«Легше відвоювати частку аудиторії у Steam». Новий власник GOG поділився найближчими планами щодо розвитку платформи

Наприкінці грудня платформу цифрової дистрибуції GOG очолив співзасновник CD Projekt RED Міхал Кічінський. Нещодавно в інтерв’ю він розповів про свої найближчи плани щодо розвитку майданчика, DRM та поділився думками про Steam.

За цим посиланням ви знайдете повний текст інтерв’ю, а нижче ключові тези з нього:

• Незалежність та стратегія. Продаж GOG став стратегічним рішенням, оскільки платформа мала іншу бізнес-модель, ніж CD Projekt RED, яка орієнтується на ААА-хіти. Тепер GOG повністю незалежний і це дозволить йому самостійно визначати своє майбутнє та пріоритети.
  • Принципова відмова від DRM. Платформа залишається вірною продажу ігор без захисту DRM, вважаючи це не лише етичною цінністю, а й практичною перевагою для гравців. На думку Кічінського, DRM лише ускладнює життя легальним покупцям і не зупиняє піратство.
  • Ніша та контент. GOG не планує напряму конкурувати за ААА-блокбастери, натомість зосередиться на класиці, «сучасній класиці» та підтримці інді-студій. Платформа залишається кураторською, пропонуючи розробникам гнучкі умови співпраці та маркетингову підтримку.
  • Майбутній розвиток. Компанія розглядає можливість купівлі старих IP для створення власних ремастерів, орієнтуючись на досвід Nightdive Studios. Для цього планують використовувати великий талант-пул розробників у Польщі.
  • Фінансове здоров’я. Хоча GOG має низьку прибутковість, новий власник не ставить «таблиці» на перше місце, вважаючи прибуток винагородою за якісний сервіс. Платформа має міцне фінансове підґрунтя, оскільки була викуплена за власні кошти Кічінського.

Окремо новий власник майданчику також згадав і Steam.

«Хтось може сказати, що конкурент на кшталт Steam, який має 80% частки ринку, є серйозною перешкодою, але для мене це навпаки. Я думаю так: «О, є один великий конкурент, їм буде складно захищати ринок, бо в них вже 80%, тож має бути легше відвоювати в них частку.

Steam перемагає завдяки своїй простоті у використанні. У цьому відношенні, я вважаю, у GOG можна багато чого зробити, не втрачаючи при цьому наших основних цінностей і загального способу роботи», — додає новий власник.

А що б вас змусило перейти зі Steam до GOG? І яка ймовірність цього?

Підписуйтеся на Telegram-канал @gamedev_dou, щоб не пропустити найважливіші статті і новини про геймдев

👍ПодобаєтьсяСподобалось5
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
А що б вас змусило перейти зі Steam до GOG? І яка ймовірність цього?

Ймовірність дорівнює ймовірності того, що GOG будуть нормально підтримувати Linux та напишуть щось на кшталт proton.

Один чудовий німець постійно нас підтримував у Стімі. Він казав правду про війну, банив все русняве і за це сам не вилазив з банів та обмежень. Через кілька років він зламався і покинув цей чудовий Стім. Перейшов на Гог. Але ж мав безліч ігор на Стімі. Забили людину.

Я розумію, що це видавці винні, але на Steam нічого не зникло.

Хтось помітив, що у цьому році з GOG для України зникла купа ігор? Наприклад, оригінальний Doom, Quake ii, майже всі ремейки від Nightdive. Blood: Refreshed Supply взагалі одразу заблокували.

А що б вас змусило перейти зі Steam до GOG?

Давно вже, ще за часів GoodOldGames. Єдина проблема, що видавці випускають ігри на GOG з штучнім запізненням в місяці, інколи в роки, і неможливо передбачити, що продукт взагалі там з’явиться. Але якщо вибір є, то звісно тільки GOG.

Ви знущаєтеся? Яка на хрен простота у Steam? Нічого не зрозуміло! Без підказок в інтернеті нічого знайти не можу! Придбав малому гру, хотів щоб він зі мною нею поділився. Ви думаєте це падло Стім мені її показала? Якби знав що буде така с***ка* можливо б вибирав іншу платформу.

Без знання GOG,нічого робити на там робити

Gog разве не бесплатные пиратки делает?

У цьому відношенні, я вважаю, у GOG можна багато чого зробити

болтовней все каждый раз и ограничивается
ладно GOG, но EGS с их бесконечными деньгами уже могли 20 раз сделать так, чтобы магазин по удобству был не хуже Steam.
и что? и ничего, воз и ныне там. и нельзя отмазаться, мол стиму сколько лет, а мы только начали и бюджета не хватает.

но EGS с их бесконечными деньгами уже могли 20 раз сделать так

Бачив, що попри все у них там понад 100% зростання бази гравців

понад 100% зростання бази гравців...

... у Fortnite

А виручка 3рд паті девелоперів зросла всього на 1.6% за весь час, лол. Ну бо база гравців звичайно росте коли ти на халяву роздаєш десятки і десятки ігор на рік.

Это кстати поразительно — со всеми своими бабками епики за столько лет не сделали почти нихуя со стором в лучшую сторону. Добавление корзины я за такое не считаю.

при том, что сливаются нереальные бабки на эксклюзивы и раздачу халявы

Бо всі гроші йдуть на Тарантіно у Фортнайті))

Використовую обидві платформи. В чому проблема? Що є на GOG — купую там. Чого немає — в Steam.

никто не хочет держать 150 магазинов/ланчеров на компьютере
Steam, EGS, GOG, Microsoft, Ubisoft, EA, Rock star, Battle.net и так далее

Особисто для мене — проблема нинішнього GOG це токсичний маркетинг, де через один пост «а ми без DRM», «а ось у інших гірше», «а інші ось» — замість того щоб продовжити тягнути гарну ідею інтеграцій, яку ще в бета лаунчері робили та безкоштовного перенесення ігор, dreamlist (особливо оце, шуму більше було ніж щось зробили) та розвиток інтерфейсу, збільшенню валют. І це в той час поки steam відновлює базу розробників (звісно не без ріщення 3х осіб — ЕА, блізи, PS, Xbox і т.д) та продовжує випускати лабораторії, де ти хоч бачиш прогрес чогось. Та ті ж епіки, й то раз у пів року щось змінюють в інтерфейсі — розширюючи функціонал.

Підписатись на коментарі