Як ми робили Steam-обкладинку для The Lost Trail — гри про єнота

Всім привіт! Мене звати Владислав Литвинов. Ви могли знати мене як соло-розробника гри Our Freedom, але сьогодні я поділюся з вами іншою історією. Кілька місяців тому я створив невелику агенцію Devoroom і запросив до неї кількох близьких мені спеціалістів, які зайняли ключові позиції в команді.

Ми вже виконали кілька замовлень разом, але сьогодні я розповім про перше з них!

Знімок екрана №0

Задача полягала в тому, щоб створити обкладинку (капсулу) для ще не анонсованої на той момент гри в Steam.

Коротко про гру

Колись маленький хлопчик урятував єнота з рук браконьєрів. Але одного дня хлопчик зник — і тепер єнот лишається сам у величезному, прекрасному, але безжальному світі.

Ви граєте за цього єнота, якого ведуть спогади, запахи та інстинкти. Ваша подорож проведе вас крізь густі ліси, покинуті мисливські табори, темні струмки та відкриті луки, де кожен шурхіт може бути або підказкою... або загрозою.

Концепти та головні ідеї

Отримавши декілька референсів ми перейшли до формування ключових елементів обкладинки: великий стилізований логотип, який можна буде використовувати як окремий елемент дизайну, головний герой — єнот, ліс та символ пригод чи небезпеки, щоб передати Adventure жанр гри.

Про те як якісно передати жанр гри на капсулі в Steam дуже добре писав Валерій Щерба в своїй статті на GameDev DOU, на неї завжди можна орієнтуватись.

Перші нариси

Як і в будь-якій роботі для замовника, найважливіше — на 100% зрозуміти фінальне бачення клієнта. Тому наш художник Станіслав почав із формування стилю арту всієї обкладинки.

На перших концептах ми зробили пріоритет на варіантах логотипу, представивши близько десяти різнопланових рішень. Важливо зазначити: задача на цьому етапі — не намалювати одразу фінальний варіант, а чітко зловити бачення замовника. Спойлер: у результаті ми прийшли до зовсім іншого варіанту логотипу гри.

Автор гри поділився з нами одним із референсів, що добре передає дух пригод у грі, де головний герой — тваринка. Наша ж задача полягала в тому, щоб зробити атмосферу значно гнітючішою та серйознішою.

Другий етап

Зібравши фідбек від замовника, ми взялися за наступний крок — нариси для фінальної ітерації роботи. Враховуючи дух пригод гри, ми вирішили зробити два абсолютно різні варіанти: в одному — передати шлях, який має пройти головний герой, а в другому — небезпеки, з якими він на цьому шляху зіткнеться.

Я особисто просто закохався у другий варіант обкладинки, але, як ми зрозуміли пізніше, перший варіант усе ж краще передає жанр.

Третій етап

На цьому етапі ми розділили роботу на дві частини: лого окремо, єнот і фон — окремо. Такий підхід дозволив спочатку сформувати логотип (нагадаю: він пізніше використовуватиметься не лише для капсули, тож це дуже важливий елемент).

Фон у цьому випадку вже добре передавав задум, але вимагав певної кількості допрацювань, тож перед фінальною ітерацією ми узгодили остаточне бачення із замовником і приступили до роботи.

Результат

Фінальною роботою залишилися задоволені як замовник, так і наша команда. Капсула добре передає і головного героя, і дух пригод, і локації, що представлені в грі.

Наступним кроком стала адаптація основного банера під усі формати, необхідні для сторінки гри в Steam (вертикальні обкладинки, фони тощо).

Таким чином буквально за півтора тижні ми провели декілька ітерацій розробки обкладинки для гри в Steam.

Знімок екрана №1

Дякуємо розробнику гри Павлу Прокопчуку за чудову комунікацію. Обовʼязково пограємо у гру на релізі. Бажаємо успіхів у розробці!

Посилання на гру в Steam

Наша команда відкрита до співпраці у напрямках:

• Unity/Unreal розробка
  • 2D & 3D art
  • Геймдизайн
  • Sound design & composing

Для обговорення співпраці ви завжди можете звернутись до нас на email [email protected], в телеграм @devoroom_studio чи заповнити форму на нашому сайті devoroom.com. Дякуємо!

Підписуйтеся на Telegram-канал @gamedev_dou, щоб не пропустити найважливіші статті і новини про геймдев

👍ПодобаєтьсяСподобалось6
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

у вас на сайті портфоліо не працюють

Підписатись на коментарі