«Чому я маю працювати важче, щоб зробити вас багатшими». Творець Fallout розповів, чому зараз не займається створенням нової франшизи
Тім Кейн — геймдизайнер, ідейний натхненник серії Fallout та відомий ветеран ігрової індустрії. В нещодавньому відео він пояснив, чому не береться за нову частину культової рольової гри чи навіть нової франшизи.
Кейн зазначив, він часто чує запитання, чи не ображений він на те, що його праця приносить іншим людям гроші. Геймдизайнер зазначив, що не тримає образ, але є важливий нюанс.
«Але уявіть, як це — знову і знову, знову і знову чути одне й те саме запитання. Можна тисячу разів сказати, що ти не ображений, але зрештою, на тисячний раз, коли тебе питають: „Ну і як тобі те, що ця IP так добре почувається без твоєї участі?“, у певний момент це просто виснажує. Мені вже досить», — зазначив він.
Кейн порівнює ситуацію з художником, який із кожною новою роботою вдосконалює свою майстерність, аж поки хтось не приходить і не пропонує $100 за його ранню картину. Звісно, він продає її, і ці гроші допомагають створити ще сотню робіт. Однак згодом він дізнається, що покупець перепродав картину за $10 тисяч. У випадку Кейна це означало усвідомлення, що робота над великими IP заради збагачення видавців — це не те, чого він хоче. Тому він більш відданий самостійному створенню ігор, до яких він справді відчуває пристрасть.
«Чому я маю працювати ще важче, щоб зробити вас ще багатшими, а самому стати лише трохи „менш погано забезпеченим“? Я не бачу тут жодного стимулу. Якщо вам справді важливо те, чого хочу я, то я й досі роблю „іграшки“, я люблю це заняття, і воно робить мене щасливим.
Я вже не хочу робити людей надзвичайно багатими за рахунок власних творінь. Чи можете ви навести мені хоч одну причину — окрім суто егоїстичної, на кшталт того, що вам просто хочеться чогось нового або інші хочуть заробити ще більше грошей, — чому я не маю просто продовжувати „малювати“ те, що мені подобається?», — додав Кейн.
10 коментарів
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментарів