Перевірено бабусею, нею ж і не схвалено. Розробник поділився досвідом запуску Reddit-реклами за $1000

Розробник роуглайк-декбілдера Match Morphosis поділився своїм досвідом витрати $1000 на рекламу в Reddit. Він зазначив, що раніше працював у мобільній ігровій індустрії, однак сам ніколи не запускав маркетингову кампанію.

«Зараз, розробляючи власну гру соло, я отримав бюджет, який міг витратити завдяки локальній держініціативі, але з умовою: витратити його треба в грудні, до 15-го числа. Чудово розуміючи, що занурюватися в рекламу під час святкового сезону буде складно через конкуренцію з кампаніями з великими бюджетами, я все одно взявся за це», — написав користувач з ніком ernesernesto.

Він додав, що насамперед потрібно було визначити ціль і бенчмарк. Для цього він використав пост іншого користувача Reddit.

«Автор два роки тому витратив $4k на рекламу в Reddit і отримав 4k+ вішлистів, завівши гру в „popular upcoming“. Груба прикидка дає 1000 вішлистів за $1000, тобто приблизно $1 за вішлист. Це означає, що мені треба було витрачати $60 на день, що здається доволі багато.

Тепер, коли я знав ліміт витрат, треба було налаштувати таргетинг. Я обрав Reddit ads тому, що під час мого первинного „партизанського“ маркетингу в соцмережах (X, FB, Twitter, Reddit) більшість вішлистів приходила саме із сабредітів, а понад 60% трафіку на Steam, який конвертувався у вішлисти, значною мірою йшло з r/indiedev. Також мені радили не таргетувати „загальні“ сабредіти, які надто великі, на кшталт r/Games чи r/gaming, і не таргетувати розробників», — додав творець Match Morphosis.

Він зупинився на таких сабредітах:

• r/TurnBasedLovers
  • r/Peglin
  • r/SlayTheSpire
  • r/DungeonClawler
  • r/PuzzleQuest
  • r/roguelike
  • r/roguelites

Після цього розробник додав багато ключових слів: Match-3, roguelike, deckbuilder тощо. При цьому в Reddit Ads він вирішив обрати мету Traffic, а не Conversions. Останні, за словами ernesernesto, потребують більше часу для навчання і визначення аудиторії. Загалом щоденний розбір рекламної кампанії у нього виглядав наступним чином.

Перший день.

Реклама витрачала бюджет, але більшість витрат ішла на країни T3. Деякі оголошення отримали лише 4 покази, інші — тисячі. У Steam трафік ішов переважно з мобайлу (93%). У результаті кампанія таргетувала країни T3 (tier 3), і бюджет «з’їли» «низькоцінні країни, які погано конвертуються у вішлисти». За словами розробника, воно конвертується, але не в правильну аудиторію. Після цього він змінив кампанію на desktop only і запустив нову, щоб вони не «з’їдали» бюджет одна в одної. Налаштування були тепер такі:

• Broad Keywords (аудиторія 5 млн) — ключові слова: balatro, indie, indie game, pc gaming, peglin, tokusatsu, slay the spire, roguelike, roguelite, rpg тощо.
  • Narrow Roguelike (аудиторія 500k) — таргетинг на сабредіти.
  • Обидві — на країни T1 (США, Велика Британія, Канада).

Другий день

Розробник отримав лише 20 кліків за 1200 показів і водночас 10 вішлистів. Тобто коштувало це приблизно $2 за вішлист. Проблема була в тому, що реклама доходила до «правильних» гравців, але люди не клікали. На цьому етапі він знову спробував додати мобільних користувачів. Налаштування на цьому етапі були такі:

• BroadKeywords (аудиторія 17 млн) — аудиторія різко зросла, бо він додав багато нових країн T1.
  • Narrow Roguelike (аудиторія 4 млн) — те саме, що вище.
  • Обидві — на T1 (США, Велика Британія, Канада, Австралія, Німеччина, Франція, Нова Зеландія, Данія, Нідерланди).

Третій день

Реклама витрачала $23, у кожної кампанії CPC був $0,2–0,3, а CTR — 0,6%. Після цього розробник подвоїв ліміт щоденних витрат до $40 і спробував обмежити CPC до $0,2.

Четвертий день

Він замінив AdGroups так:

• США
  • країни T1
  • країни T2
«Це дає найкраще співвідношення „віддача/витрати“. Також я спробував зробити карусель із п’яти зображень, де кожне має інший підпис під час перегортання. Кажуть, Reddit любить гумор, тож я навмисно зробив підписи такими: зробив match-3 гру, і тепер бабуся — QA-тестерка (безоплатно) (примусово); перевірено бабусею, бабусею ж і не схвалено; вона пише власні патчноути; бабуся вже знайшла 12 багів; вона не розмовляє зі мною вже кілька годин; старші висловилися, тепер твоя черга», — додав геймдевець.

Він також поскаржився, що на цьому етапі США не витрачали бюджет, а ліміт CPC $0,2 у цій країні не працює. Він припустив, що так сталося, можливо, через святковий сезон.

Шостий день

На цьому етапі розробник зазначив, що за наступні сім днів йому треба було витратити ще $700. І оскільки гроші не витрачалися, він підняв CPC до $0,3 та змінив кампанію на lowest cost.

Сьомий день

Реклама почала стабільно приносити вішлисти. Розробник «порився в налаштуваннях» і зрозумів, що прибирати мобайл було помилкою — його потрібно вмикати завжди.

Загалом повний результат кампанії виглядав так:

«Я отримав приблизно 600 вішлистів (за трекінгом; схоже, після того як дати достатньо трафіку в Steam, це може дати певний алгоритмічний буст, і сторінка також отримує вішлисти, які не приходять напряму з реклами; не можу це підтвердити, але з огляду на кількість вішлистів до запуску реклами це здається ймовірним поясненням). Витративши $925 і отримавши 600 вішлистів, я маю ~$1,5 за вішлист. Не добре, але й не катастрофа, з огляду на святковий сезон. У цей період, імовірно, все значно дорожче. Сподіваюся, з тим, чому я навчився, я зможу повторити це і знизити вартість на початку 2026 року», — резюмує ernesernesto.

Серед ключових висновків, які спрацювали для нього, розробник виділив:

• завжди залишати мобайл увімкненим як аудиторію;
  • робити окремі таргетовані ad groups для різних країн;
  • тестувати, тестувати і тестувати перед масштабуванням: є багато змінних, через які той самий сетап може давати різні результати;
  • використовувати широкі ключові слова, але не настільки широкі, щоб реклама пішла «повз» вашу аудиторію.

Звісно, Reddit — специфічний варіант набору вішлистів, але сподіваємося, вам стане в пригоді ця інформація.

Підписуйтеся на Telegram-канал @gamedev_dou, щоб не пропустити найважливіші статті і новини про геймдев

👍ПодобаєтьсяСподобалось9
До обраногоВ обраному5
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Це звичайно круто, ось тільки реддіт не приймає платежі з України, тому нам щоб якось рекламну компанію на ньому зробити треба ще з бубном танцювати

Ого, не знав, що не приймає
і шо, дуже складно це зробити?

Наскільки я зрозумів — потрібно мати не український акаунт та як payment method вказувати не українську кратку/рахунок

Підписатись на коментарі