Леон в Resident Evil Requiem остаточно став секс-символом. Схоже, не всім це сподобалося
Привіт, спільното! Довго думав, чи треба робити цей топік, але все ж таки вирішив запитати вашої думки. 27 лютого вийшла гра Resident Evil Requiem — чи не найуспішніша на сьогодні частина франшизи. Менш ніж за тиждень вона розійшлася накладом у 5 млн копій, а в Steam піковий онлайн сягнув рекордних 344 тисяч гравців. Це дійсно одна з найкращих ігор у серії, і тому ще цікавішим стає питання сексуалізації Леона.
Вперше я задумався про це під час написання огляду. Я звернув увагу на слова геймдиректора Коші Наканіші, який зазначив: жінки в команді розробників брали активну участь у «тюнінгу» зовнішності Леона та створили дизайн, «від якого серце будь-кого затріпоче». Тоді подумалося, що якби Наканіші таке заявив про Грейс і чоловічу частину команди, його б західна аудиторія розіп’яла.
Потім мені трапився допис одного з авторів, прости господи, Kotaku. Кеннет Шепард писав огляд на гру, а навздогін опублікував короткий пост із заголовком «Leon Scott Kennedy, I’m On PrEP». Зізнаюся, довелося погуглити, що воно таке. PrEP — це медичний курс, який приймають ВІЛ-негативні люди, щоб запобігти інфікуванню ВІЛ у разі контакту з вірусом. У цьому дописі є такий пасаж:
«Requiem вдається без жодних зусиль передати чуттєву ауру та впевнену ходу в кожному русі Леона. Анімації перезарядки? Сексуально. Його жорстокі вбивства, від яких я мав би здригатися від огиди? Я просто млію. Його дурнуваті „батьківські жарти“ про кожен жах, який він бачить і переживає, — вони мали б відштовхувати так само, як і те, як він розбиває голову зомбі об цегляну стіну ударом ноги? Але на мені вже немає штанів», — пише Кеннет.
До цього «флешмобу» долучилася навіть Nintendo. Зокрема, обліковий запис Nintendo of America у соцмережах нагадав, що гра доступна на Nintendo Switch 2 і додав: «Загострене почуття справедливості, мужня врода та абсолютна вкаченість». Користувачі миттєво почали питати в реплаях, коли Nintendo останній раз писала таке про жіночих персонажів і що «дивно, наскільки нормально сексуалізувати чоловічих персонажів».

Звісно, що наступною пішла хвиля мемів про зовнішність Леона.

Про всяк випадок зазначу, що особисто мене жодним чином не турбує сексуалізація пана Кеннеді. Навіть навпаки. Він залишається цікавим, веселим персонажем, і я радий, що його остаточно перевели в категорію «extremely good looking dude». Ба більше, я згоден з babur`ом, який на вчорашньому стрімі назвав Леона «блокбастерною зіркою». Про це свідчить і його зовнішність, і незворушність, і навіть регулярний продакт-плейсмент (хто пропустив — Леон їздить на Porsche і користується годинником Hamilton).
Та все ж цікавить ваша думка:
10 коментарів
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментарів