Помер багаторічний лідер журналу «Мій ігровий комп’ютер» та геймдизайнер Дмитро Лисенко
У неділю, 30 листопада, помер багаторічний лідер журналу «Мій ігровий комп’ютер» та геймдизайнер Дмитро Лисенко (Kertis). Останні місяці він боровся з онкологією і лікувався в Німеччині.
Про смерть Дмитра повідомив Вадим Народицький (псевдонім — Кирил Талер), в минулому один з провідних авторів МІКу та ком’юніті-менеджер гри S.T.A.L.K.E.R.
«Дмитро був одним з моїх двох вчителів по життю. Складний, з важким характером, дуже талановитий, яскравий, впертий. Він привів мене в МІК і у гейміндустрію загалом. Він навчив мене мріяти про вітрила, шпаги, Зурбаган та Лісс. З Кертіса почався мій шлях до себе довжиною більше ніж у 30 років.
Кертіс не просто рецензував ігри, він створив найміцніше ком’юніті в Україні — з походами, вилазками в ліс, посиденьками, п’янками, гітарними вечорами. Без його стилю, без лідерства у „Моєму Ігровому Комп’ютері“ не виросли б декілька поколінь людей, що зараз мають свої бізнеси, виховують дітей, створюють ігри, а тепер і захищають Україну.
Обіймаю, друже. Йди вверх сходами Департаменту Захисту Віртуальної Реальності. Твоя вахта закінчена», — зазначив він.

Останній пост на сторінці Дмитра Лисенко був 28 листопада. Тоді він зазначив, що його залишили в лікарні до наступного тижня. У понеділок Дмитро збирався «звалити» звідти.

14 коментарів
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментарів