Допоможіть новачку зрозуміти — чи варто йти інді-студії до паблішера? (Плюси / Мінуси)
Вітаю всіх! Напевно моє питання може прозвучати дивно, але я початківець і хочу розібратись в архітектурі геймдев-ринку, тому соромитись не буду.
- 1. Чи варто невеликій інді-студії (читати групі ентузіастів), яка робить свою першу гру, звертатись до видавців?
- 2. Як найчастіше виглядає ця співпраця? Чи дає видавець якісь ресурси, чи тільки допомагає з просуванням?
- 3. Що очікує видавець від інді-студії? Я маю досвід пітчингу перед інвесторами на b2c ринку — там було критично мати великий досвід команди, чи є така сама вимога в gamedev індустрії? Чи більш валідно мати перспективну гру з точки зору залучення аудиторії і продажів?
Буду дуже вдячний за ваші відповіді, і особливо буду вдячний, якщо зможете поділитись власним досвідом. Оскільки статті в Інтернеті — це одне, а реальність зазвичай важча і багатогранніша.
10 коментарів
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментарівВсякі лейбли що обіцяють інтернет просування за процент — ніхто, цифрові жебраки які думають що знайшли тєму. Справжній видавець дає гроші, людей і бере на себе штуки типу трейлерів та локалізації. Таких шукають з прототипом в соцмережах та івентах.
Перед тим як звертатись до паблішерів варто підготувати хороше грабельне демо вашої гри. Вертикальний зріз. Де ви зможете показати оригінальність ідеї і якість продакшену.
Без демо, для нової команди без досвіду, домовитись про щось на ранньому етапі шанси дорівнюють нулю. Тільки витратите час.
Якщо є демо, то можна пробувати показувати і це буде підтвердженням що ваша команда на щось здатна і буде шанс на адекватний діалог.
Дякую за відповідь) Так, я теж так думаю, будемо готовувати демо
Сьогоднішній пост буквально: gamedev.dou.ua/forums/topic/57638
Можна багато говорити на цю тему, але спробую спростити вам життя і кинути свіженький коментар-відповідь Zukowski в Reddit-і
А от коментарі на DOU — це зовсім інша справа!
Все-таки скину кілька посилань: один, два, три.
Дякую! Дуже цікаві матеріали)
плюси — є гроші на їжу
мінуси — купча кріпость лежить в сейфі у видавця
Це якщо видавник дає фінансування, а зараз більшість його не пропонує, а ті хто пропонує, то вони відразу хочуть супер якість.
Більшість видавників зараз чисто маркетинг пропонують і беруть за це 50%
1&2 издатель дает финансирование, локализацию, маркетинг, порты на другие платформы. если тебе что-то из этого надо, то нужен издатель, если нет, то нет. третий вопрос странный. паблишер «рога, копыта и партнеры» запаблишит тебя без всего этого, но и со своей стороны много не сделает