Гра про похід за хлібом: ексцентричні герої та гойдалки між надією і депресією. Оцініть мій симулятор ходьби

Вiтаю. Хотів би поділитися невеликою грою, яку я створив цієї осені, а ось щойно закінчив переклад українською — хотів раніше, але зі світлом, яке доступне по декiлька годин на день, прогрес сповільнився. Та нарешті я це зробив.

Хвилинка темного (буквально) гумору: коли писав ось цей монолог

Навiть не думав, що він буде такий актуальний і так скоро, але не в тому сенсі, який я в нього вкладав.

Ця гра в жанрі інтерактивної фікції, ака «симулятор ходьби», тривалістю в 30 хвилин (або трохи більше, якщо будете дивитись приховані кінцівки).

Тут на вас чекає історія про життя в країні, розірваній війною, але далеко від фронту. Вона показує ту сторону війни, про яку майже ніхто не говорить. Тут немає хоробрості, героїзму чи самопожертви, яких можна було б очікувати від історії про війну — лише люди, які намагаються вижити та зібрати докупи те, що залишилося від їхнього життя. Це історія про Забутих, людей, про яких не напишуть у новинах, та існування яких нікого не турбує. Думаю, що усі розуміють, на основi яких саме подій я писав цей сюжет.

У грі також є 3 приховані кінцівки з містично-хеллоуїнським твістом. Підказка для тих хто буде їх шукати — для цього потрібно прочитати записку на стіні зліва як тільки вийдете з дому, і дотримуватися інструкцій. Виконати умову можна тільки при повторному проходженні, оскільки рахувати (спойлер) потрібно до кінця гри. А також щоб до кінця зрозуміти приховані кінцівки потрібно спочатку побачити звичайну, тому дуже не рекомендую брутфорсити число.

Гра не вимагає установки, в неї можна грати онлайн на ПК, і, можливо, на телефоні та Steam Deck (але це не точно, на ваш страх та ризик). Пограти в українську версію можа тут: elvenneko.itch.io/breadwalkukr

А ось тут англiйська версiя, на випадок якщо хтось вчить мову, чи захоче подiлитися з кимось англомовним (але там немає бонусної пісні): elvenneko.itch.io/breadwalk

Не варто чекати шедевра: це дуже проста, невигадлива гра — я створив iї для конкурса (тому вона й така маленька, багато iдей довелося вирiзати заради вимог конкурсу), перемога в якому могла б дати можливiсть жити далi i створити щось краще. А ще хотiв зробити переклад та викласти гру у Steam, щоб бiльше людей її побачили та впiзнали iсторiю Забутих. Тому попри масштаби гри, я все одно вклав у неї багато сил і дуже намагався зробити її цікавою, здатною дати їжу для роздумів. Чи вдалося це — судити вам.

На жаль, жодне з моїх творiнь не змогло зайняти призове мiсце, а потiм прийшли цi жахливi блекаути, та я остаточно втратив можливість підтримувати своє існування — тож для мене це кінець шляху. Тому релiзу у Steam не буде, але я все ж таки змiг зробити переклад, бо поки я ще живий, хотілося б поділитися з вами моїм останнім творінням і дізнатися, що ви про нього думаєте.

Тому кожен ваш вiдгук, позитивний чи негативний — дуже важливий. Пишіть, якщо ви маєте що сказати.

Дякую за увагу.

Підписуйтеся на Telegram-канал @gamedev_dou, щоб не пропустити найважливіші статті і новини про геймдев

👍ПодобаєтьсяСподобалось1
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Ctrl + Enter
Ctrl + Enter

ну от дивись... зараз війна... усім важко...

але десь у прифронтовій зоні діти пасуть корів — і так виживають...

а десь у чотирьох стінах дорослий дядька розробляє стратегію як вийти на вулицю

А як це з сюжетом гри пов’язано? Тут якраз історія про те, що війна так чи інакше впливає на всіх — і дітей, i старих.

Підписатись на коментарі