Розробник видалить в Steam свою гру, зроблену за допомогою ШІ. Причини — вплив на економіку, довкілля та думка його дівчини
Hardest — картковий роуглайк на тему «камінь-ножиці-папір» від розробника Ееро «Rakuel» Лайне. Він випустив гру влітку 2025 року, а зараз зазначив, що закриє доступ до неї у Steam, оскільки Hardest була зроблена за допомогою генеративного штучного інтелекту.
«Гру буде видалено 30 січня. Я зробив її влітку за кілька місяців і вирішив використати ШІ, тому що в університеті студентам дуже промивають мізки, і всі інструменти надаються безкоштовно, тож я міг безкоштовно генерувати необмежену кількість зображень тощо.
Однак я зрозумів, що ШІ насправді не є безкоштовним, і він має значний вплив на економіку та довкілля. Деякі ШІ-компанії можуть використовувати сам факт існування цієї гри як причину, щоб отримувати більше інвестицій для своїх ШІ-компаній, які не приносять користі нікому, а натомість висмоктують ресурси з економіки у працьовитих людей.
Я все запрограмував сам, тож у майбутньому можу зробити нову гру зі справжніми ресурсами, якщо захочу, але існування цієї гри в її нинішньому вигляді є ганьбою для всіх розробників і гравців. З етичної точки зору єдина логічна причина — видалити гру зі Steam. Дівчина, з якою я зустрічаюся вже місяць, допомогла мені це усвідомити», — написав розробник.

7 коментарів
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментарів