«Чому я маю працювати важче, щоб зробити вас багатшими». Творець Fallout розповів, чому зараз не займається створенням нової франшизи

Тім Кейн — геймдизайнер, ідейний натхненник серії Fallout та відомий ветеран ігрової індустрії. В нещодавньому відео він пояснив, чому не береться за нову частину культової рольової гри чи навіть нової франшизи.

Кейн зазначив, він часто чує запитання, чи не ображений він на те, що його праця приносить іншим людям гроші. Геймдизайнер зазначив, що не тримає образ, але є важливий нюанс.

«Але уявіть, як це — знову і знову, знову і знову чути одне й те саме запитання. Можна тисячу разів сказати, що ти не ображений, але зрештою, на тисячний раз, коли тебе питають: „Ну і як тобі те, що ця IP так добре почувається без твоєї участі?“, у певний момент це просто виснажує. Мені вже досить», — зазначив він.

Кейн порівнює ситуацію з художником, який із кожною новою роботою вдосконалює свою майстерність, аж поки хтось не приходить і не пропонує $100 за його ранню картину. Звісно, він продає її, і ці гроші допомагають створити ще сотню робіт. Однак згодом він дізнається, що покупець перепродав картину за $10 тисяч. У випадку Кейна це означало усвідомлення, що робота над великими IP заради збагачення видавців — це не те, чого він хоче. Тому він більш відданий самостійному створенню ігор, до яких він справді відчуває пристрасть.

«Чому я маю працювати ще важче, щоб зробити вас ще багатшими, а самому стати лише трохи „менш погано забезпеченим“? Я не бачу тут жодного стимулу. Якщо вам справді важливо те, чого хочу я, то я й досі роблю „іграшки“, я люблю це заняття, і воно робить мене щасливим.

Я вже не хочу робити людей надзвичайно багатими за рахунок власних творінь. Чи можете ви навести мені хоч одну причину — окрім суто егоїстичної, на кшталт того, що вам просто хочеться чогось нового або інші хочуть заробити ще більше грошей, — чому я не маю просто продовжувати „малювати“ те, що мені подобається?», — додав Кейн.

Що думаєте про таку позицію? Минулі пару років довели, що великі гроші на іграх можна заробити і невеличкою командою, і навіть одному. Але чи всі на такий подвиг здатні? Діліться думками в коментарях!

Підписуйтеся на Telegram-канал @gamedev_dou, щоб не пропустити найважливіші статті і новини про геймдев

👍ПодобаєтьсяСподобалось3
До обраногоВ обраному1
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Дєд і так створив більше ніж всі його глядачі і коментатори колись зроблять в своєму житті. Шо від нього ще чекають, хай собі чилить на лаврах.

дивився це його відео.
чувак salary slave і стверджує, що паразитам всіляким на замовлення робити за значно менші кошти не хочется, що справедливо з його точки зору. він там наводив приклад що паразитам норм, що майже все йде їм в карман, а реальні творці на фінансових задвірках (в масштабах успіху) і ділитися вони більшим прибутком не хочуть.

але при цьому він сам не хоче створювати своє та вкладатися в своє — йому і це не цікаво і так йому норм. вся ця історія виглядає так, наче що це ті жадоби винні, що він нічого нового не створює.

його відео про його динозаврячий досвід — гарні, але це відео жалюгідне.

Що ти взагалі маєш на увазі? Щоб він відкрив свою контору і перекваліфіцирувався у фінанонсопиздича з адвокатами?
І тут по стандарту доу, купа ляпів з нікуди. Він не «ідейний натхненник» серії, він творець, дизайнер та головний програміст першого фолауту.

творець, дизайнер та головний програміст першого фолауту

творець, дизайнер та головний програміст першого фолауту = ідейний натхненник.
Просто зазвичай слова значать більше, ніж тобі здається.

Що ти взагалі маєш на увазі? Щоб він відкрив свою контору і перекваліфіцирувався у фінанонсопиздича з адвокатами?

та хоч би як, насправді. справа в тому, що йому взагалі не цікаво зробити щось своє, саме так як йому це хочеться, я сумніваюсь що хочеться йому воно взагалі.
він часто в своїх відео робить зауваження, що фіча = бага. менше фіч = менше багів. цей динозавр вже давно скам’янів.

Є відео, де він каже що не знав хто така брітні спірс, бо в період з 95го по 2004й він викатив stonekeep, fallout, arcanum, temple of elemental evil та votm bloodlines. Уже тоді можна було на пенсію спокійно лягати, а ти хочеш щоб він ще як хлопчик погорів над «мега хардкор рпг для атцов жанра»

хай не бреше в своїх відео і не робить з себе няшу, якою він не є.

є не менш легендарний та не менш класний дядько — Джон Ванканнехем, розробник сериї Героїв Меча та Магії.
і от він так — пішов на пенсію, красава. не видумує маячню на ходу прикриваючись алегоріями

???
До чого тут він. Каненгем зробив контр страйк меча і магії і злив всю франшизу юбісофту за півтора ляма. Герої пішли з молотка за ціну двушки в лос анджелесі, і вікіпедія каже що він займався продюсерством безуспішних фрітуплейок в різних компаніях до 2017го.

хмм, виходить я помилився з приводу його пенсії.

всеодно — навіть діяльність після героїв поважніше цього відео Кейна.

а що значить до чого тут він? до того про що я мову тут вів. чи ти два слова тригера бачиш в повідомленнях і починаєш щось своє і не по темі писати? га? га?

он расказывает про глобальную проблему которую порешали в книгоиздании, в киноиндустрии, в музыкальной индустрии но по прежнему игнорят в игровой индустрии.

Підписатись на коментарі