Цифра тижня: гра Star Citizen зібрала на краудфандингу вже понад $900 мільйонів
Багатокористувацький космічний симулятор від першої особи Star Citizen, над яким працює студія Cloud Imperium Games, зібрав на краудфандингу майже $905 млн. До фінансування долучилося понад шість мільйонів гравців.

У листопад 2021-го ми повідомляли, що Star Citizen перетнула позначку у $400 мільйонів. Тоді до зборів долучилися 3,3 млн людей. Тобто рівно за чотири роки база гравців збільшилася майже вдвічі, а кількість зібраних коштів склала $500 млн. Найдивовижніше, що гра досі знаходиться в розробці — вона почалася у 2012 році. Втім, в дочасний доступ розробники випустили гру у 2017-му. Початково космічна пісочниця мала вийти у 2014.
Раніше один з творців гри Кріс Робертс припустив, що сюжетна кампанія гри може вийти десь у 2026-му. Star Citizen версії 1.0 з багатокористувацьким режимом він обіцяв у 2027-му або 2028-му.
Ви можете в це повірити? Що насправді відбувається з цією грою?
Підписуйтеся на Telegram-канал @gamedev_dou, щоб не пропустити найважливіші статті і новини про геймдев
19 коментарів
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментарівТворець Star Citizen (Кріс Робертс) та сама людина, що створила Starlancer (2000, комбат сім в космосі) та Freelancer (2003, по суті сіквел старленсера але з додатковими елементами торгівлі, одна з моїх топ ігор). Так що Star Citizen це наступна ітерація, але вони хочуть зробити щось подібне до Eve Online, але більш інтерактивне з 3д екшеном (eve це поінт-н-клік гра, стар сітізен це гта в космосі але з дуже продвинутою системою торгівлі, економікою ітд). Їх ідеї доволі складно реалізувати на сучасному залізі (тим більше років 10 тому) і їм часто дододиться переписувати цілі системи, щоб як умога більше людей могли грати на одному сервері. Ну і сьогодні можна робити графон і різні речі, які б 10 років тому не працювали на середьностатистичному комп’ютері гравця.
Я взагалі радий, що розробка так довго триває і в них досі є гроші для її підтримки, бо є шанс, що вийде (хоча вона вже вийшла і неї можна грати, нічим не відрізняється деяких early-access ігор в стімі) дійсно крута гра. Люди, які пишуть про скам, ні в чому не розбираються і повторюють наративи мейнстрім медіа.
а про сквадрон 42 нічого не чутно?
просто, в них забагато різного факапа, щоб вважати що вони насправді скамери, які худо бідно щось роблять.
в мене два знайомих грало, давненько правда.
один пробрався на чужий корабель і через розсинхронізацію він залишився посеред космосу.
інший знайомий вкрав вдало корабель, цей корабель відізвали, і де опинився цей чувак? правильно, посеред космосу.
плюс скільки реліз відкладався? забагато профуканих обіцянок.
а ще, чутки про яхти у цього творця це правда?
в них на сайті є роадмап з прогрес трекером (про який ніхто не згадує в новинах, бо пишуть лише про краудфандінг) :
robertsspaceindustries.com/...ap/progress-tracker/teams
robertsspaceindustries.com/roadmap/release-view
ну ще й самі розробники самі пишуть, чим зараз займаються:
robertsspaceindustries.com/en/community/devtracker
нетворк код мінявся багато разів, зараз сервера взагалі оновлюються5-10 раз в секунду, думаю найбільш критичні баги будуть пофікшені в релізі
шит хеппенс, халф-лайф 3 вже 20 років чекаємо
не чув, може і правда, на реддіті багато хейтерів. Чувак вже випускав успішні ігри в нульових і скоріш за все гроші має
він і не був обіцяний офіційно, якщо я не помиляюсь.
зовсім не смущає, що на 1 і тому же чуваку (на всіх) висить по декілька тасок «в роботі» і те що вони оновлюються раз на декілька днів? типу, чувак не закінчив одне, а в нього дати там змінюються?
чи це для людей зроблено щоб було зрозуміло що буде найближчим часом у цього розробника, такий собі реал тайм роад мап?
чи то виконані роботи?
зрозумійте мене правильно — вас особисто я ні в чому переконувати не намагаюсь, це скоріш мої міркування про які мене ніхто не прохав.
вам здається що все йде якомога краще ніж могло бути — може правда ваша, я стільки часу не приділяю слідкуванням за розробниками чи цією грою, а ви судячи з усього щось моніторите.
це не таск трекер, а форум, де рандомні люди задають питання, а розробники відповідають. Звідси можна дізнатись інсайди, над чим деякі розробники зараз працюють.
гейб (обіцяв?) розказував, що все є і все буде:
на 30 секунді бачу, що мова йде про Episode 3, не half life 3.
тут трохи намішано у відео.
ну, бо є халф лайф 2, а є халф лайф 2: епізод 2
але правда, щось таке казалось.
лише з омовкою — грошей за це не просили і платити немає куди.
Вот это я понимаю проект — Нью-Васюки
Я просто не уявляю що вони ще збираються запхати у гру за такі гроші?!
Космосіми починалися ще на Спектрумі (Elite) — бо «намалювати» космос набагато простіше.
Battlecruiser Millennium Gold (3000AD) вийшов у 2003 році. Можете поцікавитись скільки там було можливостей: від звичайного шутера до можливості пілотувати танки, шатли, космічні кораблі, висаджуватись на планети, запускати бомбардування з орбіти...
No Man’s Sky вийшов у 2016. Безліч планет, рослин, тварин, крафт, збірка кораблів, зоряні станції, розбудова баз і колоній.
Space Engineers — 2019 рік. Тут вже можна будувати будь-що починаючи від добування руди і до автоматичних заводів на астероїдах. Фантазія гравців не знає меж — там можна знайти навіть креслення «Зірки Смерті».
Особисто для мене «нащадком» Elite і «еталоном» космічних симуляторів буда серія X. Остання версія: X4: Foundations.
Я не фанат онлайн ігор — але ще чув про Eve Online і гадаю за стільки років там вже дуже багатий всесвіт.
Отже ще раз: не уявляю що такого надзвичайного зможе запропонувати Star Citizen? Чомусь мені здається що вона може повторити шлях Duke Nukem Forever.
про неї кожен чув після
Хахаха! Поступове зниження ціни на підписку — а цілих 50%, коли повністью амортизується обладнання.
Лох — не мамонт
В своё время тоже им занёс. Уже больше 10 лет мой Aurora Deluxe ждёт первого боевого вылета :)
художники заняты разработкой красивой таблички на корабль с надписью «я не лох» )
І чим більше ти заплатиш — тим більше ти не лох!
які 10 років, цей літак доступний (Flight Ready) з 2015 року
Найбільший скам в історії геймдева
Вони регулярно дають безкоштовно пограти (free fly event). Гра виглядає класно, є великий потенціал, але з оптимізацією все погано.
Ну виглядає дійсно цікаво. Тільки от коли ж вона буде?
А вони і досі не вийшли 😅? Та мавроді проти нього мальчік в коротких штанцях🤣