CEO Epic Games хоче, щоб Steam прибрав позначку «Made with AI». Працівники Valve не згодні і порівнюють тег зі складом продуктів харчування
Дискусія навколо маркування ігор, для створення яких використовували штучний інтелект, триває. Нагадаємо, що минулого тижня спеціаліст з motion capture Метью Воркман зазначив — Steam та всі цифрові маркетплейси мають прибрати позначку «Made with AI». Це, на його думку, втратило свій сенс. Воркмана підтримав CEO Epic Games Тім Свіні.
«Згоден. Ші-тег має значення для художніх виставок для розкриття авторства, а також для ринків ліцензування цифрового контенту, де покупці повинні розуміти ситуацію з правами. Він не має сенсу для ігрових магазинів, де ШІ буде залучений майже в усіх майбутніх виробництвах», — пояснив свою позицію Свіні.
З цим не погодився художник Айі Санчес, який працює над Counter-Strike у Valve.
«Це те саме, що сказати: харчові продукти не повинні мати список інгредієнтів. Споживач має право знати, що саме він купує, і вирішувати, чи прийнятний для нього такий контент. Єдині, хто бояться такої позначки, — це ті, хто знає, що їхній продукт зроблений нашвидкуруч», — зазначив Санчес.
Художнику апелює Воркман — на його думку, мистецькі твори не можна порівнювати з їжею чи побутовою технікою, адже ті можуть бути шкідливими для здоров’я, якщо їх неправильно рекламувати.
«Особисто я не боюся маркування. Я вважаю, що воно на Steam не застосовується послідовно, а правила незрозумілі як розробникам, так і гравцям. У нинішньому вигляді позначка Valve/Steam „Made with AI“ настільки „широка“, що під неї підпадають будь-які розробники, які користуються Unreal Engine, Google Suite (Gmail/Docs/Sheets), Slack (де безліч автоматизацій на базі ШІ), продуктами Adobe, Microsoft Office тощо», — додав він.
Своєю чергою розробник валлійської гри Azaran: Islands of the Jinn звернувся в треді до Свіні і зазначив — позиція останнього свідчить про те, що Epic тепер використовує інструменти кодування на основі штучного інтелекту для оновлень Unreal Engine. Тому, згідно з рекомендаціями Steam, будь-яка гра, створена за допомогою Unreal Engine, повинна декларувати використання GenAI.
«Неправда. Мені просто гидко спостерігати, як Valve забирає все більше можливостей у малих розробників, полегшуючи нові хвилі кампаній „скасування“ та рев’ю-бомбардування. Раніше Steam просто забезпечував завантаження ігор. Потім вони закрили шлях до альтернативних платежів, потім до цінової конкуренції, потім до криптовалют, а тепер і до ШІ», — пише Свіні.
26 коментарів
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментарів