«Kickstarter, як джерело фінансування ігор, сьогодні фактично мертвий», — творець Monkey Island та Maniac Mansion

Рон Гілберт — геймдизайнер та ігровий продюсер, який може бути відомий вам завдяки роботі над Maniac Mansion та Monkey Island. У своєму інтерв’ю для видання ArsTechnica він зазначив — шукати гроші стало набагато складніше, ніж раніше.

За його словами, для пригодницької point-and-click гри Thimbleweed Park він звернувся безпосередньо до шанувальників жанру і зібрав $600 тисяч із запланованих $375 тисяч на краудфандингу. Однак навіть тоді, за словами Гілберта, приватні інвестори повинні були забезпечити половину остаточного бюджету гри, щоб довести її до релізу. Ветеран індустрії зазначив, що залюбки повернувся б до Thimbleweed Park, однак є суттєва проблема.

«Я просто не знаю, де б я взяв гроші. У деяких аспектах це складніше, ніж будь-коли... Kickstarter, як джерело фінансування ігор, сьогодні фактично мертвий. А великі компанії-видавці сьогодні „дуже орієнтовані на аналітику“. Вони просто застосовують формули до ігор, щоб з’ясувати, скільки грошей вони зароблять. Думаю, що зрештою у вас купу ігор, які виглядають так само як і торішні. Тому що це приносить певні гроші.

Коли ми починали, ми не могли так зробити, бо не знали, що саме приносить гроші. Тому так, було набагато більше експериментів. Я думаю, саме тому мені дуже подобається ринок інді-ігор. Він ніби вільний від багатьох речей, які привносять великі видавці. Тут набагато більше креативності, дивацтв та химерності», — додав Гілберт.

Нагадаємо, раніше CEO компанії CCP Games, що відома завдяки космічній MMO EVE Online, заявив — персональні комп’ютери залишаються центром інновацій у відеоіграх. На його думку, більшість інновацій у геймінгу сталася саме на ПК.

Підписуйтеся на Telegram-канал @gamedev_dou, щоб не пропустити найважливіші статті і новини про геймдев

👍ПодобаєтьсяСподобалось1
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Підписатись на коментарі