У Верховній Раді хочуть заборонити Roblox в Україні. Платформу звинуватили в пропаганді насильства, війни, розпусти та лудоманії

Народний депутат від партії «Слуга народу» Владлен Неклюдов звернувся до Верховної ради з пропозицією обмежити в Україні доступ до Roblox для дітей. За його словами, через цю платформу у дітей розвивається ненависть та ігрова залежність.

«Це популярна серед дітей молодшого віку та підлітків ігрова платформа, яка на жаль містить ряд ігор, які пропагують насильство, війну, розпусту, витрачання грошей неповнолітніми на цій платформі. Як наслідок, у дітей розвивається ненависть, ігрова залежність. Були виявлені випадки порушення внаслідок постійних ігор на платформі Roblox у дітей режиму дня та сну, що може призвести до тяжких наслідків», — зазначив Неклюдов.

За його словами, наслідком є те, що діти втрачають інтерес до навчання і проявляють зневагу до батьків. Окремим «страшним фактором» є те, що на платформі «багато користувачів, які можуть вчиняти протиправні дії у відношенні дітей сексуального характеру, примушування до проституції, вимагання, пропонування та розповсюдження заборонених психотропних та наркотичних речовин і препаратів тощо».

«Ця проблема є ще одним наслідком введення в Україні воєнного стану та постійних активних бойових дій, коли батьки намагалися відволікти дітей від жахів війни, дозволяючи їм більше користуватися гаджетами, соціальними мережами та інтернет-ресурсами. Однак, користування ігровою платформою Roblox мало і має зворотній ефект.

Діти привчаються до насилля, втягуються у протиправні дії, проституцію, лудоманію, наркоманію, шахрайство тощо. Усе зазначене призводить до росту латентної злочинності серед дітей, що, у свою чергу, призведе найближчим часом до зростання рівня злочинності серед молодого покоління, руйнування української нації та морально здорового середовища молоді», — додає нардеп.

Він закликав колег по парламенту досконало вивчити це питання та докласти «максимум зусиль, щоб обмежити доступ підростаючого покоління до цієї та подібних ігрових платформ». Так він планує «уберегти їх від негативних наслідків».

«Зі свого боку вже направив депутатські звернення до Премʼєр-міністра України та керівництва Офісу Генерального прокурора, Міністерства внутрішніх справ України, Служби безпеки України для комплексного вивчення питання, перевірки зазначених фактів, долучення до вивчення проблеми також профільних центральних органів виконавчої влади-Мінкультури, Міносвіти, МОЗу, МЗС, Мінцифри.

Зазначу, що у багатьох країнах користування цією ігровою платформою вже заборонено/обмежено (у Катарі, Омані, Йорданії, Алжирі, Іраці, Туреччині, Кувейті, Китаї,Мальдівах, Мʼянмі, Непалі тощо) і ми маємо захистити наших дітей», — резюмує Неклюдов.

Нагадаємо, що з аналогічною ініціативою не так давно виступили депутати російського парламенту. Там Roblox заборонили через «екстремістські матеріали», «пропаганду тероризму» та «ЛГБТ-контент». Пізніше представники платформи заявили, що готові змінити частину функцій у росії, щоб з неї зняли блокування.

Своєю чергою ми кілька разів писали про проблеми платформи. Зокрема, видання New York Magazine опублікувало розслідування про проблеми всередині Roblox і розповіло про грумінг неповнолітніх, гемблінг та експлуатація дітей.

Підписуйтеся на Telegram-канал @gamedev_dou, щоб не пропустити найважливіші статті і новини про геймдев

👍ПодобаєтьсяСподобалось0
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

А прорахувати до чого це призведе?

Пропоную заборонити депутатів, або хоча б заборонити їм бути більшими довб***бами чим вони є, бо вже немає сил.

Я пропоную заборонити депутатів!

Соціалки і дегенеративні ігри давно вже час забанити. Головне це робити не заради піару.

Коли ризики такі значні що перевищують «користь» тієї гри, то чого там думати. Блокуйте і все. Якщо так буде всіх «ломати» після, зроблять петицію, розблокують. Я бачила багато разів як діти ставали дорослими «імбіцилами» бо гралися у ігри, і навіть не важливо які, нейронних звʼязків, на жаль, не додати якщо можливість програна у іграх

Немає там ніяких ризиків. Є бажання певних осіб попіаритися перед виборцями боротьбою з вигаданими «загрозами для дітей»

Ну да, а тони педофілів не рахуються

Дивимося список країн, де заборонений Роблокс:

Алжир
Єгипет
Ірак
Катар
Оман
Палестина
Росія
Туреччина
Китай (локалізована версія Roblox China була припинена; глобальний Roblox недоступний офіційно)
КНДР

Я так розумію, педофіли існують лише у диктатурах?

В багатьох країнах Європи є заборона дітям до певного віку мати власні акаунти взагалі. Чому не скопіювати цю заборону?

В багатьох країнах Європи є заборона дітям до певного віку мати власні акаунти взагалі

Чи не є це першим кроком до інтернету по паспортах?

Педоістерія — це чисто рашнява методичка, далеко не першої свіжості.

Ви прям сильно поза контекстом, схоже

Я бачила багато разів як діти ставали дорослими «імбіцилами» бо гралися у ігри

Якщо раптом не помітили — ви коментуєте на форумі GameDev DOU. Як би пояснити.. ну це як прийти в Гарлем і крикнути: «ей, нігери!» ;-)

Я бачила багато разів як діти ставали дорослими «імбіцилами» бо гралися у ігри

Це, вибачте, дурня)

ви напевно хотіли написати щось у фейсбуці, але впадково написали тут

Давайте зробимо голосування де діти обирають чи треба блокувати чи ні я думаю не погана ідея

Яке зомбірування в роблоксі підофіли(ну колись були але уже безпечно) це ви зараз зомбіруєте нас а не роблокс всі ідеї крадуть у нашого Ворого що Україна перетворюється на Р#сію НЕ ДАЙ БОГ

Я вважаю що не треба блокувати бо що там блокувати роблокс і так на 1000% безпечний не робіт країну гіршою бо вона перетворюється на сміття як Северна Корея

Я вважаю що роблокс не треба забороняти бо можна щоб батьки забороняли там не ма нічого не безпечного(може бути але я думаю меленькі діти не розуміють англійської мови) не забороняйте роблокс щоб не робити Україну гіршою не забороняйте роблокс!

я просто граю у ігри.... я граю не у війни чи перестрілки а в прості ігри типу Grow a garden Adopt me і решту

Роблокс тут ні до чого діти самі виноваті що заходят в такі ігри такщо не бачу причини блокувати ігру і вопше роблокс не робе ігри а інші люди

І що це дасть? Нащо блокувати? Не треба роблокс нормальна гра діти самі виноваті що заходят в такі ігри роблокс тут ні до чого

Це дуже важливо зараз, капець як. Пропоную обмежити пересування депутатів щоб частіше на роботу приходили.

Звісно краще травити байки про роблокс, замість того щоб розповісти що там по єрмакам, міндічам і іншій погані.

Всі ми здогадуємося де голова цієї зміюки. Але наразі нічого зробити не можна.

Змінити можна лише себе та світ навколо себе.

Але дуже мало українців (за моїми враженнями десь 5%) наважилися з 1991 до 2025 року на реальну, системну зміну себе та світу навколо себе.

Більшість обрало шлях суспільно-професійної імітації (лицемірства самому собі) з мінімізацією власної відповідальності та професійних ризиків.

«єрмаки та міндічи» — це наслідки системної деградації суспільства... а не причини цієї деградації.

Влада в державі та її владні еліти — це наслідок-відображення (індукція зусиль або бездіяльності мільйонів) реального стану суспільства, а не причина проблем суспільства ...

Якщо ви поглянете на українське суспільство в 1990-х (як варіант, можна переглянути сюжети на телебаченні або якісь ток-шоу того часу, де наживо виступають різноманітні верстви суспільства), то воно (в загальному, по медіані) було більш дорослим, більш освіченим, більш професійним, більш серйозним, більш глибоким, більш відповідальним. Тому в політиці таких явищ як «міндічі та єрмаки» не було ... або були в значно меншій кількості.

Зараз українському суспільству (в переважній більшості його) потрібно каятися, глибоко та чесно аналізувати самих себе (з 1991 по 2025 роки).

Але чи багато таких, які каються та шукають причину власних проблем в собі?

Не факт що кількість виборців та гравців у роблокс напряму зв’язана.

Коментар порушує правила спільноти і видалений модераторами.

Коментар порушує правила спільноти і видалений модераторами.

чесно кажучи я не розумію НАЩО БЛОКУВАТИ РОБЛОКС кажуть ніби дітей можуть давити поганими словами і так дальше, НЕ ВАРІАНТ ПРОСТО ПОСТАВИТИ ВІКОВІ ОБМЕЖЕННЯ 10 РОКІВ ?! НАЩО БЛОКУВАТИ ПОПУЛЯРНУ ГРУ В ЯКУ ЩЕЙ БАГАТО ХТО ДОНАТИВ ТО ТИПУ ГРОШІ НА ВІТЕР ЯК ВИ КАЖЕТЕ ?! дальше ніби там щось типу війни чи шо скажітть мені ШО САМЕ в грі так само є вікові обмеження на інші ігри + як дитина мала взагалі зареєструватись в роблокс я навіть в дитинстві не міг бо не знав як тому по моєму це проблеми батьків які зареєстрували їх це ЇХНІ ПРОБЛЕМИ НЕХАЙ ВИДАЛЯЮТЬ РОБЛОКС В НИХ АЛЕ НЕ БЛОКУЙТЕ ЙОГО АДЖЕ ВИ НАВІТЬ НЕ ЗНАЄТЕ В ЩО ЦЕ Перетвориться. протести і люди які будуть виїжджати з україни і + діти тільки почнуть більше психувати якщо роблокс заблокують адже це можливо єдина гра в яку вони вміють грати і вона їм подобається + за весь свій час поки я грав в роблокс я побачив тільки десь 2 гри щось типу битв але інші ігри ДОБРІ І В НИХ НЕМА НІЧОГО ПОГАНОГО ДІТИ ВЧАТЬСЯ РОЗМОВЛЯТИ В НЬОМУ + ТАМ Ж Є ЧАТ ПО ЛИЦЮ В НИХ БУДЕ МАЛА ВІКОВА КАТЕГОРІЯ І ВСЕ З НИМИ НІЧОГО НЕ ЗРОБЛЯТЬ АДЖЕ ЇМ ЩЕ МОЖУТЬ ЗАБЛОКУВАТИ ЧАТ

Чи я щось не розумію, це гра чи святе місце? Ну заблокують, щось інше діти робитимуть, на велі покатають чи з друзями повчаться розмовляти

Як завжди, беремо найкращі практики в сусіда

Конкуренти проплатили лобізм по сітці і в усіх країнах одночасно лобісти видали одне і те саме.
Коли Вестиінгаус та Тесла організували передачу тока перемінним струменем, конкурент Едісон пішов на такий самий масштабний чорний анти PR. Зокрема впровадили через політиків електричний стілець, що працюбвав на перемінному тоці. Та навіть зробили величезний аппапат на подобі електричного стільця, та стратили ним циркову слониху, яка затоптала не досвідченого погонщіка. Це усе щоби показати наскілтки є небещпечним перемінний струм в порівнянні із постійним.
Зараз візьмемо Steam, там і ігри типу : Texis Holdem Pocker, і симулятори жиьтя ганкстера типу серії GTA та Mafia, або вже класичний Kingpin Life of Crime. У Rock Star є ще зловісний Manhunt. Безліч симуляторів війн та контр терористичних операцій і т.д. і т.п.

Конкуренти проплатили лобізм по сітці і в усіх країнах одночасно лобісти видали одне і те саме.
Коли Вестиінгаус та Тесла організували передачу тока перемінним струменем, конкурент Едісон пішов на такий самий масштабний чорний анти PR. Зокрема впровадили через політиків електричний стілець, що працюбвав на перемінному тоці. Та навіть зробили величезний аппарат на подобі електричного стільця, та стратили ним циркову слониху, яка затоптала не досвідченого погонщіка. Це усе щоби показати на скільки є небезпечним перемінний струм в порівнянні із постійним.
Зараз візьмемо Steam, там і ігри типу : Texis Holdem Pocker, і симулятори жиьтя ганкстера типу серії GTA та Mafia, або вже класичний Kingpin Life of Crime. У Rock Star є ще зловісний Manhunt. Безліч симуляторів війн та контр терористичних операцій і т.д. і т.п. Це вже не кажучи про квест ігри типу Genesis Order.
Та злом яке треба забороняти на закондавчому ріані виявилась чомусь виключно тільки платформа емулятор кукли Барбі. А покемони там чи The Seams — тут усе гуд.
P.S. Що до регуляції повндінки дітей в сіті, то хз. Я вийшов в сіть самостійно без присмотру, років в 17. В з Opera яка мала кеш, виключеними картинками і т.п. — бо дорого було.

Це так скоро з’являться захисники для Бюрерів та мутантів Сталкера. Для них права напишуть і сажуть слідувати.

Извиняюсь что не по теме.
Просто не могу найти обсуждение запрета ТГ? Или это вообще никому не нужно?

розпусти та лудоманії

Наче це щось погане...

Тобто дітям це ок? От би постріляв вас педофілів на***

Друже, тобі лікуватися треба

Приклади країн прям потужні навів))

Головну потужнорацію чомусь забув додати

Нехай блокують)) А то цілими днями ганяють в цей роблокс)

Пропоную на виборах на всі вибрані посади — щоб кандидати проходили незалежний тест IQ і щоб ці тести регулярно оновлювати. Якщо рівень IQ кандидата нижче середнього значення, тоді потрібно щоб такі люди ніколи не займали вибрані посади. Бо поки при владі такі от люди з IQ рівня тапочка — завжди буде якась х**ня творитись :(

Пропоную цьому мудаку заборонити відкривати рота

Підписатись на коментарі