Піратство ігор — це погано чи ні?
Хотів викласти цей пост вчора, але через ситуацію зі світлом — не вийшло.
(DISCLAIMER: автор не заохочує до того, що згадується у пості. Це всього лиш на всього дурні думки. Дякую!)
Як людина, яка в дитинстві грала NFS/2005 року скачану через торент, можу сказати, що думка моя неоднозначна 😅
❓ Як на мене воно не завжди однозначно погане.
Якщо говорити за піратство у форматі взлому, накрутки валюти, ламання прогресу і т.д. — це не круто. Гра тобі сподобалась, ти плануєш її грати — плати 💳
Але водночас я не завжди готовий віддати 3к (а таке реально є) за гру, яка по відгуках НІБИ норм, але я пограю пару годин і зрозумію, що це не моє, або мені просто не сподобається. І все — гроші мінус.
І хоча, звісно, це мої проблеми — я вибагливий і міг би дізнатися більше про гру заздалегідь. Але хіба у вас не було бажання уникнути таких витрат? Водночас я розумію, що над грою працювали люди роками, і як розробник я б не хотів, щоб мої ігри піратили, якщо її планують нормально зіграти.
‼️ Якщо що зараз я не говорю про сюжетки, так як їх банально не граю і не можу що до цього щось стверджувати.
Але купувати Sid Meier’s Civilization® VII за 100$, щоб за одну повну партію (яка може тривати і 8+ годин), за яку ти ще і не встигнеш до кінця розібратися, бо завжди є багато незначних, але важливих деталей, і після неї сказати:
«Та ні, я ліпше вернусь до V версії» — серйозно?
Як на мене це вже не буде дуже погано «затестити», щоб розібратися та зрозуміти на власному досвіді чи заходить тобі такого роду геймплей.
Можливо я і помиляюся і це погано. Складно сказати.
А що думаєте про це ви? Поділіться думками 👇
(А, і якщо скаржусь, все ж пропоную — дайте час на повернення, для деяких ігор, більше двох годин)

129 коментарів
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментарів