«Його вплив на індустрію відеоігор був глибоким і далекосяжним». Загинув творець Battlefield та Call of Duty Вінс Зампелла

Засновник компаній Infinity Ward та Respawn Entertainment, а також геймдизайнер Medal of Honor, Call of Duty та Battlefield Вінс Зампелла загинув в автомобільній аварії.

Зазначається, що автомобіль розробника з’їхав з дороги після виїзду з тунелю на півночі від Лос-Анджелеса, у горах Сан-Габріель. Автівка врізалась в бетонне огородження. В поліції зазначили, що Зампелла застряг в автомобілі, який загорівся, і загинув на місці.

«Це неймовірна втрата, і наші серця з родиною Вінса, його близькими та всіма, на кого вплинула його робота. Вплив Вінса на індустрію відеоігор був глибоким і далекосяжним. Друг, колега, лідер і творець-візіонер, він допоміг сформувати сучасні інтерактивні розваги та надихнув мільйони гравців і розробників у всьому світі. Його спадщина й надалі визначатиме те, як створюються ігри і як гравці взаємодіють між собою протягом багатьох поколінь», — зазначається в заяві Electronic Arts, де Зампелла працював.

На трагедію відреагували і колеги Вінса по індустрії. Зокрема ігровий журналіст та організатор премії The Game Awards Джефф Кілі зазначив, що не може в це повірити.

«Вінс Зампелла — титан індустрії відеоігор, співтворець Call of Duty та співзасновник Respawn Entertainment, не кажучи вже про близького друга, — загинув учора в автокатастрофі в Лос-Анджелесі. Вінс був винятковою людиною — геймером у душі, але водночас візіонерським керівником із рідкісною здатністю розпізнавати талант і давати людям свободу та впевненість створювати щось по-справжньому велике.

Я бачив це зблизька, працюючи над The Final Hours of Titanfall. Я завжди буду безмежно вдячний йому за те, що він довірив мені розповісти історію заснування компанії. Навіть коли це було складно або незручно, Вінс ніколи не відступав від своєї відданості чесності та відкритості. Він вірив, що правда має значення, і був готовий ділитися нею зі світом.

Вінс глибоко переймався тим, щоб чинити правильно. І навіть працюючи всередині великих організацій, він послідовно наполягав на тому, щоб ставити гравців на перше місце — пріоритезувати досвід, ремесло та людей, які грають у ці ігри. Він залишив по собі неймовірну спадщину. Мені бракуватиме наших вечерь і довгих розмов. І хоча він створив одні з найвпливовіших ігор нашого часу, я завжди відчував, що його найвеличніша гра ще була попереду. Розбиває серце усвідомлення того, що ми ніколи не зможемо в неї зіграти», — написав Кілі.

Нагадаємо, що цієї осені помер багаторічний лідер журналу «Мій ігровий комп’ютер» та геймдизайнер Дмитро Лисенко (Kertis). Останні місяці він боровся з онкологією і лікувався в Німеччині.

Підписуйтеся на Telegram-канал @gamedev_dou, щоб не пропустити найважливіші статті і новини про геймдев

👍ПодобаєтьсяСподобалось1
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Після відео з аварією, будь-яким словам, про його начеб-то талант не повірю. Чувак реально обдовбаний, а роботу за нього інші робили, як це часто буває

Ну тут і так і ні.
Я, як девелопер, теж згоден, що ігри роблять команди, а не менеджери.

Але все ж таки візіонер теж потрібен. Чомусь батла занепадала, без нормального бачення, і розробники ніяк її не рятували. А Вінс підняв з колін франшизу випустивши Battlefield 6. То ж бачення все ж таки потрібно. Та й балакати у такому ключі за загиблу людину якось не етично. У будь-якому разі він був вагомою особою у геймдеві.

А типу талановиті люди не бувають обдовбаними? Мені здається, що супер-талановиті люди частіше обдовбані чим ні, клуб 27 тому підтвердження.

спасибі що інших не вбив, літати на Ферарі по хайвею — це треба бути альтернативно обдарованим
що ще раз підтверджує, що професійні навички не дорівнюють розуму

На жаль, вбив ще й пасажира :(

Підписатись на коментарі