«Можливо, їм байдуже» Один з творців Fallout розповів, чи ненавидить Bethesda легендарну серію

Дизайнер Fallout 2 та засновник Obsidian Entertainment Кріс Авеллон переконаний, що Bethesda не до кінця розуміє витоки Fallout. Про це він заявив у відповідь на питання, чи ненавидить компанія цю серію та Obsidian загалом.

«Я не думаю, що Bethesda ненавидить Fallout. Вони просто не до кінця розуміють його витоки й, можливо, їм байдуже. Вони володіють франшизою і хочуть робити свою версію Fallout, перетворивши її на норму. Зазвичай це виливається у барвистий, поверхневий „тематичний парк“ (із кількома цікавими винятками у DLC, на кшталт Far Harbor, Point Lookout, та й The Pitt мені теж подобався). Втім, тематичні парки декому заходять, тож якщо людям це подобається, для мене це нормально», — зазначив він.

При цьому Авеллон додав, що сам він не ненавидить Bethesda. Хоча має претензії до деяких речей, які робить компанія.

«Є речі, які вони роблять добре (дослідження відкритого світу), і є речі, які вони роблять погано (розповідати лінійні історії в іграх з відкритим світом та їхня нездатність зрозуміти, як використовувати навичку Speech). Але в кожного розробника є свої плюси й мінуси», — підкреслив він.

Як ви загалом ставитися до серії Fallout? Яка з ігор у вас найулюбленіша та що б цьому всесвіті хотіли бачити наступним? Діліться в коментарях!

Підписуйтеся на Telegram-канал @gamedev_dou, щоб не пропустити найважливіші статті і новини про геймдев

👍ПодобаєтьсяСподобалось3
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Хахах чел який вперше прийшов на Фолаут 2 після вигоряння і звільнення Кейна та інших і який наповнив сетинг сучасною зброєю, двач гумором та відсилками до монті пайтона, він жалієтся що проклятий тод не понімає як він.

Думаю Кріс перегнув, причому дуже сильно. Особливо в цьому —

вони роблять погано (розповідати лінійні історії в іграх з відкритим світом та їхня нездатність зрозуміти, як використовувати навичку Speech)

, бо таким же чином його можна звинуватити у аналогічних проблемах, наприклад КОТОР 2 де головний твіст він показує кожної миті тикаючи тебе в екран протягом усієї гри, але при цьому твій персонаж тупо мовчить і слова сказати не може, а те що фінал гри це буквально розповідь від лиця іншого персонажа, який навалює тобі епілог словами в статитчній сцені це тупо МММ. Гра ж від цього поганою не стала, але те і як була розказана історія має багато проблем, які люди прощають Кріса за те що в діалогах з Креєю він навалив дуже добротну текстовку. Та і камон збір супер противників на кінець гри головним противником, без будь яких адекватних причин на це, це теж такий собі райтінг. Крісу можна ще накинути за ряд ігор типу Tyranny, Star Wars Jedi: Fallen Order, Pathfinder: Wrath of the Righteous і т.д, проте цього робити не хочеться, бо загальна картина краща за нітпікінг, що у нього, що у Bethesda.

Шось рік загалом почався з буркотіння розробників оригінальних Фолічей на Беседку)

і дійсно. хай би краще так гнали на видавців, через котрих котор2 вийшов забагований, та ж історія і з VTM Bloodlines

От про Tyranny не треба. Краща історія в RPG з часів Planescape.

Ніхто не спорить що гра класна, але за його же прикладом, я можу в тому же Tyranny назвати з десяток дивних чи не логічних врайтинг рішень, від цього він не стає поганим письменником, як і Bethesda не стає. У них є теж до чого докопатися, але вони теж можуть і видають ніфіга собі текстовку як з тим же Партонаксом.

Ну це база. Нажаль крім Обсідіан реально глибокі історії не може розповідати ніхто. Але воно й не популярно. Ті самі Фалаути від Бесезди чи Балдурс Гейт 3 поверхневі барвисті оповіді, і як показує практика, більшого й не треба )

Нажаль крім Обсідіан реально глибокі історії не може розповідати ніхто

ну, прям ніхто то ви погарячкували)

Граю зараз в Tainted Grail: The Fall of Avalon. Неймовірно крута історія та чудові, оригінальні, небанальні сайдквести. Просто іноді треба відвести погляд від розрекламованих AAA проектів.

Підписатись на коментарі