Від 0,18% до 0,99% за чотири роки. Як збільшувалася частка користувачів з українською мовою в Steam

Станом на грудень 2025 року кількість користувачів, у яких встановлена українська мова інтерфейсу в Steam сягнула 0,99%. Це більше, ніж користувачів з чеською чи нідерландською мовами інтерфейсу.

Про це йдеться в результатах опитування Steam Hardware Survey.

На Reddit користувач відмітив, що ще в 2021 році відсоткова частка користувачів з українським інтерфейсом в Steam була лише 0,18%. Тобто, менше ніж користувачів з фінською мовою інтерфейсу або ж данською, тією ж чеською тощо.

Втім за чотири роки кількість користувачів з українською мовою інтерфейсу стало значно більше. І як зазначив інді-девелопер Ternox, зараз українська мова в топ-15 серед користувачів Steam.

Нагадаємо, в серпні 2025 року платформа Steam анонсувала зміну системи оцінок ігор. Для тайтлів, що мають 2000 відгуків, майданчик почав вираховувати окремі оцінки на основі рецензій, написаних мовою інтерфейсу користувача. У Steam пояснили, що це має допомогти краще враховувати регіональні відмінності та робити оцінки кориснішими для потенційних покупців.

А якою мовою інтерфейс у вашому Steam?

Підписуйтеся на Telegram-канал @gamedev_dou, щоб не пропустити найважливіші статті і новини про геймдев

👍ПодобаєтьсяСподобалось12
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Подивився — українська. Але я не ставив, само якось перемкнулося

я не нажимал, оно само сломалось ©

В мене взагалі скрізь всі інтерфейси англійською.

Круто, навіщо підтримувати рідну мову , в цьомуж немае сенсу так?

Думаю що зростання продовжиться до 1.5% за найближчі 3-4 роки

Це — шикарне досягенння!
Із всіх країн колишнього СРСР в топі залишились тільки російська і українська. Тепер треба зробити так, щоб російсбка щезла із топу ;-D

у яких встановлена українська мова інтерфейсу в Steam

Я справді не розумію — навіщо?
Грати у гру з українською локалізацією — це розумію, окей, питань нема.
Але навіщо продиратися крізь «дієвидла» і не мати можливості загуглити щось по налаштуванням? :)
Це безвідносно до Steam, а взагалі стосовно інтерфейсів.

Я справді не розумію — навіщо?

Тому що при виборі розробників (видавця) на які мови локалізувати свої ігри — цей рейтинг один з найголовніших показників. Це стосовно мови інтерфейсу в Steam.

Тому що при виборі розробників (видавця) на які мови локалізувати свої ігри — цей рейтинг один з найголовніших показників

Окей, має сенс з цієї точки зору. Якщо локалізований інтерфейс влаштовує — то чом би й ні.

На жаль, не щезне найближчим часом. Це третя мова світу, як ми бачимо. Навіть іспанську перескочила

Це третя мова світу, як ми бачимо. Навіть іспанську перескочила

Світу мов інтерфейсу steam :)
Скоріше за все, типовий іспаномовний геймер використовує англійську.

в Испании плохо с английским, так что вряд ли

Це назагал, змішуючи вікові та географічні групи. Оскільки ж ми тут про Steam, то я мав на увазі типового іспаномовного геймера — у них з англійською краще, ніж в середньому по палаті.
Особливо якщо виключити Іспанію і залишити LATAM

щось я заходжу і бачу іншу статистику (буквально по посиланню в статті)

Вже виправили, бо перша на початку місяця, не точна статистика.
Лінукс — росте.

Мабуть оновили дані. Ще вчора були такі цифри як на скріні в пості, зараз дійсно вже інші

Критично важливо подолати 1%, підіймайте питання частіше, публікуйте статистику, це має спрацювати! Мені, як споживачеві, критично важливо мати українську в іграх, намагаюся купувати локалізовані проєкти одразу (хоч і не маю часу грати...)

он думает что это влияет на желание разработчиков игр делать украинскую локализацию

Чого думає? Це факт що розробники дивляться на цей показник.

нет, зачем на него смотреть? он статический, и украинский язык не находится около границы когда он станет привлекательным из-за количества носителей как китайский

Пана вже забанили за виняткову ватність.

Англійською, вже багато років.

Підписатись на коментарі