Японські студії повертають співбесіди офлайн. Кандидатів змушують малювати, щоб довести, що їхнє портфоліо не створив ШІ

Привіт, спільното! Хочу поділитися новиною про неназвану японську ігрову компанію середнього розміру, яка просить кандидатів на артвакансії зробити щось на місці. Так її представники переконуються, що роботи в портфоліо робили справді вони.

Головний графічний дизайнер компанії зазначає, що процес найму тепер передбачає особисту зустріч. Під час них кандидат має виконати малюнок перед представниками студії. До такого рішення вдалися після випадків, коли студія наймала дизайнерів, які виявилися некваліфікованими — їхні портфоліо були повністю згенеровані ШІ. Представник студії зазначає, що повернення співбесід у формат офлайн старомодне і створює «величезні незручності» для рекрутерів та кандидатів. Однак, наскільки йому відомо, інші компанії роблять те саме і метод стає дедалі поширенішим в Японії. Водночас сама студія не виступає категорично проти ШІ. Навпаки, вона намагається заохочувати його використання.

«Я також використовую генеративний ШІ як допоміжний інструмент у роботі. Але я твердо вірю, що тільки людські творці здатні створювати переконливих персонажів і графіку з нуля. Саме тому я кажу керівництву, що нам потрібно наймати талановитих людей. Але компанія рухається в бік активного просування генеративного ШІ. Мене непокоїть, наскільки вони справді розуміють мою позицію», — додає дизайнер.

В цій ситуації хочеться процитувати одного тв-персонажа: «well, well, well, how the turntables». Як думаєте, такі практики з часом будуть все поширенішим чи це скоріше виключення?

Підписуйтеся на Telegram-канал @gamedev_dou, щоб не пропустити найважливіші статті і новини про геймдев

👍ПодобаєтьсяСподобалось0
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Це мені нагадує старе шкільне «Вчіться рахувати в голові, бо у вас з собою не завжди буде калькулятор під рукою». Спойлер — калькулятор (у телефоні) завжди під рукою.
Ще нагадує айтішне маразматичне в деяких компаніях — whiteboard livecoding, коли тобі також треба з голови весь код писати, без Google, SO, AI та навіть офіційної документації.

В обох випадках це тупість, бо дууууже відірвано від реального життя і в реальному житті, на реальній роботі, програмісти користуються всіма доступними інструментами для написання коду, а бухгалтери та інженери використовують калькулятори.

Світ йде у сторону спрощення праці та автоматизації. Тож рано чи пізно і дизайнерська робота скотиться у промпт інжинирінг з Gen АІ. І відхрещуватися від цього — означає ставити хрест на власній компанії, яку з часом обійдуть конкуренти, які будуть захоплювати ринок навіть не в рази, а на порядки швидше.

Щоб затести логічне мислення і пюр коднінг скілли, непотрібний кандидату ніякий АІ. Зараз на співбесіду приходять сенйори, які нормально пояснити не можуть для чого потрібні дженеріки. Який, тоді, таким тіпам АІ? Спрощення це круто, але АІ дає буст лише тим, які мають в макітрі якісь знання і просто не хочуть виповнити рутинну роботу швидше.

Перестаньте тягати цю дурню з калькулятором. Один ші-пажит придумає якусь фігню, і єукаріоти потім повторюють це місяцями. Тут не калькулятор, тут шпаргалка. Людина що не знає результат 7+7 без гугла впарює тобі що зараз розвяже заранкевича.

Пошук артиста зараз це жах якийсь. В тебе на одну вакансію буде 100 людей, 40 з яких це діти з південної азії, а 50 це пажити з краденим портфоліо. Обидві ці групи будуть впарювати що зроблять буть що за 5 баксів, аби тільки найняли. І ведутся ж люди.

Правильно роблять, так і треба

Може ще співбесіди офлайн починають бути потрібні не тільки щоб переконатись, що кандидат вміє малювати, а й для того, щоб переконатись, що він існує в принципі і що він не живе в північній кореї тощо.

Підписатись на коментарі