Що вас мотивує продовжувати розробляти ігри? Як не втратити цю мотивацію?

Добрий день. Мене звуть Юрій і я вже давно хотів навчитися розробляти відеоігри. Мені ця тема дуже цікава, і у мене вже є декілька ідей до ігор які я хотів би створити. Проте у мене є проблема з навчанням. Я пробував тричі почати самостійно навчатися розробляти відеоігри, але кожен раз кидав цю справу лише через декілька тижнів, так і не здобувши жодного прогресу і досвіду, хоча був у цій темі дуже зацікавленим коли починав. Тому я і вирішив приєднатися до цієї спільноти, щоб дізнатися поради у досвідченних розробників з цього форуму.

Моя проблема полягає у тому, що я швидко втрачаю мотивацію до розробки відеоігор. Як я сказав раніше я у цій темі зацікавлений, проте вже тричі кинув цю справу, так і не досягнувши жодного прогресу. Тому хотів би дізнатися, як я можу зберігати мотивацію протягом тривалого часу, протягом місяців і років, щоб мені не прийшлося знов вивчати те, що я і так забув відколи вчився востаннє.

Одним способом вирішення цієї проблеми, я знайшов, мені допомагає робота в команді, так як інші люди допомагають мені залишатися вмотивованим за рахунок відповідальності до роботи. Проте і тут є проблема, так як у мене немає друзів. Тому хотів би щоб хтось зацікавлений, міг допомогти мені з навчанням, чи навіть запросити до розробки вашого проекту.

Підписуйтеся на Telegram-канал @gamedev_dou, щоб не пропустити найважливіші статті і новини про геймдев

👍ПодобаєтьсяСподобалось0
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Бачте, якщо ви здатні зосереджуватись лише на тому, що цікаво, у вас доволі обмежений вибір і ви навряд чи досягнете хоч чогось у житті. Досягнення майже будь якої цілі потребує десятків, сотень, а то і тисяч годин праці над нецікавими речами. Мотивація, як цукор, дасть вам короткочасний буст, але дуже швидко зійде нанівець. Єдиний вихід, це розвивати самодисципліну — здатність робити те, що потрібно, навіть коли не хочеться.

Ходять чутки, що мотивація сильно переоцінена...

“Very few people know how the bottom feels, but I do. It’s like quicksand. It
grabs you, sucks you under, and won’t let go. When life is like that it’s easy
to drift and continue to make the same comfortable choices that are killing
you, over and over again.
But the truth is we all make habitual, self-limiting choices. It’s as natural as
a sunset and as fundamental as gravity. It’s how our brains are wired, which
is why motivation is crap.
Even the best pep talk or self-help hack is nothing but a temporary fix. It
won’t rewire your brain. It won’t amplify your voice or uplift your life.
Motivation changes exactly nobody. The bad hand that was my life was
mine, and mine alone to fix.
So I sought out pain, fell in love with suffering, and eventually transformed
myself from the weakest piece of shit on the planet into the hardest man
God ever created, or so I tell myself.”

Can’t Hurt Me by David Goggins

Ходять чутки, що Гоггінс — соціопат з від’ємним рівнем емпатії)

если нет ни мотивации, ни силы воли, то никак.

Тут вже відповіли на питання — це дисципліна, коли мотивації не вистачає, і так, навіть парні уроки це 2×45хв , мінімум. Також цікавий факт, для вступу в НАУ, є підготовчі курси де в суботу 4 пари математики.
І я просто поділюсь що розробляв короткометражні проєкти, та після як зайняв 4рте місце з 15, зрозумів що не хочу керувати командою, і зараз працюю тільки монтажером без взаємодії з іншими, тим паче зараз з інструментами Аі команда взагалі в моєму напрямку непотрібна, тобто здається я колись правильно зробив, та може все ж, якщо розбагатію то повернусь до своїх заміток, бо режисером краще бути як Говард Х’юз коли є бабло і це твоє хоббі, а не коли за комуналку пів зарплати віддаєш. Також цікавився 3д, та зацікавила cinema4d і трохи autocad, блендером щось не надихнувся, а в гудіні багато програмування.. тут як бачимо навіть програма потрібно щоб сподобалась, та повернувся до відеомонтажу бо зрозумів що метод взяв-здав в день, мені більше до вподоби ніж полігони однієї умовної тумбочки тиждень малювати. Про ігри лише додам, що після Латвійської VR гри into the radius coop і hl alyx у quest3, звичайні ігри просто відійшли на 10й план. Зараз кажуть є UA проєкт у VR по збиттю шахедів, та ніби тільки для військових. Дивно, бо це наче звичайна фізика у балістиці куль. Якщо хтось знає як знайти, маякніть. Також чекаю симулятор пайки електроприладів. Такі справи. Успіхів бажаю.

Також придивись до створення кооперативів як у the forest, чи інші, як на мене це єдине що вартує покупки щоб весело з друзями, бо наприклад сюжетно дуже класна гта4, та 5 на плаву бо там навмисно розтягнутий грінд з друзями, тільки рік тому почали робити місії для 1го гравця, до цього 9+ років для однієї місії потрібно мінімум двоє, та частіше 4 гравця — карта фігова, кожен пункт АБ це довжина всієї карти, стелс — відстій, та люди купують бо з друзями веселіше. + У VR Arizona sunshine (Туреччина) просто повторили принцип L4D, і гра має позитивні відгуки. Корочше, «Кради як художник» )

Я не хотів казати про це одразу, бо у мене немає діагнозу, та і сам я почав підозрювати це лише нещодавно, але скоріш за все у мене є рдуг (розлад дефіциту уваги та гіперактивності). Це пояснює чого я не здатен керувати своєю мотивацією та швидко її втарчаю, через що я не можу працювати над своїми хобі (я пробував різні) протягом тривалого часу, тобто протягом багатьох місяців, а не лише декількох тижнів. Також наслідком рдуг є дефіцит уваги. Моєї уваги до роботи вистачає максимум на одну годину, після чого рівень уваги різко падає, я постійно відволікаюся, та загалом не можу сфокусуватись на роботі. Також рдуг пояснює чого на мене діє метод подвоєння тіла (body doubling) який часто використовують люди з рдуг, так як він дозволяє отримати додаткову мотивацію та увагу за рахунок відповідальності до інших людей, але нажаль я особисто не можу його використовувати бо в мене зовсім немає друзів. Тобто це не те що мені не цікава розробка відеоігор і я не хочу нею завматись протягом тривалого часу, і не те, що я не хочу витрачати години кожен день на роботу, а в тому що я фізично не здатен на таку роботу, і мені потрібні особливі методи роботи які зможуть подіяти саме на мене. Звісно без діагнозу лікаря підтвердити наявність рдуг я не можу, але скоріш за все так і є, бо основні симптоми рдуг яскраво виражені у моїй поведінці. Що ви можете сказати з цього приводу?

Звичайно краще спитати у спеціаліста.. та чув що по сдвг багато спекуляцій і його складно офіційно підтвердити.. також додам що наприклад мій батько був інвалідом 2ї групи, і це психологічно також залишає слід, тим паче як і початок війни 2014 і 22го, і як казав мій знайомий доброволець — роби те що вмієш краще всього. І як по собі бачив, може тобі буде складно вивчати unity тоді спробуй ue5, чи навпаки, чи може тобі легше буде просто моделити в maya а не в 3д Макс, також може спробуй для старту піти стажером до розробників, а там зрозумієш що краще, головне не зупиняйся, а там знайдеш що буде до душі

Підтримую повністю, за виключенням Unity, сам нічого не довів, поки-що, але після знайомства з тим і тим то як на мене UE5, дає більше простору для маневру на початку шляху, тоді як Unity, відразу заставляє тебе погрузнути в лайнокодерстві з відси й міліон наче цікавих, але неймовірно лагових ігр, особливо для мобільних. Хоча й рівень входу на початку здається простішим, але перегляд декількох відео по UE5, закриває усі питання.

Автору поста: насправді можуть бути різні психологічні проблеми, нажаль єдиний спосіб, це консультація з психологом та психотерапевтом. Але якщо ви до такого кроку не готові, тоді подумайте ось про що:

1. Чому у вас немає друзів? Це соціальні зв’язки, які потрібно розвивати, якщо у вас немає можливості попасти на якісь тусовки в цікавих для вас напрямків, спробуйте це зробити в чудовий час цифрових технологій, зараз багато чого цікавого є онлайн.
2. Є метод, який мені не допомагає, але для багатьох працює відмінно:
2.1 вам потрібно узяти якусь суму коштів, яка для вас наразі критична, і поставити перед собою мету (бажано домовитися з кимось що це питання проконтролює), і якщо ви не виконуєте план, то ви зобов’язуєтеся передати їх комусь або краще в якийсь фонд по доронах 😉, тільки обов’язково ці гроші мають залишитися у вас на руках, щоб ви кожен день розуміли, що одного дня ви будете в попі, і з ними прийдеться розстатися.
2.2 розробляєте план виконання, яка частина має бути зроблена першою, яка другою і т.д., і йдіть за планом, але часові рамки ставте для себе з 2-3 кратним запасом, так як ви не уявляєте скільки часу потрібно на те, чи на те. Можна наприклад не виконання якогось етапу плану, розглядати як передачу частини, але це дроблення, це не дасть вам достатнього пінка потім, коли буде потреба.
Головне на цьому етапі, розробити чіткий план і межі, межі яких ви маєте досягти це і буде та крайня точка, яку не можна переходити, її перехід, означає що ви виконали свою ціль, гру потрібно опублікувати, або представити комусь, бо якщо не буде чіткої межі ви будете завжди намагатися додати щось ще, і так буде відчуття, що ви ніяк її не можете закінчити.

Ніяк не втратити. Якщо верне то не йди, романтика закінчилась, гроші кінчились і закінчились місця навіть для професіоналів. Інерція від кращої економіки і меншого ринку відчувалась ще 5 років тому, а зараз кожен хто закликає молодняк долучатись до індустрії це курсоциган галімий, який сам тоне.

Я не зовсім зрозумів що ви маєте на увазі цією відповіддю? Я не збираюся розробляти ігри для заробітку. Я хочу цим займатися для себе, як хоббі. Я не думаю що мені треба проходити курси, коли в інтеренті і так дуже багато вільного матеріалу на тему розробки відеоігор.

І ти не займаєшся ними як хобі, ти прокрастинуюш створючи стандартний трикутник карпмана. Зараз ситуація така що треба просто їбошити, нікому не потрібні люди що задають питання, і якщо втомився чи вигорів то абсолютно ніхто не допоможе. Якщо ти гориш, то де твої ігри на джеми, де твої карти для варкрафту, хоч щось? Вони має з тебе перти так що ти сам зупинити не можеш.

дуже дивне питання...
«в мене немає мотивації розробляти відеоігри... допоможіть, будь-ласка, з мотивацією»

а чому ти взагалі вирішив, що воно тобі треба?

Бо мені цікаво цим займатися. Хоч я і не вмію контролювати свою мотивацію, і швидко її втрачаю, у мене все одно залишається інтерес до цієї справи. Але нажаль, на одному лиш інтересі великого прогресу я досягнути не зможу.

То мені здається проблема не в мотивації до розробки, а контролем уваги взагалі. Займіться собою, приведіть внутрянку черепної коробки до ладу і тоді у вас не буде таких запитань.
Почніть з самодисципліни, зваженої та об’єктивної. Навчіться задавати собі важкі запитання, знаходити на них відповіді та рішення, і, головне, діяти.
Ви ж знайшли час написати цей пост і відповідати коментаторам? То які об’єктивні причини чого не зібрати себе до купи і не витратити час з користю і на хобі?

Напевно, в якийсь момент, а цей момент найважливіший, догріндити до того моменту, що ти вже собі кажеш: «ти стільки роботи зробив, вже нема шляху назад», бо настільки шкода кидати те, в що вкинув стільки сил, тому просто гріндиш і гріндиш далі. Тому, як я вже зазначив, головне перетнути цю лінію невороття.

Я вже пробував так робити, але нажаль на мене цей метод не діє. Якщо я буду, як ви кажете гріндити, то я скоріше просто вигорю, а разом з цим і піде моя мотивація. Тому в цей раз я вирішив навпаки, позбавити себе навантаження і стресу, працюючи максимум по 25-45 хвилин на день, і подивлюсь що з чого вийде. Але все одно дякую за відповідь.

З урахуванням того, щоб стати майстром в якісь справі треба ± 10 000 годин вам залишилось ± 54 роки — до пенсії будете непогані ігри робити ...

Я думаю що ви не правильно мене зрозуміли. Я мав на увазі що я хочу працювати без навантаження і стресу доки я не досягну того прогресу після якого ’’вже нема шляху назад’’. Якщо я зможу працювати хоча б протягом місяця чи двох, розробивши мою першу, хоч і невелику проте повноцінну гру, це вже буде достатньою мотивацією для мене побачивши що я здатен таке робити.

Тобто для мене головною метою є якраз перетнути цю межу, що у мене майже не виходить, і що я намаюсь якимось чином зробити.

Нічого не вийде з таким часом) Це занадто мало для опнування навичок потрібних для соло розробки. Як сказав мій тезка, стратегія з «нема шляху назад» працює. Сам проходив і через вигорання і через брак вільного часу, проте роки витрачені на це не давали залишити проект незавершенним.
Чудової пігулки немає, подобається — робишь. Проте якщо витрачати 25-45хв, можна і не починати. З цим часом я б радже порадив знайти гру на цікавому рушії яка вам подобається і робити моди для неє. Я перед розробкою своєї гри робив моди для конана. Це ознайомило мене з UE, практиками які використовують великі команди та іньше

Підписатись на коментарі