Українська пригодницька гра про виживання Wildwake отримала сторінку в Steam

Українська пригодницька візуальна новела про виживання Wildwake отримала сторінку в Steam. Над нею працює інді-студія Moonhaze Games, а події розгортаються в безжальній дикій місцевості після авіакатастрофи.

«Wildwake це пригодницька гра в жанрі survival. Якщо описати її ще точніше, то це ніби „Жага до життя“ Джека Лондона, Scarlet Horror та зимовий Робінзон Крузо заходять у таверну, а там за столом сидить The Long Dark. (І дивиться фільм „Післязавтра“).

Загалом, прямий відповідник підібрати важко, бо я ще не зустрічала подібних візуальних новел, які покладалися б на механіки, менеджмент і survival як основу сюжету. Так само як і survival-ігор, які замість збирання луту, крафту за рецептами та типових механік питали б гравця, яким шаром варто вдягнути шкарпетки, щоб максимізувати тепло і таким чином прожити трохи довше», — розказала нам про гру її розробниця Анна Караваєва.

Розробниця зазначає, що любить жанр survival horror, однак помітила, що такі ігри досить часто дають багато готових рішень та луту, однак обмежені конкретними механіками. На думку авторки проєкту, у таких іграх мало реалізму і справжнього «обдумування» реалістичних ситуацій.

«Ідея Wildwake зародилася з бажання зіграти саме в таку гру. На перший погляд ідея здавалася простою і прямолінійною: ви опиняєтеся в холодних засніжених горах, самотні, після аварії літака. Виявилося, що рік часу довелося присвятити підготовці до реалістичного підходу та пропрацюванню всіх нюансів гри.

Разом із тим, відкладених на життя грошей після „звичайної роботи“ мені вистачило десь на рік із гаком, а бюджету на додаткових людей не було. Я вчилася малювати, писати, кодити самостійно, робити трейлери, логотипи та все, що потрібно в процесі розробки. Генерацію зображень я ніколи не розглядала як варіант, тож на освоєння digital-малюнку пішло щонайменше пів року часу.

Примітка: про моє ставлення до AI можна детальніше дізнатися в новому випуску GameDev DOU Подкаста», — додає засновниця Moonhaze Games.

Поки що у Wildwake немає конкретної дати релізу. За словами Караваєвої, вона випустить гру при достатній кількості списків бажаного в основних регіонах. При цьому гра буде англійською та українською мовами, з додатковою локалізацією іншими мовами (окрім російської) за потреби. Серед найближчих планів розробниці — провести закритий плейтест.

За цим посиланням ви можете додати гру у списки бажаного на Steam. Окрім того, можна підтримати Wildwake у соціальних мережах.

Підписуйтеся на Telegram-канал @gamedev_dou, щоб не пропустити найважливіші статті і новини про геймдев

👍ПодобаєтьсяСподобалось12
До обраногоВ обраному7
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Вітання із таким досягненням! Швидких та рясних вішлістів!

Хей! Виглядає офігенно, додав у вішліст. Єдине, думаю що контур тексту та плашка під текстом дуже дешевить візуал (на скрині). Імхо, маю надію нікого не образив

Привіт! Вдячна за всі зауваження і коментарі, 0% образ, 100% розуміння

Повністю згодний, все виглядає круто і стильово, а от сам текст, і беки для тексту виглядають максимально просто.

Підписатись на коментарі