«Можу гарантувати — Zombies, Run! не перетворять на ШІ-шлак». Письменниця за шестизначну суму викупила фітнес-гру, яку колись продала блокчейн-компанії

Компанія OliveX продала мобільні фітнес-ігри Zombies, Run! та The Walk письменниці та сценаристці Наомі Олдерман. Обидві гри створені та випущені у 2012 році безпосередньо Олдерман, однак у березні 2021-го їх придбала фітнес/блокчейн-компанія OliveX.

«Я знала, що OliveX шукає покупця, і припускала, що сума буде далеко поза межами моїх можливостей. Але коли вони повідомили, що лише розпочинають попередні розмови й озвучили ціновий діапазон, раптом виявилося, що це може бути реально. Я була водночас схвильована й налякана, коли усвідомила, що справді можу їх провернути. Я в захваті від того, що можу гарантувати: Zombies, Run! не перетворять на ШІ-шлак», — говорить Олдерман.

За оцінками Appmagic, з моменту релізу на початку 2012 року Zombies, Run! заробила приблизно $7,9 млн при 11,6 млн завантажень. Олдерман додала, що тепер вона хоче «зосередитися на основах» — тобто «зберегти суть досвіду втечі від зомбі, який так люблять гравці; створювати нову історію; давати спільноті нові способи підтримувати гру та знайомити нове покоління з цим досвідом».

Західні медіа зазначають, що сума угоди становила шестизначну цифру. У контракті Олдерман був пункт, який давав їй право викупу, якщо компанію виставлять на продаж.

«Гадаю, я можу бути єдиною сценаристкою ігор, яка опинилася в позиції, що дозволяє зробити таку угоду... те, що робить Zombies, Run! особливою, — це ті самі речі, завдяки яким ми незвично довго тримаємося на ринку мобільних ігор: ми „гра заради добра“, але без зайвої серйозності. Наш сторітелінг захопливий і динамічний, а найголовніше — спільнота, яка навколо нас сформувалася, справді унікальна», — додає письменниця.

Наомі Олдерман — авторка науково-фантастичних романів та сценаристка серіалу The Power. Протягом багатьох років вона була головною сценаристкою Zombies, Run! Фітнес-гра мотивує користувачів більше рухатися завдяки епізодичним постапокаліптичним історіям, інтервальному тренуванню в режимі «втечі від зомбі» та винагородам за тренування, які можна використовувати для покращення бази виживання.

Підписуйтеся на Telegram-канал @gamedev_dou, щоб не пропустити найважливіші статті і новини про геймдев

👍ПодобаєтьсяСподобалось0
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

кумедна новина.
продала блокечейн компанії, а потім викупила щоб не було ШІ шлаку.
якби не війна, я б сказав що обожнюю цей світ з його сюром.

she can excuse web3, but draws the line at AI slop

Мені тому і захотілося зробити. Бо тут наче прекрасно все)

Підписатись на коментарі