Ніякого рушія — чистий TypeScript. Розробник представив гру, повністю створену ШІ

Codex Mortis це гра-клон Vampire Survivors від розробника Grolaf. Він стверджує, що в проєкті за допомогою генеративного штучного інтелекту створено все: асети, код, музика тощо.

Ігророб зазначає, що зробив все без рушіїв, на чистому TypeScript. Він використовував PIXI.js для рендерингу, bitECS для бекенду ECS та Electron для обгортки в десктопний застосунок. Гру було створено з використанням вайб-коду Claude Code (здебільшого Opus 4.1 та 4.5).

«Почав із прототипу лише для того, щоб зрозуміти, чи це взагалі здійсненно. Потім шар за шаром додавалося все більше речей, і в результаті вийшла гра, в яку можна пограти, однак підхід „один промпт“ реально працює тільки на етапі прототипування, а не справжньої розробки. Перша версія була лише підтвердженням концепції — доказом, що це можливо. Після цього я почав писати власне гру.

Гра написана з використанням ECS, а не ООП. Початок був важким, тому що моделі гірше справлялися з ECS порівняно з ООП. Лише коли я згенерував більшу кодову базу, вони почали дотримуватися потрібних патернів — але „вайб-кодити“ в ECS все одно набагато виснажливіше, ніж в ООП.

Підтримувати послідовний художній стиль було складно, але GPT зміг запам’ятати стиль, який мені подобався, і зберігав його стабільним між сесіями. Я використовував звичайний GPT, а не Image API. Мені також не вдалося змусити нормально працювати анімації персонажів, тому я обрав шейдерне „похитування“.

Це був мій перший досвід створення чогось без рушія. Інтеграція Steam з Electron виявилась не такою гладкою, як з Unity чи Unreal. Спершу я пробував Tauri, але він зовсім не дружить зі Steam.

І найважливіший висновок: у порівнянні з традиційною розробкою застосунків, це значно менше виснажує ментально — ніби видаєш будівельнику екзоскелет, лол», — додає розробник.

Сама гра — стандартний бойовик-рогалик на основі Vampire Survivors. Гравцю необхідно поєднувати різні види магії і відбиватися від армій неживих. Примітно, що розробник навіть в капсулі на STeam Зазначає, про «100% розробка на основі ШІ». Також цікавий нюанс — він локалізував гру на 28 мов.

На вашу думку — норм чи стрьом?

Підписуйтеся на Telegram-канал @gamedev_dou, щоб не пропустити найважливіші статті і новини про геймдев

👍ПодобаєтьсяСподобалось1
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

>клон Vampire Survivors
>за допомогою генеративного штучного інтелекту створено все
>без рушіїв, на чистому TypeScript
>вайб-коду Claude Code
>Початок був важким, тому що моделі гірше справлялися з ECS порівняно з ООП
>"вайб-кодити" в ECS все одно набагато виснажливіше, ніж в ООП.

«Why are we still here? Just to suffer?»

Єдине що радує тут, що відгуки вже приховали, а в обговоренні розрозбника і гру поливають говном, а розраб «уходить у відмову». Читати було весело. Поливають говном заслужено.
А взагалі це все і є купа гівна, офк XD

Підписатись на коментарі