Гра, в яку ми вклали душу, гроші, купу кави і матюччя. Наш шутер The Hollow отримав сторінку в Steam

Всіх вітаю, я Віталій Чиж, розробник з Полтави!

І нарешті це таки сталось. Вперше за більше чим рік я пишу сюди для того, аби не просто щось анонсувати, а дати подивитись!

The Hollow — гра, в яку ми вже вклали душу, гроші, час, нерви, купу кави і матюччя (воно було сказано на адресу коду моїм програмістом, а також мною на шейдери), нарешті отримала сторінку в Steam!

В нас все згідно наших стандартів! Українська озвучка, гарний сюжет, в якому є і Багряний, і Многогрішний, і Кондратюк, і герої повстань в ГУТАБах, і корінні народи сибіру.

Я цю гру задумував з 2015 року. І вона нарешті з’явиться! Тож додавайте до бажаного в Steam! Плануємо реліз на весну!

Про The Hollow

The Hollow — це шутер від першої особи з напіввідкритим світом в сетингу Тунгуської аномалії та українського пригодницького роману.

Сторінка в Steam: store.steampowered.com/app/4381460/The_Hollow

Додавай гру у свої вішлисти та діліться думками про неї в коментарях.

Підписуйтеся на Telegram-канал @gamedev_dou, щоб не пропустити найважливіші статті і новини про геймдев

👍ПодобаєтьсяСподобалось10
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Я пам’ятаю як хейтили на початку Кіберпнк, а потім через кілька років він вистрілив. Від Старфілду я цього не чекаю, бо Бесезда забила болт. Нити що винен покупець може тільки слабка людина.

А хто ж винить покупця? Я як покупець, наприклад, не купляю те, що наслідує ретро-графіку часів денді. Чи винен в цьому видавець? Ні. Чи винен в цьому розробник? Ні. Я просто не хочу куплять таку гру.

А хтось хоче.

Так і тут. Хтось хоче купувати — купує. Хтось не хоче — не купує

О, Агеймінг+, знаю вас по мобільних іграх. Ну давайте зацінимо, що ви цього разу намудрили) Правда, щось це знову черговий клон Сталкера, але напевно краще робити те, шо виходить.

Агеймінг + тут тільки графіку мені допомогали робити. Ігор і Микола — мої колеги вже близько 10 років, і вони мене геймдеву і навчили.

Гру робив я, але під їх наглядом)

Повністю з вами згоден, що нашу історію треба всяко популяризувати. Сам бажаю зробити це у своїй грі.
Тому стежитиму за розвитком The Hollow і чекатиму оновлень)

На превеликий жаль — нє. Але от відео геймплею — обіцяю!

Ось, наприклад, Кондратюк, який взагалі просто зник. Ніхто не знає, що з ним сталось насправді!

А ось молодий Багряний, який і написав ті «Тигролови» в Німеччині

Навіть більше скажу. Моя прабабуся-з Манчжурії. Українка, яка там не була з власної волі. В мого діда забрали його істинне прізвище-Козак, і змінили, бо неугодне було тоді. Та і моє прізвище-так само змінене через совок, бо воно було козацького роду.

Совок бідокурив. І це треба пам’ятати

Як викладач, можу заявити, що треьа актуалізувати історію. Хоч би як, але актуалізувати!

Знаєте, хто такий Михайло Сорока? Або ж Юрій Кондратюк? Багато хто не знає. І це біда нашого суспільства.

А тут вони є. Хай і в вимишленній реальності. Але є. І буде більше!

Мене колись здивувало, як з’явилася 366-серійка Гінтама
en.wikipedia.org/wiki/Gintama#Production
Чуваку сказали намалювати щось про падіння сегунату, а в нього воно ніяк не йшло, доки не додав прибульців-окупантів. Результат — один з найвідоміших лонгранів, котрий стібеться з усього, з чого можна і не можна, в історично-фентезійному сетінгу, одночасно паплюжачи історичні персоналії та інші мультики. Але завдяки ньому про цих діячів та ці події хоч хтось почув!

Тунгуська, корені народи Сибіру. А не можна взагалі відхреститися від тої частини світу. Бо наче і укр розробник, а все тягне до східного сусіда.
Чому не зробити про Карпати, Синевір.

Бо я не бачив в «Тигроловах» такого. А от Манчжурію(хабаровскій край) бачив.

Відхреститись-забути поняття Сірий Клин, Зелений Клин, Малиновий Клин.

А я не хотів би забувати таке. Бо це наслідок тоталітарної системи. Забудемо-будуть нові «Клини» і висилки на сибір

Я, звісно, придбав усі ігри Brenntkopf, бо українських розробників потрібно підтримувати, але не зміг себе змусити пограти хоч в одну. Купив — у приховані — забув. Оскільки якість жодної з них не досягає навіть категорії трешу, як от 77p egg. І цю, звісно, придбаю. Але ж, але ж...

Цей раз зробили по іншому. Етакий український фаркрай з сохранками де попало

Проґавив, який рушій ви використовуєте, unity? Маю ще кілька питань, сподіваюся, ви не проти.

Якщо вайб 00-х, то що з очима у Івана Багряного? У нульових старалися зробити очі, як найкраще, наскільки дозволяли технології. Деякі ігри на UE2 виглядали неймовірно, пробачте, на відміну від.

З цього випливає друге питання: чому у гг руки Чувака з Postal 2? Яка ймовірність того, що гг і є Чуваком?

Наважуся нагадати, що Duke Nukem Forever (той, що 2011-го) зроблений аж на UE. Модифікованому, звісно.

Який ступінь інтерактивності з оточуючим середовищем? Все наглухо прибито і не рухається? Лампочки можна розбивати (навіть у прекрасному Chasm: the rift можна було)? Чи є взагалі хоч якась фізика?

Наприклад, коли NPC помиратимуть одне на одному, провалюватимуться одне в одного чи таки будуть поводитися, як слід, хоча б хоч якийсь там ragdoll буде? Чи зможе гг спіткнутися при взаємодії з ними? Застрибнути на їхню купку? І чи будуть небіжчики й інші декалі зникати, як у старих добрих іграх, що неймовірно бісило, бо не можна ж так?

Ну ви і розійшлись на двох роботяг)

Свічку не тримав, тому не можу стверджувати на 100%, проте. Якщо це дійсно так, то у нас є декілька соло-розробників, які роблять справжні дива, як от: Ostriv, The God unit, Synthesis of Corruption, AI Olympus (Cliff empire), Stonks-9800, The moon hell, Farlanders, Z.O.N.A. тощо.

Сподіваюся, що і Brutalist вийде саме таким, як я сподіваюся.

І це, якщо брати до уваги тільки українських розробників.

Тому — так, розійшовся, бо є наочні приклади.

До того ж, ви не відповіли на мої питання. :(

Ну, ваше негативне налаштування зрозуміло) Тут та ж технологія, що і в ZONA, до речі. І мало того — наполовину ті ж розробники(Графіка). Дива це звісно добре)

Руки не з постала, а з МейкХуман, де їх і робили. Так само як і лиця, і очі. Покращили МейкХуман текстури в ручну, бо не сподобалось мені.

Гроші пішли на графічні надстройки, яких там багатенько.

Із всіх вище перелічених ігор дійсно повно див. І це правда, але і ми на місці не стоїмо. Нещодавно открив розробку «Перуна», яку хотів випустити як ремастер на новій технології. Скажемо так, там легше зробити гру заново, чим переробляти мої костилі, яких там повно.

Вимбачте, але ось.

Дякую за залученість. Немає негативного налаштування чи упередженості — є тільки легкий скепсис, бо серед десятків українських інді-ігор лише одиниці варті уваги чи проходження. На жаль.

Можливо, це неважливо, та маю думку: коли люди щось створюють, вкладають час свого життя, душу, кров, піт і сльози, то, певно, мають хоча б невелику надію, що воно буде кимось оцінене й прожите. Бо який сенс тоді у творчості, якщо її не потрібно й виключно тільки з жалю жертвують на неї якісь копійки?

Щодо українського Far Cry, то в нас уже є — хоч і не соло — дещо краще за нього: досі свіжий і непересічний Xenus 2. Або, якщо щось лінійне й таке ж екзотичне, — Pirate Hunter.

Коли у вашої команди вийде задумане — буду радіти; коли не вийде, то що ж. Не вперше й не востаннє. Для вас — досвід, для мене — черговий донат в українську ігрову індустрію.

Другого «Перуна» не треба, будь ласка, але це моє оціночне судження.

Другого перуна ми і не зробимо) а от про ксенус-ви втрапили в 10-ку. Вого шось таке і є. Подібне до цього.

Ми робимо як завжди, від душі. І скажу я вам, що доволі успфшно поки що виходить)

две минуты в трейлере показывается ружье, которое выстрелило ноль раз.

Вистрелить. Ми її зараз ремонтуємо сильно. Ходить,стріляє.

Від заголовку очікував трохи більше історії, про що забавка, щось щоб зачепило.

А вороги хоть є?

Є,бєлая гвардія. І різного роду чортівня

Ждіть. Буде. З цим світлом хоч би футажі норм записать. Буде!

Підписатись на коментарі