру.
а тут такие скриншоты, после которых ничего уже не хочется.

Питаю як у розробника і паблішера більш ніж 0 хороших і успішних ігор — Що б Ви порадили змінити?

Виглядає асетно і без характеру. На стімі купа ігор з кубиками і колодами де є візуальний стиль і інтерфейс де все смачно клацає і лягає на місце. Як з ними конкурувати? Не знаю, і це не моя робота над цим заморочуватись.

Та асетно виглядає 80% ігор мабуть, що зовсім не заважає їм продаватись. Така вже природа замиленого ока програмера і розробника, а ті хто купують і грають в ігри не дуже звертають на це увагу.
В любому випадку дякую за коментар.

Подай свою гру на огляд (лінк в описі до відео)

алсо не дуже зрозуміло який геймлпей. навіть гіфка статичною виглядає

Дякую! Наче все працювало, перевірю! З гіфками то треба окремо їх оформити в гамочці щоб гарненько було.

Не знаю, виглядає так, що " я роблю гру, но на неї ніхто не звертає уваги, то хоч тут може хтось знайдеться"
Чесно кажучи , ні слова про проект. Що, про що, навіщо. На вигляд як пак ассетів з юніт стору без ідеї. Опис в стімі наче чатгпт писав , все і ні про що толком. Навіть якщо ви релізнитесь, то гра потоне в тисячі подібних релізів, бо в ній не відчувається ні душі, ні родзинки.

Ну це про маркетинг більше пост і ідея в як просувати. Звісно я в соло не потягнув всесвітньо відомий автобатлер. Але все ще попереду)). Ну і опис і скріншоти і все інше буде доповнюватись і правитись по ходу розробки, дякую за фідбек!

Так щоб просувати, потрібно за щось зачіпитись. А в грі не має стриженя.
Опишить будь ласка 3 −4 речення про що ця гра і чому в неї мають пограти ?

Гра — покрокове PvP з елементами ролівки. Це суміш настолок Snakes&Ladders і Манчкіна, де потрібно дійти до фінішу, випередивши опонентів і «допомагаючи» їм не прийти першими замість тебе.

Дороблюю гру і паралельно дивлюсь відоси від Кріса Жуковськи — як просувати свою гру. Роблю пости всюди де трапляється нагода — від лінкедіну і телеграму до Редіту

Так Зуковські прямо чорним по білому говорить — публкіовати пости це тупа робота, яка не окупається, за винятком якщо ваша гра кінематографічна, або ідеально заходить під цільову аудиторію.
Зуковські прям наголошує — якщо гра системна, то робіть демку, викладуйте на фестивалі або ітч.
Якщо навіть демка не допомагає, то треба робити нову гру

ну той же Зуковскі каже що на стімфест (той що тільки раз) треба вже йти з вішлістами і купою постів і стрімерів в обоймі які за тиждень до фесту можуть нагнати тобі вішлісти щоб попасти в «нові трендінг». А якщо мова про просто фести -то звісно і туди буду заглядати)

Привіт)
Я розумію, що просування — це окрема двіжуха і є люди, які на цьому краще знаються, але думаю, у даному випадку чим більше тебе побачать, тим краще для твого проєкту. Точно не зашкодить) Подумай ще про Тік-Ток, Ютуб: можливо, викладати якісь відосики з прогресом чи в цілому розповідати про проєкт. І так, це все з’їдає ресурс і йде на це чимало часу, але може дати хороші результати. Або, як би це не звучало, треба ще пиляти проєкт, покращувати його, щоб сильніше зацікавити аудиторію. Тому успіхів тобі і сил дойти до кінця 😌

От я виділив четвер для постингу всюди де можнаб продумування хуків щоб зачепити авдиторію і загалом просування гри.
Ускладнення і допил — в інші дні тиждня.

ищи паблишера, который даст хоть какое-то финансирование и возьмет на себя маркетинг

Та я вирішив якось самовидатись — зараз паблішера не так то просто зацікавити. Та і з якоюсь кількістю вішлістів простіше буде переконати того паблішера (якщо я таки розглядатиму цю пропозицію) що гра дійсно цікава людям.

Підписатись на коментарі