Тряхнемо стариною. Які ігри вашого дитинства залишили найбільший слід?

Гортав оце архіви для іншої теми, пустив скупу сльозу про лампові старі ігри та й стало цікаво. А які з най-найдавніших ігор для вас були захопленням?

Згадуючи свої геймерські початки — це був Львів БК 0010-01, довго не міг пригадати назву отої «зібрати пляшки й тікати від павуків», Break House. Ледь знайшов на youtube:

Ну і, звісно Xenon

Далі — ZX-Spectrum де безумовним королем була Elite — а там і свобода і торгівля. Ну і ще серії Dizzy, проте не можу пригадати чи хоть одну пройшов до кінця. Сейвів то ж не було. А завантаження самої гри це взагалі «пісня та шедевр» ;)

— «Спогад розблоковано!»

А поділіться якими іграми Ви садили кінескоп. І потратьте хвильку знайти відео, задля кращої ілюстрації.

— додано через пів години.

Навіть краще, я вам цілий каталог приніс від спектрума! Древність папіруса що приклеєний на дверцятах шафи так і просочується крізь екран.

Підписуйтеся на Telegram-канал @gamedev_dou, щоб не пропустити найважливіші статті і новини про геймдев

👍ПодобаєтьсяСподобалось2
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Всі покоління консолей мали свої теплі спогади, особливо мені запам’яталась Justice League Heroes на другу Плейстейшн

Мені цікаво. Приставки РЕАЛЬНО садили кінескоп? Чи це просто відмазка батьків, аби зігнати дітей з телевізора?

Звичайно ще відмазка, нічим не відрізнялось від звичайної роботи ТВ. Просто, сам по собі «кінескоп» зношувався з часом природнім способом, а тут додалось ще кілька додаткових годин.

Криві китайські клони денді, через невідповідність частоти відеосигналу.

Якщо на ZX-Spectrum (був клон Orison-micro Smela) — то напевно Saboteur, Lode Runner i Boulder Dash (пару років тому качнув був всі рівні на ПК і пройшов).

о дійсно, Saboteur. Я ніяк не міг ті лабіринти зрозуміти що куди веде

youtube.com/watch?v=...​M3eCc?si=zYiLbZvlulCTYTsD

Був ще Saboteur 2 — там жінка-ніндзя бігала — походу то складніше було.
Saboteur перший проходили на ура.

2 складніший був, там можна було заблукати.

King’s Bounty (самая первая, от New World Computing)

Мені було сьогодні років, коли я допетрав, що Кліфф Блезінскі мав глибший вплив на мене, ніж Unreal Tournament. Почав згадувати ігри з дитинства і дійшов до Jazz Jackrabbit. Мабуть, однієї з найперших моїх ігор (єдиний конкурент — перший мортал комбат у «виїздному» комп’ютерному клубу в шкільному спортзалі).

Мене дуже вразив тоді платформінг ДжазРеббіту. І всякі приховані кімнати. А ще секретний рівень з птахами! Примітно, що зараз я не люблю платформери, з якоїсь абсурдної причини знаю, що дружина Кліффа стрімить на твічі, а Тів Свіні, який продюсував гру трошки притоплює за Маска та ШІ.

p.s. Ще був якісь поінтендклік/хіденобджектс про ніби-то індуса (так мені здавалося). От цю гру ніяк не можу ідентифікувати, бо все, що пам’ятаю — можна було вилізти на карниз, але далі герой боявся йти (ну або ж боявся птахів, які там сиділи, я так і не зрозумів).

Сталкер
Герої 3
КС 1.5
Макс пейн
Тотал вор

Сталкер ) нє, не той ) я його грав ще на ДВК-2М ) [здесь был Вася... тут он и остался]
точніше на ДВК-2МШ
Elite на ZX-Spectrum
King’s Bounty на DOS
танчики на Денді )
P.S.
ось до речі ДВК-2М

О_о Сталкер на спектрум грав, не знав що був ще перед ним. Отакої

А хто згадає такий шедевр як Supaplex?) Це ж геніально було)

Mortal Kombat 3 Ultimate. Постійно з друзями рубались

Маріо, і ще купа на кшталт формула −1, футбол( серії А ітд). Якось все більш брат обирав, а батьки вже покупали.

Мабуть перші ігри по класиці Battle City та Mario. А от в школі вже, коли з’явилася PS1, дуже залипав в Darkstone, такий собі клон Diablo. А ще Hogs of War, кайфова була гра.

А ще Hogs of War, кайфова була гра.

ех...

Rune, Clive Barker’s Undying

О rune рідко хто згадує. Теж залишила теплі враження, але пройшов дуже швидко якось і тому забулась

Денді не надто подобалось, але Контра і Бетмен мабуть кращі. Вслухайтесь лише в цей саундтрек!

Маріо і танчіки на сюбор(денді), мортал комбат ультімейт на сега мега драйв 2.

Потім були контр страйк 1.3-1.6, старткрафт перший, варкрафт 3 і дота в нульових(коли вона була мапою в варкрафт 3), але це був уже універ.

У мене була дуже рідкісна єкзотика для нашого регіону.
Приставка — Sega Master System II. Батьки привезли з ГДР, десь в 91-92 році.
Там були en.wikipedia.org/...​lex_Kidd_in_Miracle_World. Ще були якісь ігри, але вже не згадаю назв...

Super Mario, Contra коли денді була
Red Allert, CS у період компьютерних клубів
GTA3, Morrowind, Warcraft коли завів домашнього компа

Підписатись на коментарі