Розробник видалить в Steam свою гру, зроблену за допомогою ШІ. Причини — вплив на економіку, довкілля та думка його дівчини

Hardest — картковий роуглайк на тему «камінь-ножиці-папір» від розробника Ееро «Rakuel» Лайне. Він випустив гру влітку 2025 року, а зараз зазначив, що закриє доступ до неї у Steam, оскільки Hardest була зроблена за допомогою генеративного штучного інтелекту.

«Гру буде видалено 30 січня. Я зробив її влітку за кілька місяців і вирішив використати ШІ, тому що в університеті студентам дуже промивають мізки, і всі інструменти надаються безкоштовно, тож я міг безкоштовно генерувати необмежену кількість зображень тощо.

Однак я зрозумів, що ШІ насправді не є безкоштовним, і він має значний вплив на економіку та довкілля. Деякі ШІ-компанії можуть використовувати сам факт існування цієї гри як причину, щоб отримувати більше інвестицій для своїх ШІ-компаній, які не приносять користі нікому, а натомість висмоктують ресурси з економіки у працьовитих людей.

Я все запрограмував сам, тож у майбутньому можу зробити нову гру зі справжніми ресурсами, якщо захочу, але існування цієї гри в її нинішньому вигляді є ганьбою для всіх розробників і гравців. З етичної точки зору єдина логічна причина — видалити гру зі Steam. Дівчина, з якою я зустрічаюся вже місяць, допомогла мені це усвідомити», — написав розробник.

Повідомлення Лайне наче виглядає щиро, але все одно цікавить ваша думка. Чому розробник видаляє гру — через свою анти-ШІ позицію, щоб привернути до неї увагу чи просто вихваляється, що у нього є дівчина? Діліться думками в коментарях ;)

Підписуйтеся на Telegram-канал @gamedev_dou, щоб не пропустити найважливіші статті і новини про геймдев

👍ПодобаєтьсяСподобалось2
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Цю гру купили менше 1000 разів. Мені здається це просто піар хід

в університеті студентам дуже промивають мізки
Дівчина, з якою я зустрічаюся вже місяць, допомогла мені це усвідомити

Щось мені здається, що не універ промив йому мізки, а саме дівчина :)
До знайомства з дівчиною він був звичайним АІ-ентузіастом, а після — різко став агресивно-хардкорним екоактивістом. Може заради неї він ще й навчиться не пукати, щоб не забруднювати атмосферу СО2?

все зрозуміло... якщо він вважає цей предмет сміттям — знищує... в світі менше хаосу... чистіше... краще...

Деякі ШІ-компанії можуть використовувати сам факт існування цієї гри як причину, щоб отримувати більше інвестицій для своїх ШІ-компаній

Всім пофіг

має значний вплив на економіку та довкілля

так все його існування, його місто, і його дорогоцінної дівчини також має плату — довкілля дуріє від цієї прикормки.

він пішов після цього сподіваюсь жити у ліс, викопав собі землянку і хаває ягоди та вирощує злаки, руцями товче зерно або хоча б в інженерці розуміється та побудує собі якийсь вітряк.

я б цей вислів ще зрозумів коли мова йшла про майнінг бітка.
але генеративний ШІ це тупо інша ліга і воно займається створенням різних речей (те що люди створюють частіше маячню — то це проблема людей) і такий дурний вираз обирати до цього я хз.

я нарешті можу мати більше вільного часу щоб створювати речі, які мені хоча б здаються корисними для полегшення створення інших речей, окрім роботи яка мене бісить.
буде більше команд, більше продуктів, буде добре.
і тут ця шмаркля вилізає і каже шо «йопт та там же довкілля!».

поки він в ліс не піде і не почне здобувати собі все сам для виживання — хай краще займається своєю дівчиною з якою він всього місяць.
а то вона йому підрозповість що куди.

Щоб пофіксити проблему працевлаштування роботів, треба купувати їх дозволити лише за окремо створену криптовалюту, так звану другу валюту, виключно використ. для обліку капіталів. Зважте — ця валюта повинна спалюватись за певних обставин на певний відсоток. Інша валюта — зарплатна — може обмінюватися на капітальну але з обеженнями і асиметрично.
Тоді, на думку ШІ буде пофіксені шахрайства з амортизацією робото-капіталів.
І покупцям продукціїї що робот виготовляє десять раз окуповувати того ж самого робота більше не прийдеться.

Підписатись на коментарі