Пул реквести з ШІ-слопом виснажують та деморалізують команду Godot, — один з ключових розробників рушія
Ремі Вершель — досвідчений Godot-розробник, який заснував компанію W4 Games (один із найбільших спонсорів команди рушія). У соцмережах він висловив неабияке занепокоєння кількістю пул-реквестів з ШІ-слопом до репозиторію Godot.
Дискусію запустив нідерландський розробник інді-ігор Адріан де Йонг. За його словами, GitHub-репозиторій Godot дедалі більше наповнюється пул-реквестами, згенерованими LLM.
«Це величезна трата часу для рев’юерів — особливо якщо люди про це не повідомляють. Зміни часто не мають сенсу, описи надто багатослівні, а користувачі самі не розуміють власних правок... Це повний срач», — написав він.
Вершель своєю чергою зазначив, що «PR-запити з ШІ-слопом стають дедалі виснажливішими та деморалізуючими» для команди підтримки Godot.
«Якщо ви хочете допомогти, то єдине життєздатне рішення, яке я бачу, — збільшення фінансування, щоб ми могли платити більшій кількості супроводжувачів за розгрібання цього шлаку (на додачу до всього, що ми вже робимо). Ми змушені ставити під сумнів кожен PR від нових контриб’юторів по кілька разів на день:
- опис — це багатослівний вивід мовної моделі, але чи написаний код хоча б частково людиною?
- чи розуміє „автор“ код, який він надсилає?
- чи тестували вони його? Чи результати тестів просто вигадані?
- цей код невірний тому, що його написав ШІ, чи це щира помилка недосвідченого розробника-людини?
- що робити, коли ти з підозрою запитуєш автора PR, чи використовував він ШІ, а всі вони відповідають: „так, я використовував його для опису, бо у мене погана англійська“?
Godot пишається тим, що він відкритий для нових контриб’юторів і дає будь-якому користувачеві можливість вплинути на обраний ним рушій. Супроводжувачі витрачають багато часу, допомагаючи новачкам довести їхні PR до стану, придатного для злиття. Я не знаю, як довго ми зможемо це витримувати», — зазначив Ремі.
На момент написання цього топіка на GitHub залишаються відкритими майже 4670 пул-реквестів для Godot.
5 коментарів
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментарів