Творець оригінальної God of War назвав піксельну Sons of Sparta «повним лайном»
Творець двох перших частин God of War Девід Яффе розкритикував Sons of Sparta — піксельну метроїдванію за мотивами серії. Вона вийшла 12 лютого 2026 року одразу після презентації State of Play.
У своєму
Невдала подача персонажа. Яффе вважає, що розробники перетворили брутального антигероя на «типового підлітка з серіалів WB Kids».
«Мене це злить не лише як гравця, а й як людину, яка має стосунок до франшизи. Це виглядає як провал креативного керівництва. У 2005 році ми дали вам сильного персонажа. Потім були друга й третя частини. Потім перезапуск 2018 року — я його люблю. Ragnarok мені сподобався менше. Але щоразу це був сильний персонаж. І тепер ви показуєте його як звичайного підлітка Можливо, десь у середині гри ти стаєш тим самим Кратосом, якого ми знаємо з перших частин. Але хто, в біса, хоче чекати до середини гри?»

Надлишок діалогів. «Вони постійно зупиняють гру, щоб персонажі просто говорили й говорили. Хто, в біса, хоче в це грати?», — обурюється дизайнер.
Криза креативності. На думку Яффе, проєкт не відповідає масштабам мільярдної франшизи і є провалом для Sony. На його думку, фанати очікували щось жорстоке і криваве на кшталт Blasphemous, а отримали безхарактерний сайд-скроллер з купою діалогів, дефіцитом екшену і затягнутим сюжетом.
Я хотів би знати, хто в Sony вирішив, що це саме те, чого хочуть люди. І мені не обов’язково потрібен величезний бюджет. Якби механіки були по-справжньому цікавими, якби з перших хвилин ти думав: «Ого, я такого ще не бачив», — цього було б достатньо. Гра не виглядає дорогою у виробництві. Але чому її взагалі випускати, якщо вона залишає поганий присмак у фанатів?

В Sons of Sparta Яффе пограв лише годину і «не планував повертатися». При цьому геймплей він назвав «прийнятним» і ідея 2D-гри у всесвіті GoW йому сподобалася, але реалізація була невдалою.
Однак згодом від опублікував нове відео, де визнав, що був «дещо агресивним» і повідомив, що провів у грі ще три години. Втім, його вердикт залишився майже незмінним: гра не відповідає статусу великої франшизи.

5 коментарів
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментарів