Війна і геймінг: пропустив wipe в Arc Raiders через блекаут, Reddit — 2,1M переглядів, історія розлетілась по світу

Вітаю, спільното! Я з Одеси, стрімер ProFessoR. Хочу поділитися історією, яка несподівано стала дуже вірусною у світовому геймерському ком’юніті — і показала, як війна впливає навіть на такі, здавалося б, «побутові» речі як ігрові івенти.

Що сталося в грі (Arc Raiders)

В Arc Raiders була можливість wipe / Expedition opt-in — тобто треба було вручну підтвердити участь у вайпі в певне вікно часу (натиснути кнопку). Я до цього готувався максимально цілеспрямовано:

• закрив усі потрібні квести/підготовку до Expedition
  • спеціально фармив валюту під вайп (понад 6 млн у грі)
  • з моменту релізу наіграв близько 200 годин

моя мотивація в таких іграх — проходити цикл «підготовка → вайп → знову прогрес», щоб отримувати бонуси/очки/плюшки й ставати сильнішим. Коли цілі немає — інтерес до гри зникає (через це свого часу кинув PUBG та інші подібні).

Чому я пропустив opt-in

18 числа в Одесі почався тривалий блекаут після обстрілів росії по енергетичній інфраструктурі (пошкодження розподільчих трансформаторів тощо). У мене майже 7 днів не було електрики, а кілька діб були проблеми з водою та опаленням. В цей період було не до ігор — ми просто намагалися нормально прожити цей час і подбати про базові речі.

Через це я фізично не міг зайти в гру, щоб підтвердити opt-in. Коли світло з’явилося — виявилось, що вікно закрилось і вайп пройшов без мене. Зараз виходить так, що головна ціль, під яку я готувався, «зникла», і гра для мене втратила сенс до наступного вайпу.

Як відреагував світ (Reddit)

Я написав пост на Reddit, і він дуже сильно «вистрілив»: за офіційною статистикою Reddit Post Insights у нього 2,1 млн переглядів, багато апвоутів і сотні коментарів.

Найважливіше — це була масова підтримка України: багато людей зі США та Європи писали слова підтримки, бажали безпеки та миру. На жаль, у коментарі також прийшли росіяни, а як ми знаєм дивитись на власний тероризм вони не хочуть, багато провокацій і токсику — модерації довелося чистити гілку і врешті залочити пост.

Посилання на тред: www.reddit.com/...​ptinbecauseodesawentdark

Чому пишу сюди

По-перше, хочу зафіксувати цю історію в українській спільноті як приклад того, як реальність війни «влітає» навіть у геймінг. По-друге, цей тред уже розходиться по робочих чатах/ком’юніті (люди скидають один одному як приклад резонансної історії та підтримки України), і мені б хотілося, щоб українські ігрові/техно ресурси також побачили й підсвітили це.

Що я прошу у розробників

Я не прошу «подарунків» чи порушення правил заради мене. Я прошу про людський виняток: чи можливо зробити одноразовий персональний wipe / застосувати opt-in ретроактивно, бо причина була не в ліні чи «пропустив», а в тому, що я сидів без світла через наслідки російських обстрілів.

Twitch: www.twitch.tv/professor__tv

Дякую всім, хто дочитав. Буду радий будь-яким порадам — і якщо раптом хтось мав схожі кейси зі сапортом Embark/ігрових студій, цікаво почути досвід.

Підписуйтеся на Telegram-канал @gamedev_dou, щоб не пропустити найважливіші статті і новини про геймдев

👍ПодобаєтьсяСподобалось9
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Підписатись на коментарі