«Треба вбити, поки остаточно не прижилося». Ігровий інвестор виступив проти визначення friendslop в ігровій індустрії
Бінні Ерлінґссон — партнер в інвестиційній компанії Behold Ventures, що спеціалізується на іграх. Днями він виступив проти терміна friendslop і запропонував «вбити» це визначення раніше, ніж воно приживеться.
Спочатку трохи контексту про саме слово. Останнім часом вийшло кілька супер успішних кооперативних інді-проєктів — Lethal Company, PEAK, R.E.P.O., RV There Yet тощо. Зокрема, за даними Alinea Analytics гра PEAK заробила $87 млн, а R.E.P.O. — $147 млн. Навіть ігровий маркетолог та консультант Кріс Зуковскі зазначав, що тренд на friendslop-ігри є частиною глобального тренду «Великого з’єднання».
Lethal Company
PEAK
R.E.P.O
RV There Yet?
Фактично, friendslop це піджанр недорогих, швидко зроблених, невеликих кооперативних інді-ігор. Ігровий процес в них зосереджений на хаотичних, емерджентних розвагах через спільні, часто незграбні, соціальні взаємодії.
«Мій головний меседж полягає у тому, що мені не подобається сама назва. Я знаю, що це дуже новий термін, але він швидко приживається, і я хотів би спробувати „вбити“ його, поки воно остаточно не прижилося. Насамперед тому, що сам термін звучить негативно. Для мене slop означає щось недбале, зроблене абияк і трохи сміттєве.
Оскільки я живу у Швеції і особисто знаю деякі студії, які зараз очолюють цей жанр, можу сказати, що це були б останні слова, якими я б їх описував. Мені здається, що слово slop знецінює їхню майстерність і водночас трохи кепкує з аудиторії. „О, тобі подобаються friendslop-ігри?“ — каже умовний елітарний геймер у моїй голові. Загалом, для мене це термін із негативним забарвленням», — пише Ерлінґссон.
За його словами, що саме Gen Z і Gen Alpha змінять напрямок розвитку ігрової індустрії. І саме розуміння цих шляхів буде ключем до правильних інвестиційних рішень.
«Gen Z і Gen Alpha виросли, граючи, сміючись і створюючи щось разом із друзями в Roblox, Toca Boca World та Minecraft, і, як я припускаю, вони так само продовжуватимуть жити й у дорослому віці. Вони шукатимуть досвіди, подібні до тих, з якими виросли, а поточний ігровий ландшафт не повністю готовий їх прийняти.
Натомість „friendslop“-ігри ідеально вписуються в цю логіку. До того ж вони зазвичай коштують як обід у ресторані або навіть як один напій — значно дешевше, ніж AAA-досвід. Ідеально для молоді в нинішніх економічних умовах. Окремо варто згадати ще один великий тренд: китайська аудиторія дуже любить кооперативні ігри для спільної гри з друзями чи партнерами. Ці два фактори є ключовими для прогнозування того, що відбуватиметься в індустрії впродовж наступного десятиліття і як у ній досягати успіху», — додає інвестор.
Свою аргументацію він закінчив закликом «вбити» термін friendslop і знайти йому кращу альтернативу.
23 коментарі
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментарів