Цифра тижня: гра Star Citizen зібрала на краудфандингу вже понад $900 мільйонів

Багатокористувацький космічний симулятор від першої особи Star Citizen, над яким працює студія Cloud Imperium Games, зібрав на краудфандингу майже $905 млн. До фінансування долучилося понад шість мільйонів гравців.

У листопад 2021-го ми повідомляли, що Star Citizen перетнула позначку у $400 мільйонів. Тоді до зборів долучилися 3,3 млн людей. Тобто рівно за чотири роки база гравців збільшилася майже вдвічі, а кількість зібраних коштів склала $500 млн. Найдивовижніше, що гра досі знаходиться в розробці — вона почалася у 2012 році. Втім, в дочасний доступ розробники випустили гру у 2017-му. Початково космічна пісочниця мала вийти у 2014.

Раніше один з творців гри Кріс Робертс припустив, що сюжетна кампанія гри може вийти десь у 2026-му. Star Citizen версії 1.0 з багатокористувацьким режимом він обіцяв у 2027-му або 2028-му.

Ви можете в це повірити? Що насправді відбувається з цією грою?

Підписуйтеся на Telegram-канал @gamedev_dou, щоб не пропустити найважливіші статті і новини про геймдев

👍ПодобаєтьсяСподобалось2
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Творець Star Citizen (Кріс Робертс) та сама людина, що створила Starlancer (2000, комбат сім в космосі) та Freelancer (2003, по суті сіквел старленсера але з додатковими елементами торгівлі, одна з моїх топ ігор). Так що Star Citizen це наступна ітерація, але вони хочуть зробити щось подібне до Eve Online, але більш інтерактивне з 3д екшеном (eve це поінт-н-клік гра, стар сітізен це гта в космосі але з дуже продвинутою системою торгівлі, економікою ітд). Їх ідеї доволі складно реалізувати на сучасному залізі (тим більше років 10 тому) і їм часто дододиться переписувати цілі системи, щоб як умога більше людей могли грати на одному сервері. Ну і сьогодні можна робити графон і різні речі, які б 10 років тому не працювали на середьностатистичному комп’ютері гравця.

Я взагалі радий, що розробка так довго триває і в них досі є гроші для її підтримки, бо є шанс, що вийде (хоча вона вже вийшла і неї можна грати, нічим не відрізняється деяких early-access ігор в стімі) дійсно крута гра. Люди, які пишуть про скам, ні в чому не розбираються і повторюють наративи мейнстрім медіа.

а про сквадрон 42 нічого не чутно?

просто, в них забагато різного факапа, щоб вважати що вони насправді скамери, які худо бідно щось роблять.

в мене два знайомих грало, давненько правда.
один пробрався на чужий корабель і через розсинхронізацію він залишився посеред космосу.

інший знайомий вкрав вдало корабель, цей корабель відізвали, і де опинився цей чувак? правильно, посеред космосу.

плюс скільки реліз відкладався? забагато профуканих обіцянок.

а ще, чутки про яхти у цього творця це правда?

а про сквадрон 42 нічого не чутно?

просто, в них забагато різного факапа, щоб вважати що вони насправді скамери, які худо бідно щось роблять.

в них на сайті є роадмап з прогрес трекером (про який ніхто не згадує в новинах, бо пишуть лише про краудфандінг) :
robertsspaceindustries.com/...​ap/progress-tracker/teams
robertsspaceindustries.com/roadmap/release-view

ну ще й самі розробники самі пишуть, чим зараз займаються:
robertsspaceindustries.com/en/community/devtracker

в мене два знайомих грало, давненько правда.
один пробрався на чужий корабель і через розсинхронізацію він залишився посеред космосу.

інший знайомий вкрав вдало корабель, цей корабель відізвали, і де опинився цей чувак? правильно, посеред космосу.

нетворк код мінявся багато разів, зараз сервера взагалі оновлюються 5-10 раз в секунду, думаю найбільш критичні баги будуть пофікшені в релізі

плюс скільки реліз відкладався? забагато профуканих обіцянок.

шит хеппенс, халф-лайф 3 вже 20 років чекаємо

а ще, чутки про яхти у цього творця це правда?

не чув, може і правда, на реддіті багато хейтерів. Чувак вже випускав успішні ігри в нульових і скоріш за все гроші має

шит хеппенс, халф-лайф 3 вже 20 років чекаємо

він і не був обіцяний офіційно, якщо я не помиляюсь.

зовсім не смущає, що на 1 і тому же чуваку (на всіх) висить по декілька тасок «в роботі» і те що вони оновлюються раз на декілька днів? типу, чувак не закінчив одне, а в нього дати там змінюються?

чи це для людей зроблено щоб було зрозуміло що буде найближчим часом у цього розробника, такий собі реал тайм роад мап?
чи то виконані роботи?

зрозумійте мене правильно — вас особисто я ні в чому переконувати не намагаюсь, це скоріш мої міркування про які мене ніхто не прохав.
вам здається що все йде якомога краще ніж могло бути — може правда ваша, я стільки часу не приділяю слідкуванням за розробниками чи цією грою, а ви судячи з усього щось моніторите.

зовсім не смущає, що на 1 і тому же чуваку (на всіх) висить по декілька тасок «в роботі» і те що вони оновлюються раз на декілька днів? типу, чувак не закінчив одне, а в нього дати там змінюються?

це не таск трекер, а форум, де рандомні люди задають питання, а розробники відповідають. Звідси можна дізнатись інсайди, над чим деякі розробники зараз працюють.

він і не був обіцяний офіційно, якщо я не помиляюсь.

гейб (обіцяв?) розказував, що все є і все буде:

на 30 секунді бачу, що мова йде про Episode 3, не half life 3.
тут трохи намішано у відео.
ну, бо є халф лайф 2, а є халф лайф 2: епізод 2
але правда, щось таке казалось.

лише з омовкою — грошей за це не просили і платити немає куди.

Вот это я понимаю проект — Нью-Васюки

Я просто не уявляю що вони ще збираються запхати у гру за такі гроші?!
Космосіми починалися ще на Спектрумі (Elite) — бо «намалювати» космос набагато простіше.
Battlecruiser Millennium Gold (3000AD) вийшов у 2003 році. Можете поцікавитись скільки там було можливостей: від звичайного шутера до можливості пілотувати танки, шатли, космічні кораблі, висаджуватись на планети, запускати бомбардування з орбіти...
No Man’s Sky вийшов у 2016. Безліч планет, рослин, тварин, крафт, збірка кораблів, зоряні станції, розбудова баз і колоній.
Space Engineers — 2019 рік. Тут вже можна будувати будь-що починаючи від добування руди і до автоматичних заводів на астероїдах. Фантазія гравців не знає меж — там можна знайти навіть креслення «Зірки Смерті».
Особисто для мене «нащадком» Elite і «еталоном» космічних симуляторів буда серія X. Остання версія: X4: Foundations.
Я не фанат онлайн ігор — але ще чув про Eve Online і гадаю за стільки років там вже дуже багатий всесвіт.
Отже ще раз: не уявляю що такого надзвичайного зможе запропонувати Star Citizen? Чомусь мені здається що вона може повторити шлях Duke Nukem Forever.

ще чув про Eve Online

про неї кожен чув після

Найдорожчою битвою в історії EVE Online вважається
«Бійня в M2-XFE» (Massacre of M2-XFE), яка відбулася наприкінці 2020 — на початку 2021 року. Загальні втрати в цьому зіткненні, за оцінками, склали понад 378 000 доларів США в реальному грошовому еквіваленті.
Ключові факти про битву в M2-XFE:
Вартість: Загальна сума знищеного майна в ігровій валюті (ISK) перевищила 29 трильйонів ISK. При перерахунку на реальні гроші, виходячи з ринкової вартості PLEX (ігровий предмет, що купується за реальні гроші), втрати склали близько 378 000 доларів США.
Учасники: У масштабному PvP-сраженні брали участь тисячі гравців із двох великих коаліцій: PAPI та Goonswarm.
Кораблі: Було знищено 257 «Титанів» — найбільших і найдорожчих кораблів у грі, будівництво яких займає тисячі людино-годин.
Рекорди Гіннесса: Ця битва встановила одразу два світові рекорди Гіннесса: за найдорожчу битву в історії відеоігор та за найбільшу кількість знищених «Титанів» в одному бої EVE Online.

До цього рекорду найдорожчою вважалася битва при B-R5RB у 2014 році, втрати в якій оцінювалися приблизно в 300 000 доларів США.

Хахаха! Поступове зниження ціни на підписку — а цілих 50%, коли повністью амортизується обладнання.

В своё время тоже им занёс. Уже больше 10 лет мой Aurora Deluxe ждёт первого боевого вылета :)

художники заняты разработкой красивой таблички на корабль с надписью «я не лох» )

І чим більше ти заплатиш — тим більше ти не лох!

які 10 років, цей літак доступний (Flight Ready) з 2015 року

Найбільший скам в історії геймдева

Вони регулярно дають безкоштовно пограти (free fly event). Гра виглядає класно, є великий потенціал, але з оптимізацією все погано.

Ну виглядає дійсно цікаво. Тільки от коли ж вона буде?

А вони і досі не вийшли 😅? Та мавроді проти нього мальчік в коротких штанцях🤣

Підписатись на коментарі