Завершується відкритий бета-тест Marathon. Ділимося враженнями від нової гри Bungie

Привіт, спільното! Сьогодні закінчується відкритий бета-тест Marathon — екстракшн PvP-шутера від Bungie. Гра солідно стартувала в Steam, хоча протягом вихідних і втратила майже 90% онлайну.

Розробники вже подякували гравцям за їхній час і опублікували розгорнуту відповідь по кожному із проблемних напрямків:

• Інтерфейс. Команда планує доопрацьовувати UI після релізу;
  • Продуктивність на ПК. Гравці повідомили про високе навантаження на процесор, низьке завантаження відеокарти та стелю FPS в районі 80-100 кадрів;
  • Частота зіткнень PvP. Bungie вивчає щільність гравців на картах за межами початкової зони. Розробники чекають на фідбек до перших локацій;
  • Пересування та перегрів. Команда стежить за дискусіями щодо системи генерації тепла, інерції та загальної чуйності управління;
  • Запаси медикаментів та боєприпасів. Гравці скаржаться на розмір стаків, ефективність медпредметів зеленого тиру та нестачу патронів — Bungie своєю чергою просить вказувати, з яким спорядженням гравець заходив у забіг, якщо відчувається гостра нестача ресурсів.

А ви вже спробували нову гру від творців Destiny та Halo? Як враження? Що думаєте про стилістику гри і її ігровий процес? Чи готові повернутися в Marathon за діліться думками в коментарях!

Підписуйтеся на Telegram-канал @gamedev_dou, щоб не пропустити найважливіші статті і новини про геймдев

👍ПодобаєтьсяСподобалось0
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Гарний візуал. Нуднуватий лутінг, мало інтерактивності на карті в цілому. Дуже душні боти, кидають в тебе гранатку і ти труп, якщо тімейта поряд нема (але може я просто рак). Покатали з друзями раз 15, майже кожного разу вмирали за перші хвилин 5)

Короче душнувато і нецікаво, хоч і гарно.

Забагто інфи вони на нового гравця одразу скидаються. Типу хто, шо, нашо ці всі приколи)

Marathon це інноваційний шутер, який має один з найкращих сюжетів в іграх, але має доволі недружній геймплей і зайде навіть не всім поціновувачам подібних ігор.
Marathon це чергова соні артсейшен онлайн сервісилка яка потопить чергову студію.
Фанат оригінальної трилогії, сподобався стиль у першому трейлері ребуту, щось схоже що я зробив в cantata, але з настороженням віднісся до того що це чомусь сервіс-тарков. Ну ладно думаю, я провів немало часу в r6 та halo infinite мультиплеєрі, може і це зайде. Не зайшло, геймплей показ івент втратив мене повністю — бунгі спеціально проігнорували видних пропагандистів марафону типу мандалора чи гіані матраграно, щоб запросити купу дестіні 2 стрімер скота і розказати їм про якісь білди.
По сюжет ніфіга не ясно і я глибоко підозрюю залучення ллмок, і нагадує кращі традиції стрімінг шоу — людина запустила першу частину, побачила екран вступу з тум дум «somewhere in heavens», і потім виключила і дочитала що там було у fandom wiki, де нема ключової інфи по сюжету, але в синопсисі всавлені витянуті з жопи теорії про те що протагоніст це батько мастер чіфа і це приквел myth fallen lords. Оригінал написаний письменником фантастом, який на жаль нічого після цього не робив для ігор і тут не задіяний.
Пограв в тест чисто з фанатсбкої повинності. Мій вомпютер таке вже ледь тяне, але зрозуміло чому дестіні-тарков пітекантропи вертять носом. Стиль зроблений з розрахунуом на артстейшен а не на геймплей. Всі ці логотипчики і тексти спорють з символікою і текстами в самій грі. Була така проблема в cantata, де прогер лід зробив абсолютно до кожного елементу гри тултіпи на чверть екрану з усіма кольорами райдуги і шрифтами, і не слухав мене навіть коли я показував як треба перемалювать. Персонажі стильні роботи в гуді з графіті, тому аптечки, зброя, гранати, контейнери, рівні, все виглядає як набашене з різнокольорових зглажених брусів і текстів, нема ніякої видної ієрархії і правил. Через це комюніті зараз поділено на тіпів що кажуть який крутий в гри стиль, і тіпів що кажуть що гра виглядає як повне лайно. В певній мірі противоположність конкорду, де зробили топовий інгейм і просрали екран вибору героїв, який буде представляти їх гру в інтернеті.
В цілому, максимально незрозуміла нікому штука, з якої просто сочится нервовий піт старіючої компанії і соні. Наче зробили не творці хало, а мандфіш.

В цілому, максимально незрозуміла нікому штука

Очь тому може і не взлетіти, бо ну надо незрозуміло місцями. Годин 5 довелося побігати, щоб хоч приблизно орієнтуватися, що відбувається

З інтернету дізнався що патрони не випадають. Якісь батарейки випадають з ворогів, я напевно ніколи не дізнаюсь для чого вони.

Там є різні види патронів, а ще батарейки для енергетичної зброї.

А яка зброя енергетична? Там усе наче якимись фіолетовими патронами стріляє.

От у них є 3 види аптечок і 3 види поновлювачів щітів. От чому для бета тесту не зробити по одному варіанту? Щоб люди не стояли і не втикали по кілька хвилин, що це за пакети і яка між ними різниця

Не хочется запускати більше щоб розбирати інтерфейс, але тут видно як все херово. Мало того що предмети обозначуются сірими піктограмами, вони ще й піктограми роблять як логотипи одного стилю а не читабельно. У патронів треба забрати обводку і залишити пррсто три патрони, аптечки обозначати просто хрестиком, що роблять інші я ніколи не зддогадаюсь без тексту. Вирішили залишити колір для обозначення рарності лише. По суті мені треба було знайти енергетичну пушку, відкрити інвентар і знайти сіру іконку в інвентарі, щоб зрозуміти що ці батарейки це потрони а не сміття чи ресурс для крафтингу. Ну і звісно ж іконка на стволі використовує вигляд самого предмету без лого яке вони визначили для потронів, тому без потронів в інвентарі можна подумати що це якись слот чи лого самої пушки.

Не оптимізована для соло — відкриваєш ящик і респауняться скільки, вісім ворогів? Чому не дванадцять?

Зброю, патрони так просто не знайдеш — поклав трьох ботів, тільки з одного випав кулемет з 26 патронами.

За UI/UX тільки лінивий не пнув. Іконки лута могли вже зробити у вигляді QR-кодів. Як глянути що роблять навички під час матчу?

Дизайн, навіть якщо відкинути кольорову схему, весь час на екрані тримає зброю рука в товстелезній гумовій рукавичці — sony це ваш вбивця fortnite? Чи розрахунок чим страшніше, тим більше косметики продасте, включно з екраном завантаження, де не буде обідаючих комах крупним планом?

Чи розрахунок чим страшніше, тим більше косметики продасте, включно з екраном завантаження, де не буде обідаючих комах крупним планом?

так топовий же візуал

Гра — гівно, душне, нецікаве, наляписте гівно.

Чого? А шо конкретно не так?

Підписатись на коментарі