Продюсерка Ubisoft віднесла Assassin’s Creed Mirage та Assassin’s Creed Shadows до АААА-ігор

Привіт, спільното! Схоже, що в стані АААА-ігор поповнення — продюсерка Ubisoft Красіміра Яковлієва у своєму профілі LinkedIn віднесла до цієї категорії Assassin’s Creed Mirage та Assassin’s Creed Shadows. Втім, коли на це звернула увагу ігрова спільнота, Яковлієва прибрала всі згадки «квадрупл-А» зі сторінки.

«Продюсерка ігор із понад 13 роками досвіду в розробці AAAA, стратегічних партнерствах і медіаменеджменті. Підтверджений досвід реалізації високопрофільних проєктів у складних мультистудійних екосистемах і співпраці з провідними технологічними партнерами.

У Ubisoft Sofia я долучалася до кількох флагманських ігор франшизи Assassin’s Creed, зокрема Origins, Valhalla, Mirage та Shadows. Я успішно керувала кросфункціональними командами в межах великомасштабних виробництв і виконання ключових етапів, а також безпосередньо співпрацювала з Apple над ініціативами, першими в індустрії:

Assassin’s Creed Mirage — перший тайтл AAAA, нативно випущений на iPhone та iPad.

Assassin’s Creed Shadows — перший next-gen тайтл AAAA, що виходить нативно на macOS, із одночасним релізом на платформах, орієнтованих на геймінг, таких як PlayStation 5, Windows і Xbox Series X|S», — йшлося на її сторінці.

Втім, дуже скоро Яковлієва прибрала ці уточнення з біографії.

Це вже не вперше, коли Ubisoft класифікує своє продукти, як «АААА». Зокрема, в лютому 2024-го співзасновник та керівник Ubisoft Ів Гіймо дав такий статус пригодницькому бойовику Skull and Bones. Своєю чергою творець Dead Space Глен Скофілд, коли у 2022 році вийшла провальна The Callisto Protocol, назвав її першою АААА-грою в історії.

Над цим трендом тоді навіть посміялися в CDPR — віцепрезидентка зі зв’язків з інвесторами компанії Кароліна Гнась жартома заявила, що вони відтепер будуть робити «ААААА-ігри».

Здається, нам конче треба якась нова класифікація ігор. Бо спочатку Clair Obscur: Expedition 33 це інді, а потім AC Shadows «квадрупл-А».

Підписуйтеся на Telegram-канал @gamedev_dou, щоб не пропустити найважливіші статті і новини про геймдев

👍ПодобаєтьсяСподобалось2
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Тут ковбої вже пісню співають про наступну гру продюсерки

youtube.com/watch?v=...​o?list=RDuLeAot4Zrxo&t=13

Без перебільшення один з моїх улюблених мемів. Бо дуже часто відображає емоції щодо навколишнього)

Аааа, яке гімно, а не грп

сначала написала про AAAA игры. потом подумала и убрала.
еще чуть подумает и уберет упоминание Ubisoft )

Не знаю, що там з Шедоус та тимпаче з Міражем (бо це просто доповнення, що роздулося в повноцінну гру), але про Skill and Bones вірю. Терміни АА, ААА і так далі не про якість, а про бюджети. Начеб то розробка останньої вартувала приблизно пів лярда євро, хоча може плутаю. Це тягне на АААА, як на мене)
А сама гра шмат гівна, на жаль

Можу сказать тільки , що при Байдені такой херні не було. =)))))))))))))))

Підписатись на коментарі