«До біса ненавиджу генеративний ШІ-арт». Видавець Manor Lords прописав у контрактах заборону на використання ШІ-асетів

Тім Бендер — генеральний директор інді-видавництва Hooded Horse. Паблішер відомий завдяки середньовічному хіту Manor Lords, а також іграм Cataclismo, Workers & Resources: Soviet Republic та Endless Legend 2. Днями він категорично виступив проти використання ШІ-асетів.

«Я до біса ненавиджу генеративний ШІ-арт, і він у багатьох сенсах ускладнив мені життя. Раптом він починає проникати всюди так, як не має. Тепер у наших контрактах прямо прописано: якщо ми видаємо гру, то „жодних, чорт забирай, ШІ-асетів“.

Ми дійшли до того, що також говоримо з розробниками й рекомендуємо взагалі не використовувати генеративний ШІ на жодному етапі, бо інакше дехто може подумати: „Окей, тоді для цього місця я поставлю тимчасову заглушку“, так? Іноді люди думають так: вони ніколи не хотіли б залишити це в грі, але вважають: „Це може бути плейсхолдером у прототипній збірці“. Але якщо так зробити, то, звісно, є шанс, що це „проскочить“, бо достатньо, щоб одна така штука пройшла в якусь збірку і її не замінили або щось подібне», — зазначає він.

Саме тому, за словами Бендера, Hooded Horse постійно доводиться «стежити за цим, розбиратися й намагатися не допустити, щоб такі асекти просочилося, бо це рак».

Що думаєте про такий радикальний підхід?

Підписуйтеся на Telegram-канал @gamedev_dou, щоб не пропустити найважливіші статті і новини про геймдев

👍ПодобаєтьсяСподобалось3
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Підписатись на коментарі