Дизайнер Fallout, Oblivion та Skyrim переконаний — якби Starfield зробила не Bethesda, це було б «друге пришестя»

Привіт, спільното! Брюс Несміт — колишній провідний дизайнер Bethesda, який працював над Fallout, Elder Scrolls IV: Oblivion та був лідом команди дизайнерів Elder Scrolls V: Skyrim. На його думку, Bethesda стала жертвою власного успіху, а Starfield отримала б значно більше визнання, якби її випустила інша студія.

«Я дуже люблю вислів „гра в очікування“ і використовую його вже понад десять років. Bethesda у скрутному становищі: очікування такі високі, що їх неможливо задовольнити. Керування ними — це головне завдання маркетингу. Давайте поглянемо на Starfield. Припустимо, її випустила б нова студія. Підозрюю, про неї говорили б як про „друге пришестя“. Але оскільки її випустила Bethesda, планка була набагато вищою, тому гру сприйняли інакше», — зазначив він в інтерв’ю виданню Press Box PR.

Втім, на думку Несміта, у Starfield є проблема з ворогами. Вони вийшли нецікавими, і це одна зі слабких сторін гри. Та він усе одно переконаний: «Starfield — хороша гра, просто це не та гра, на яку люди очікували».

«Ігри Bethesda — це завжди величезний відкритий світ, насичений контентом та ефектом занурення. Це їхній фундамент. Їм не варто намагатися бути тими, ким вони не є, або робити ігри, які їм не властиві. Starfield відчувалася природною для них. Це те, що вони вміють. Якщо вони надумають робити сиквел до Starfield, я впевнений — він „розірве“ всіх, бо вони врахують вивчені уроки. Вони зроблять її більш традиційною грою Bethesda і досягнуть приголомшливого успіху. Побачимо, чи є це в їхніх планах», — резюмує Несміт.

Як думаєте, чи дійсно Bethesda стала жертвою хайпу навколо студії? І чи грали ви у Starfield? Як би оцінили цю гру? Діліться думками в коментарях!

Підписуйтеся на Telegram-канал @gamedev_dou, щоб не пропустити найважливіші статті і новини про геймдев

👍ПодобаєтьсяСподобалось4
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Несмотря на то, что стало уже религией критиковать Старфилд на стиме в дискуссиях, лично мне игра нравится.

Я не одобряю некоторых решений стратегического плана, сделанных Bethesda, таких как — скрыть документацию Creation Kit от людей, работать в основном с «доверенными» моддерами, фокусируясь на платных модах. Считаю, что это повышает порог входа для новичков и уменьшают срок жизни игры

Старфілду не вистачає онлайн режиму, rust у космосі.

6/10 можно булоб цікавіше, і не так погано оптимізовано.

Гра з пустим нецікавим сюжетом, пустими нецікавими персонажами, відсутністю цікавих виборів в квестах, мертвими планетами і мертвим космосом.

Досліджувати нічого, жоден персонаж не запам’ятався.

Бефесда скінчилася, впевнений. На жаль. Якщо Старфілд це дітище батька Облівіона та Скайріму, і він продовжує стверджувати, що все було зроблено як він хотів — чекати від них більше нема чого. Тому я особисто знизив очікування від наступного Фолу та Elder Scrolls до нуля.

Улюблена гра. Особливо зараз. На початках була недоробленою, а тепер це величезний конструктор для створення власних ідей та сцен. А тисячі модифікацій роблять з гри щось неймовірне. Чого варті можливість подорожувати з власним флотом, викликати удари з орбіти у боротьбі із гігантськими мехами, будувати орбітальні бази та облаштовувати свій корабель, в якому мешкають двадцять друзів, яким потрібно харчуватися та відпочивати... Гігантська незкінченна гра.

та ні, це хуйова гра :)
я зробив передзамовлення і через численні баги провів купу часу в налаштуваннях намагаючись отримати хоч якийсь перфоманс на rtx 4080.
Коли облишив спроби вирішив робити рефанд, але виявилось я «награв» вже більш ніж дві години

тим часом Тод Говард розповідав що «вам просто треба оновити залізо для комфортної гри»

«Starfield вам не сподобався через те, що ви офігіли»

Підписатись на коментарі