Представляю KharkivVision-2035 — мою сюжетну гру з відкритим світом про Харків періоду 2019-2035 років

Привіт! Мене звати Віктор Тризна, я — незалежний розробник ігор з Харкова. Хочу поділитися своїм досвідом створення інді-студії One-H Games і розробки гри Kharkiv Vision-2035 — проєкту, який розповідає історію життя в українському місті майбутнього.

Poster KharkivVision2035

Фото міста в грі

Мій шлях у геймдеві

З дитинства мене цікавила комп’ютерна графіка та 3D-моделювання. Спочатку я вивчав Cinema 4D, а з часом перейшов до розробки ігор, самостійно освоюючи UX/UI дизайн, програмування на JavaScript і React, а також роботу з базами даних.

Без офіційних курсів та вишів я навчився багато завдяки YouTube, онлайн-ресурсам і власним проєктам. Це допомогло мені сформувати всі навички, необхідні для створення гри.

Виклики і уроки

Розробляти гру самотужки — непросто. Я поєдную ролі сценариста, програміста, художника і звукорежисера, що вимагає не лише технічних навичок, а й великої витримки. Але саме це робить проєкт унікальним і особистим.

Мені важливо, щоб гравці відчували справжній Харків і розуміли історію, яку я хочу розповісти.

Плани на майбутнє

Я планую розвивати One-H Games, працювати над оновленнями KharkivVision-2035 і створювати нові проєкти, які відображають українську культуру і сучасність.

Для мене важливо, щоб українська індустрія ігор росла і розвивалася, а локальні історії ставали зрозумілими і цікавими не лише в Україні, а й за її межами.

Про гру

• Жанр: Open World, Indie, Adventure
  • Платформа: ПК
  • Двигун: Unreal Engine 4.27
  • Дата виходу демо-версії: приблизно 15 лютого 2026 року
  • Тривалість демо: ~20 хвилин геймплею
  • Дата виходу : приблизно 23 квітня 2026 року
  • Трейлер:
    Сайт гри:kharkivcity2030.pp.ua
  • TikTok: www.tiktok.com/@one_h_games
  • Instagram:www.instagram.com/one_h_games

У центрі сюжету — Марк, хлопець з Богодухова, який переїжджає до Харкова в пошуках кращого життя. це атмосферна сюжетна гра, що розповідає історію молодого хлопця, який у 2019 році переїхав із бідного містечка до Харкова. Він прагне знайти своє місце у великому місті, але життя підносить йому неочікувані випробування.

Розробка

За три роки я самостійно створив:

• 3D-карту Харкова з 7 районів та передмістя Богодухів
  • Інтерфейс користувача (UX/UI)
  • Катсцени та озвучення персонажів
  • Програмну логіку та механіки

Підписуйтеся на Telegram-канал @gamedev_dou, щоб не пропустити найважливіші статті і новини про геймдев

👍ПодобаєтьсяСподобалось4
До обраногоВ обраному2
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

І чи пан питав дозволу у тих брендів міста, які ми бачимо на скріні(мазазин класс, наприклад), адже пану може прилетіти позов від того ж классу.

Дякую за відгук, прийму до уваги

ого, ото ви з двох ніг влетіли.
а чого ви так до земляка?)

Не влітаю. Сам боявся свого часу, що будуть судиться зі мною. Ми коли перуна робили-було неймовірно сцикотно, якщо чесно. Там так само райони, так само вокзал, і тому подібне.

Я теж не розумію чому така критика, як для одного розробника який це все робить, він спасибі повинен сказати що таке розробляється взагалі

Вставлю і свої п’ять копійок. Робив ігор про харків я багатенько. Якість в них доволі посередня. Але ну тут-гірше в рази.

І я саме подібну гру випустив минулого року

Ти робив гру про війну, з однією станцією метро, а тут про майбутне Харкова та відкритий світ з багатьма районами, і я це все сам роблю, а назва брендів потім зміню проблеми великої немає

Тут проблема з графікою. Треба внести щось інтересне. Не нападаю.

Я робив подібну гру поо Барабашово. Він провалився. Діло і в графіці, і в механвках. Але більше в графіці-дуже застаріла, нааіть з селшейдером.

Тому головне тут-притягнути картинкою, як на мою думку

Вибачте, але стаття ні про що взагалі ...

Можна посилання на гру в Steam?

Ця гра тільки в розробці, детальніше в тік тоці за посиланням, гра плануеться в steam виходили в 2026 році

Підписатись на коментарі