Японські студії повертають співбесіди офлайн. Кандидатів змушують малювати, щоб довести, що їхнє портфоліо не створив ШІ
Привіт, спільното! Хочу поділитися новиною про неназвану японську ігрову компанію середнього розміру, яка просить кандидатів на артвакансії зробити щось на місці. Так її представники переконуються, що роботи в портфоліо робили справді вони.
Головний графічний дизайнер компанії зазначає, що процес найму тепер передбачає особисту зустріч. Під час них кандидат має виконати малюнок перед представниками студії. До такого рішення вдалися після випадків, коли студія наймала дизайнерів, які виявилися некваліфікованими — їхні портфоліо були повністю згенеровані ШІ. Представник студії зазначає, що повернення співбесід у формат офлайн старомодне і створює «величезні незручності» для рекрутерів та кандидатів. Однак, наскільки йому відомо, інші компанії роблять те саме і метод стає дедалі поширенішим в Японії. Водночас сама студія не виступає категорично проти ШІ. Навпаки, вона намагається заохочувати його використання.
«Я також використовую генеративний ШІ як допоміжний інструмент у роботі. Але я твердо вірю, що тільки людські творці здатні створювати переконливих персонажів і графіку з нуля. Саме тому я кажу керівництву, що нам потрібно наймати талановитих людей. Але компанія рухається в бік активного просування генеративного ШІ. Мене непокоїть, наскільки вони справді розуміють мою позицію», — додає дизайнер.
7 коментарів
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментарів