Unity дозволить створювати казуальні ігри за допомогою промту

Компанія Unity створить ШІ-помічника, який дозволить створювати розробляти ігри за допомогою простого текстового промту. У березні на конференції GDC розробникам презентують бета-версію оновленого ШІ з такою фукнцією.

«Створення контенту за допомогою штучного інтелекту — це наш другий пріоритетний напрям на 2026 рік. На конференції Game Developers Conference у березні ми представимо бета-версію оновленого Unity AI. Він дозволить розробникам створювати повноцінні казуальні ігри, використовуючи лише звичайні промти, що є нативними для нашої платформи. Тож перейти від прототипу до готового продукту стане максимально просто», — зазначив генеральний директор Unity Метт Бромберг під час звіту за останній квартал фінансового року.

Бромберг додав, що цей асистент працюватиме на основі «унікального розуміння контексту проєктів і середовища виконання». Водночас він буде використовувати найкращі моделі, що існують на ринку.

«Ми віримо, що така комбінація забезпечить розробникам ігор ефективніші та результативніші рішення, ніж просто використання моделей загального призначення. Наша мета — усунути перешкоди у творчому процесі, ставши універсальним містком між першою іскрою креативності та успішним, масштабованим і довготривалим цифровим продуктом», — підсумував він.

У звіті компанії за останній квартал 2025 року Unity зазначила, що «розробка на основі штучного інтелекту» є «головною сферою уваги» на 2026 рік. Компанія пояснює це тим, що прагне максимально спростити процес розробки для користувачів. Новий інструмент розумітиме технічний контекст конкретного проєкту та середовище Unity.

Нагадаємо, що результати за четвертий квартал і повний фінансовий рік, що завершився 31 грудня 2025 року, ми розбирали за цим посиланням. Зокрема, у четвертому кварталі 2025-го виторг Unity склав $503 млн, що на 10% більше порівняно з аналогічним періодом 2024 року. За весь минулий рік виторг сягнув $1,85 млрд.

Підписуйтеся на Telegram-канал @gamedev_dou, щоб не пропустити найважливіші статті і новини про геймдев

👍ПодобаєтьсяСподобалось2
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

100500 сортіа гімноконтенту який никому крім автора не буде цікавий

Тестую Cursor + Unity MCP server. Код в цілому генерить краще ніж на більшості проектів шо я бачив. Контекст теж непогано памятає.

Контекст є контекст, він обмежений, якщо він по розмірам якогось тетрісу, то всі сучасні моделі генерять прийнятний код, але якщо вже проект величезний, комплексний, то там починається дуже великі пробуксовки, навіть з Опусом 4.6. Ті солюшений, що є для Unity MCP мають не великий арсенал експоузд АПІ. Робити якісь казуалки, раннерий, 3 в ряд, вистачить, все інше йде так собі.

Навіть не знаю добре це, чи погано. Перші версії інтеграції офіційного AI пакету в Unity 6 були чесно кажучи, ну таке)
Наче і можна користуватись, але комусь показувати всеодно трошки соромно.

Новий інструмент розумітиме технічний контекст конкретного проєкту та середовище Unity.

Не здивуюсь якщо ще й почне кудись код таких конкретних проєктів кудись зливати.
Та і для більшості робочих задач не із розряду «переклади з одного ящичка в другий» генеративної AI точно буде замало. Цікаво спостерігати, чи стане більш популярною роль «фіксити за АІшкою»

Я просто не бачу, що вони зможуть запропонувати, що не може зв’язка Unity MCP+на любий смак ШІ моделі. Так, зараз MCP проекти, що є на гітхабі, мають такий собі АПІ, типу щось з мешами, матеріалами і щось типу того — піде, якщо починаєш працювати з партіклами, шейдерами, деформацією мешів, декаль рендерінг, управління сінемашиною то все, гг

«Ми віримо, що така комбінація забезпечить розробникам ігор ефективніші та результативніші рішення, ніж просто використання моделей загального призначення. Наша мета — усунути перешкоди у творчому процесі, ставши універсальним містком між першою іскрою креативності та успішним, масштабованим і довготривалим цифровим продуктом», — підсумував він.

роблю і я зараз для анріла такий інструмент на MCP серверах.
і розумію що окрім інструментару ще й наловчити нейронку на використання цього — це також додаткова проблема. пробував через клод код і його CLAUDE.md файли — йому цього не достатньо. от декілька тижнів працюю з open claw хоча все ще через Клод нейронку — там робота краще запам’ятовується, хоча й не без проблем все ще. (там вони побудували інтерфейс не лише на 1 контекст файлі що завжди з вашим промптом — також кожнодневні summary з приводу всього чим ви займалися і якісь ключові речі, на додачу ще embedding моделі можна підключити — свого роду словник, де є «слово» як ключ та «опис» як значення)
тому якщо вони зможуть уникнути цієї проблеми та їх ШІ буде працювати краще — буде круто. але я сумніваюсь що вони будуть робити бодай якийсь костиль. кожного разу нейронка буде проходити через ті ж самі проблеми — забувати як користуватися інструментом. звісно в мене не 100% працюючий інструмент і є багло та обмеження, хоч ми й попутно дороблюємо інструментар.

в мене ще й плюс у тому що ми цей інструмент через ШІ й пишемо — там і в сурси подивитися можна що анріла, що нашого плагіну + пам’ять внутрішня у нейронки.

звучить красиво у них, але знаючи як маркетинг замовчує за реальні проблеми — я б тут нічому й не вірив.

не те щоб їх інструментом користатися неможна було — впевнений що дуже навіть можна буде. але з палаючою сракою.

Підписатись на коментарі